محمدرضا داورزنی پس از برگزاری دومین مجمع فوق‌العاده فدراسیون کشتی درباره مباحث مطرح شده در این جلسه اظهار کرد: حدود ۴۵ روز پیش خادم از سمت خود استعفا داد و با برگزاری نخستین مجمع فوق‌العاده فدراسیون کشتی، اعضای مجمع این درخواست را داشتند تا فرصت یک ماهه‌ای را برای بازگشت خادم داشته باشند که این موضوع مورد موافقت قرار گرفت. مردم از کشتی انتظارات زیادی دارند چرا که کشتی همواره در مسابقه‌های بین‌المللی سبد ورزش ایران را پرمدال کرده است و به خاطر اهمیتی که دارد همیشه زیر ذره‌بین مردم و کارشناسان بوده است. به همین دلیل برای همه مهم است که فدراسیون کشتی با ثبات باشد تا برنامه‌هایش را در بازی‌های آسیایی و رقابت‌های المپیک پیش ببرد.

معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان افزود: بلاتکلیفی‌های اخیر در فدراسیون کشتی باعث شد به برخی مسائل دامن زده شود و مردم نگران آینده کشتی باشند. وزارت نیز بر حسب تکلیف قانونی خود باید عمل می‌کرد. طی درخواستی که اعضای مجمع داشتند، بار دیگر دومین جلسه مجمع برگزار شد و برخی روسای هیات‌ها و نهادها نقطه نظرات خود را اعلام کردند و گفتند با توجه به مذاکرات انجام شده طی یک ماه گذشته، شاید شرایط لازم برای بازگشت خادم فراهم شده باشد و با چراغ سبز او مواجه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: اعضای مجمع در این جلسه از وزارت ورزش و جوانان خواستند این بار مجمع تکلیف کند که خادم بازگردد. ما هم با توجه به اینکه همواره از فعالیت‌های همه فدراسیون‌ها و مخصوصا کشتی با توجه به اهمیت آن حمایت کرده‌ایم نقطه نظرات دوستان را به خوبی گوش دادیم و به وظایف قانونی خود عمل کردیم.

داورزنی با بیان اینکه واگذار کردن مسئولیت‌ها از سوی رییس فدراسیون کشتی به نایب رییس فدراسیون نمی‌تواند نافی مسئولیت او باشد، خاطرنشان کرد: اگر اتفاقی در کشتی بیفتد، باز رییس فدراسیون است که باید پاسخگو باشد هرچند که تفویض اختیار کرده باشد. در این جلسه بحث‌های زیادی مطرح شد. اعضا از وزارت خواستند با توجه به در پیش بودن عید مبعث در روز شنبه، تا روز یکشنبه هفته آینده به آن‌ها فرصت بدهیم تا خادم کارش را در فدراسیون آغاز کند که ما هم با این درخواست موافقت کردیم.

وی افزود: اولویت اول و درخواست ما این بود که این اتفاق بیفتد که خادم به فدراسیون بازگردد. بر همین اساس بار دیگر به مجمع این فرصت داده شد تا چند روز آینده تلاش خود را برای بازگشت خادم انجام دهد. در کنار آن ما باز هم تلاش خواهیم که این اتفاق بیفتد. 

داورزنی درباره برخی صحبت‌های مطرح شده مبنی بر مخالفت وزارت ورزش و جوانان با بازگشت رسول خادم به فدراسیون کشتی گفت: به چه دلیل؟ مسئولیت صفر تا ۱۰۰ ورزش کشور با وزارت ورزش و جوانان است. جدا کردن کشتی از وزارت اساس و منطق درستی ندارد چرا که هر اتفاقی که در ورزش کشور و کشتی بیفتد، باید وزیر ورزش و جوانان پاسخگوی نمایندگان مجلس و دیگر نهادها باشد. هراتفاقی بیفتد کسی از روسای فدراسیون‌ها جواب نمی‌خواهد و دستگاه‌های نظارتی از وزارت ورزش وجوانان سوالات خود را مطرح می‌کنند و وزارتخانه باید پاسخگو باشد. کما اینکه دوستان سازمان بازرسی کل کشور نیز طی چند وقت اخیر از وزارت ورزش خواستند موضوع ریاست فدراسیون کشتی را تعیین تکلیف کنند. طبیعی است طبق اساسنامه و آیین‌نامه فدراسیون‌ها ما نیز تلاش کردیم به نحو احسن به وظایف‌مان عمل کنیم که فکر می‌کنم این اتفاق رخ داد.

وی خاطرنشان کرد: مطمئن باشید بیشترین حمایتی که می‌توان از یک رشته ورزشی چه در سطح استان‌ها و یا ستاد انجام  داد، از کشتی داشته‌ایم و صدددرصد منابع را به کشتی اختصاص دادیم. دوستان بدانند وقتی ۸۵ یا ۸۸ درصد اعتبارات وزارت ورزش و جوانان به این وزارتخانه تخصیص یافته است و ما به کشتی صددرصد اعتباراتش را دادیم، نشان دهنده حمایت ویژه ما از فدراسیون کشتی است.

وی با اشاره به تاکید سلطانی‌فر بر حمایت از کشتی گفت: شخص سلطانی‌فر اولین کسی بود که در برگزاری مسابقه‌های بین‌المللی کشتی در تبریز، خوزستان و یا منطقه آزاد اروند برای میزبانی شایسته از این رقابت‌ها علاوه بر پیگیری مسئولان فدراسیون کشتی، شخصا پیگیری‌های ویژه‌ای انجام داد و با استاندار و دیگر مسئولان استان‌ها مذاکرات مفصلی داشت تا میزبانی‌ها به نحو شایسته‌ای برگزار شود چرا که مسئولیت کلی رشته‌های ورزشی با وزارت ورزش و جوانان است.

داورزنی افزود: برخی سعی می‌کنند زاویه‌ای بین برخی فدراسیون‌ها و وزارت ورزش و جوانان ایجاد کنند که اساسا این کار درست نیست. همه باید در کنار هم تلاش کنیم که در مسابقه‌های مختلف تمامی رشته‌های ورزشی با قدرت حاضر شوند و مشکلی بابت هزینه مسابقه‌ها، برگزاری اردوها و... نداشته باشند و فکر می‌کنم وزارت ورزش و جوانان در این باره کارنامه قابل قبولی داشته است. 

معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان درباره انتشار هزینه‌ها و درآمدهای فدراسیون کشتی در ۴ سال گذشته و هزینه ۳۹۵ میلیارد تومانی این فدراسیون طی ۴ سال گذشته گفت: آن چیزی که برای ما ملاک است گزارش حسابرس قانونی فدراسیون‌هاست. عمده هزینه‌های اعلام شده از سوی فدراسیون کشتی پولی نیست. در سال‌های ۹۴ و ۹۵ و حتی ۹۶ طبق گزارشاتی که داریم در تامین منابع مالی فدراسیون کشتی تلاش‌های خوبی از سوی مسئولان فدراسیون انجام شده و اگر بخواهیم منصفانه نظر بدهیم تلاش‌ها بسیار خوب بوده است. در تامین منابع مالی فدراسیون کشتی و وزارت ورزش هر کدام ۵۰ درصد نقش داشتند. هم وزارت ورزش و هم فدراسیون کشتی تلاش‌های خوبی انجام دادند. البته در میزبانی مسابقه‌های مختلف توسط استان‌های مختلف منابع مالی خوبی نیز نصیب فدراسیون کشتی شد. آماری که شنیده‌ام نشان دهنده این است که فدراسیون تلاش بسیار خوبی برای جذب منابع مالی داشته اما ملاک ما گزارش حسابرس قانونی فدراسیون‌هاست که نشان می‌دهد هم ما به وظیفه خود خوب عمل کرده‌ایم و هم فدراسیون تلاش‌های خوبی داشته است.

او در پاسخ به این سوال که اگر خادم تا روز یکشنبه بازنگردد چه تصمیمی گرفته می‌شود گفت: تلاش همه دوستان این است که این اتفاق بیفتد. خود من هم به مجمع اعلام کردم که شخصا با خادم تماس می‌گیرم تا او به فدراسیون بازگردد. امیدوارم که این اتفاق بیفتد.

داورزنی در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال وجود دارد که کار به برگزاری سومین مجمع فوق‌العاده کشیده شود یا خیر گفت: بعید می‌دانم.

معاون ورزش قهرمانی و حرفه‌ای‌ وزارت ورزش و جوانان درباره علت ممانعت از حضور خبرنگاران در این مجمع گفت: به خاطر حفظ حرمت‌ها و حفظ برخی نکات این تصمیم گرفته شد تا مشکلات در داخل خانواده مطرح شود و دشمنان از آن سوء استفاده نکنند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.