فیسبوک چه خوابی برای انتخابات هند دیده ؟
فیسبوک اخیرا در هند با رسوایی بزرگی درباره درز اطلاعات شخصی کاربران توسط شرکتی به نام ۳۹;کمبریج آنالیتیکا۳۹; که همکار فیسبوک است مواجه شد. این ، یک شرکت انگلیسی است که با مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ رییس جمهوری کنونی آمریکا مرتبط است.
در عین حال، زاکربرگ با نادیده گرفتن تمام این اتهامات تاکید کرد که فیسبوک در سالجاری با استخدام هزاران نفر و استفاده از آخرین فناوری ها در زمینه هوش مصنوعی برای ارتقا عملکرد خود تلاش می کند چرا که تمرکز اصلی آن در سال ۲۰۱۸ بر انتخابات در هند و همچنین پاکستان و آمریکا خواهد بود.
شرکت های بزرگ رایانه هند به دنبال جنجال اخیر درباره سوء استفاده فیسبوک از اطلاعات شخصی کاربران هندی، به فکر ایجاد یک شبکه اجتماعی بومی با هدف حذف فیسبوک و شرکت های مشابه خارجی از بازار بزرگ این کشور افتاده اند.
رییس یک شرکت هندی بزرگ فعال در حوزه فناوری اطلاعات به تازگی اعلام کرده است حاضر است تامین مالی پروژه ایجاد یک رسانه اجتماعی بومی که بتواند با فیسبوک رقابت کرده و جانشین آن بشود را به عهده بگیرد چون به نظر وی دیگرزمان آن رسیده است که ۳۹;ما شرکت رسانه اجتماعی خود را داشته باشیم. این شرکت باید متعلق به هندی ها باشد و کاملا قانونی و به صورت حرفه ای اداره شود. هر شرکت دانش بنیان هندی که حاضر به اجرا کردن این پروژه باشد، من آماده تامین مالی این پروژه هستم.۳۹;
سخنان این فرد که از رهبران صنعتی هند به شمار می رود در حالی منتشر شد که شرکت فیسبوک در هفته های گذشته به دلیل همکاری با شرکتی به نام ۳۹;کمبریج آنالیتیکا۳۹; هدف انتقادات زیادی قرار گرفت.
کمبریج آنالیتیکا که یک شرکت مشاوره سیاسی است متهم شده که بدون کسب اجازه و یا اطلاع پنجاه میلیون کاربر هندی فیسبوک به جزئیات حساب شخصی آنها دسترسی پیدا کرده است.
منتقدین دولت کنونی هند می گویند، شرکت مذکور با استفاده از سهل انگاری دولت از این اطلاعات برای تاثیرگذاشتن بر مبارزات انتخاباتی سال ۲۰۱۶ به نفع دونالد ترامپ استفاده کرده و بنابراین ممکن است در جریان انتخابات آینده هند نیز همین کار را با هدف شناسایی و تحت تاثیر قرار دادن رفتار انتخاباتی افراد در هند به نفع حزب بی جی پی که هم کنون بر راس قرار دارد، انجام دهد.
فیسبوک همکاری با شرکت ۳۹;کمبریج آنالیتیکا۳۹; را به سرعت به حال تعلیق درآورد و مدیرعامل این شرکت هم پس از انتشار یک گزارش دوربین مخفی در همین رابطه توسط شبکه چهار تلویزیون بریتانیا اخراج شد.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه گزارش داد که شبکه اجتماعی فیسبوک تغییراتی را در زمینه حریم خصوصی افراد اعمال می کند تا امکان کنترل بیشتر کاربران بر اطلاعات شخصی شان در این شبکه فراهم شود.
براساس این گزارش، این شبکه فهرست جدیدی را به لیست گزینه های خود می افزاید تا کاربران بتوانند محتویات پیام های ارسالی خود را بازنگری و حذف کنند. گزینه جدید همچنین زمینه دانلود اطلاعات و انتقال آن به سرویس دیگری را برای کاربران مهیا می کند.
رسوایی اخیر این شبکه اجتماعی در زمینه افشای اطلاعات کاربران، زیان مالی بالایی را برای آن به بار آورده است.
البته مقامات دولتی هند نیز به این رسوایی شرکت فیسبوک واکنش نشان داده اند. راوی شانکار پراساد وزیر قانون و فناوری اطلاعات هند خطاب به مارک زاکر برگ رئیس و بنیان گذار شرکت فیسبوک اعلام کرد: اگر اطلاعات کاربران هندی دزدیده شده باشد شما را احضار و به دادگاه خواهیم کشاند.
منابع ارشد دیپلماتیک هند اعلام کردند، دولت این کشور تحقیقات در خصوص سوءاستفاده از اطلاعات توسط رسانه های اجتماعی و شرکت های سایبری از جمله فیسبوک را به منظور حفاظت از حریم شخصی کاربران و جلوگیری از تحت تاثیر قرار دادن نتایج انتخابات آغاز کرده است.
یک منبع دولتی هند گفت: دولت هند اینگونه اقدامات برای سوءاستفاده از اطلاعات کاربران را بسیار جدی می گیرد.
هر دو حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی (بی جی پی) و کنگره از خدمات این شرکت استفاده می کنند اما هر دو هرگونه ارتباط با شرکت ۳۹;کمبریج آنالایتیکا۳۹; را رد کرده اند.
در همین حال زاکربرگ، اذعان کرده که این شرکت اشتباهاتی مرتکب شده که براساس آن شرکت کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات شخصی میلیونها کاربر فیسبوک بهرهبرداری کرده است.
زاکربرگ گفته که دیوار اعتماد بین فیسبوک و کاربران که اطلاعات خود را با آن به اشتراک گذاشتهاند، شکسته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر