خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، وی یادآور شد که سخنان بحث برانگیز مقام های آمریکایی در مورد سوریه نشان می دهد که واشنگتن در بیان موضع اش در مورد این مساله به طور کامل دستپاچه شده است و نمی داند چه گام هایی در مرحله بعد باید برداشته شود.

اوزولکر گفت: آنها می گویند قصد ندارند برای همیشه در سوریه بمانند، اما در واقع مساله این نیست. ایران، هدف شماره یک آمریکاست و حال آنکه روسیه هدف بعدی این کشور به شمار می رود و ایالات متحده از عربستان استفاده می کند تا به ایران نزدیک شود.

وی با اشاره به تحکیم سطح روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی که ممکن است به آغاز حمله ای علیه حزب الله کمک کند، افزود: تا زمانی که موقعیت ایران در منطقه، قوی است، ارتش آمریکا نیروهای خود را از سوریه خارج نخواهد کرد.

سفیر سابق ترکیه با یادآوری این مساله که هدف دیگر آمریکا، کارشکنی در طرح مذاکراتی آستانه است، گفت: باید حداکثر تلاش مان را به کار بندیم تا پایانی فاتحانه را برای فرآیندهای آستانه و سوچی رقم زنیم.

براساس این گزارش، «دانا وایت» سخنگوی پنتاگون هفته گذشته به خبرنگاران گفت که موضع آمریکا در سوریه، غلبه بر داعش بوده و تغییر نکرده است.

وی افزود: شایعاتی در مورد خروج (از سوریه) شنیده ام. رئیس جمهوری خیلی زود از این مساله خبر داد، زیرا ما در زمینه غلبه بر داعش بسیار موفق بوده ایم، اما کار تمام نشده است و ما به تضمین شکست داعش متعهد هستیم.

از سویی، ژنرال «جوزف وتل» فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا با اعلام اینکه نیروهای آمریکایی در آینده در سوریه خواهند ماند، گفت: هنوز مناطقی هستند که آنها (داعش) در آنجا حضور دارند و ما باید به عملیات ادامه دهیم.

«برت مک گورک» نماینده ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در ائتلاف ضد داعش نیز با تکرار این سخنان اعلام کرد که کار داعش هنوز به پایان نرسیده است.

همه این اظهارنظرها پس از وعده «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه در آینده ای نزدیک، منتشر شد.

نظامیان آمریکایی از سال ۲۰۱۴ در سوریه مستقر شده اند و ائتلافی از متحدان را برای مقابله با داعش در قالب ماموریتی هدایت می کنند که از سوی سازمان ملل و دولت سوریه، مجوزی برای آن صادر نشده است. دمشق بارها حضور نظامیان آمریکایی در سوریه را غیرقانونی دانسته است. در حال حاضر حدود دو هزار نیروی نظامی آمریکا در سوریه حضور دارند.

چندی پیش، کنگره صلح سوریه در سوچی به همت ایران، روسیه و ترکیه سازماندهی و از حمایت سازمان ملل برخوردار شد. هدف از تشکیل این کنگره، تسریع روند صلح سوریه عنوان شد.

کنگره سوچی به دور تازه ای از مذاکرات صلح سوریه پس از هشت دور گفت و گوهای مشابه در آستانه پایتخت قزاقستان، تبدیل شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.