دو کشور روز شنبه به صورت مشترک توافق کردند که مسائل مربوط به بدرفتاری و ایجاد مزاحمت برای دیپلمات های خود را در راستای توافق سال ۱۹۹۲ که مربوط به چگونگی رفتار با پرسنل دیپلماتیک و کنسولی هند و پاکستان می شود حل کنند.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز در بیانیه ای مشترک به همین موضوع اشاره کرد.

مقامات هندی اعلام کرده اند که این توافقنامه پس از دیدار سفیران هند و پاکستان با مقام های مسئول در دو کشور بدست آمده است.

یک مقام هندی تاکید کرد: اگرچه پاکستان سهیل محمود سفیر خود را برای مشورت به اسلام آباد فراخوانده بود اما بازگشت وی برای مراسم روز ملی پاکستان نشان دهنده بهبود شرایط میان دو کشور است.

بر اساس توافق ۱۹۹۲ دو کشور موظف به تامین شرایط کاری بدون مشکل برای مقامات دیپلماتیک و کنسولی دو کشور مطابق با قوانین بین المللی و بدون نقض امتیازات و مصونیت دیپلمات ها می باشند.

این توافق همچنین بیان می کند که دو طرف نباید اقدامات خصمانه و نظارتی مانند آزار و اذیت کلامی و فیزیکی، قطع کردن خطوط تلفن، تماس های تلفنی تهدید آمیز، تعقیب اتومبیل و ورود غیر مجاز به محل سکونت دیپلمات ها را انجام دهند.

هند و پاکستان در چند هفته گذشته یکدیگر را به بدرفتاری و ایجاد مزاحمت برای دیپلمات در دهلی نو و اسلام آباد متهم کرده بودند به گونه ای که پاکستان سفیر خود را از هند برای مشورت به اسلام آباد فراخواند.

پاکستان اعلام کرده است که افرادی ناشناس خودرو یک دیپلمات ارشد پاکستانی که مشغول رساندن کودکان به مدرسه بوده است را در خیابان متوقف کرده و با راننده این خودرو درگیری لفظی پیدا کرده است. این اقدام سبب وحشت کودکان حاضر در این خودرو شد.

هند نیز اعلام کرده است دیپلمات های این کشور به اندازه ای کافی برای مدت طولانی توسط سازمان های اطلاعاتی پاکستانی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و زمان آن رسیده است که پاکستان به این اقدامات خود پایان دهد.

به گفته مقامات هندی، ماه گذشته یک گروه هشت نفره از مقامات پاکستانی به یک ساختمان مسکونی متعلق به سفارت هند حمله کرده و برق و آب این ساختمان را قطع کردند. دولت هند همچنین اعلام کرده است در ماه جاری خودرو سفیر هند در اسلام آباد توسط پلیس متوقف شده و به وی اجازه حضور در یک برنامه داده نشده است.

این اقدامات تقابلی به نشانه های وخیم شدن روابط دو جانبه دهلی نو و اسلام آباد تعبیر شده بود. تنش اخیر در روابط دو کشور پس از آنکه سفارت پاکستان لیستی از موارد مزاحمت برای دیپلمات های پاکستانی را به وزارت امور خارجه هند ارائه داد، آغاز شد. ماه گذشته وزارت امور خارجه پاکستان معاون سفیر هند را برای اعتراض به این موارد احضار کرد.

هند و پاکستان به طور مکرر سفیران یکدیگر را برای اعتراض به موارد مختلف از جمله نقض آتش بس به وزارت خانه های خارجه خود احضار کرده اند.

تنش میان هند و پاکستان از دو سال گذشته به علت خشونت های کشمیر و حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در شمال هند افزایش یافت.

این تنش ها پس از حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش هند در شهر اوری و کشته شدن ۱۹ سرباز هندی و همچنین عملیات انتقام جویانه هند علیه پایگاه های شبه نظامیان در خاک پاکستان در کشمیر تشدید شده است.

بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر در پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷میلادی تاکنون است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.