مرتضی ایمانی راد، اقتصاددان و تحلیلگراقتصاد بین‌الملل در تازه‌ترین یادداشت تلگرامی خود نوشت: «سه ماه از سال ۲۰۱۸ می‌گذرد، ولی نه دلار حریف یورو شده است و نه یورو حریف دلار. به نظر می‌رسد که بانک‌های مرکزی هر دو ارز در نقطه‌ای که نرخ برابری قرار گرفته است، راضی هستند.

در بازارهای جهانی بیشترین مبادله در بازار جهانی ارزها با این جفت ارز انجام می‌شود. در نتیجه همه نگران شکست یکی از این دو ارز و رونق دیگری هستند. بازار کالاها نیز منتظر اتفاقات آتی این جفت ارز است . برای بازار سهام نیز مهم است که آینده این دو ارز چگونه خواهد شد. طبیعی است که در بازار بدهی هم هر روز در این مورد التهاب وجود دارد.

 نهادی که می‌تواند بیشترین اثر را روی این دو جفت ارز بگذارد، فدرال رزرو در آمریکا و بانک مرکزی منطقه یورو است. رفتار و گفته‌های مسئولین این دو نهاد قدرتمند نشان می‌دهد که هیچ یک به دنبال تقویت و یا تضعیف ارز خود نیست .

در نشست مطبوعاتی اخیر رییس بانک مرکزی اروپا، ماریو دراگی به شفافیت و در عین حال غیرقابل پیش‌بینی، پشت یورو را خالی کرد تا انتظارات بازار را در افزایش یورو سرکوب کند. وی در این زمینه موفق شد و یورو نه تنها افزایش نیافت بلکه بیش از ۱۰۰ پیپ کاهش هم یافت.

در نشست مطبوعاتی فدرال رزرو هم تلاشی برای گران‌تر کردن دلار به عمل نیامد. جالب است که هر چه آمارهای اقتصادی از این طرف یا آن طرف بهبود نشان می‌دهد و نرخ ارز مربوطه را بالا می‌برد، بانک مرکزی یا فدرال رزرو تلاش می‌کند که میزان بالا رفته با گفته‌هایی که بازار در آن حساس است ، جلوی این افزایش را بگیرد و مانع تبدیل شدن این افزایش به یک جهت گیری قدرتمند تمایلات بازار market sentiment شود.

با این وضعیت پیش‌بینی می‌شود که این دو ارز کماکان همپای هم تغییر کنند و در نتیجه می‌توان پیش‌بینی کرد که در ماه‌های آینده نیز همانند سه ماهه اول سال، نرخ برابری یورو به دلار در کانال قدرتمند ۲۰.۱- ۲۵.۱ باقی بماند. برخورد ارزهای این دو منطقه هر چند که یک بازار متعادل ایجاد کرده است، ولی شرایط را برای افزایش ین و طلا فراهم کرده است.»

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.