سفیر صلح اتحادیه اروپا یک ایرانی است
محسن کریمیطبسی در نشست اعلام برنامههای خود در خراسان رضوی، اظهار کرد: در تاریخ هفتم و هشتم مارس در صدمین مراسمی که در شهر والنسیای اسپانیا برگزار شد و بانکها، بیمهها و شرکتهای بزرگ دنیا در آن حضور داشتند، تصمیم گرفته شد سفیر صلح برگزیده شود. تا امسال، دولتها در خصوص صلح تصمیم میگرفتند و به دلیل عدم مدیریت برخی از کشورهای بزرگ حدود ۱۳۰ میلیارد دلار در چندین ماه گذشته خسارت وارد شده، علت اساسی این ضررها جنگهایی بوده که در خاورمیانه و کشورهای مختلف ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در این مراسم برای انتخاب سفیر صلح اتحادیه اروپا ۲۲ نفر نامزد شده بودند و از میان سه نفر آخر من به این سمت منتصب شدم. برخی از کشورهای بزرگ بر علیه ما شعارهایی را در خصوص جنگ طلب بودن میدهند. به همین دلیل بالا رفتن پرچم جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری صلح طلب بسیار حائز اهمیت است.
سفیر صلح اتحادیه اروپا بیان کرد: اگر ادعای دیگر کشورها در خصوص جنگ طلب بودن ما صحیح بود هرگز من به عنوان سفیر صلح اتحادیه اروپا انتخاب نمیشدم. ما ثابت کردیم که صلح طلب هستیم. از سوی کشورهای دیگر مخالفتهایی صورت گرفت و آنها هزینههای کلانی را پرداخت کردند تا سفیر صلح از کشور ما انتخاب نشود.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل انتخاب من به عنوان سفیر صلح اتحادیه اروپا، آشنایی من با کشورهای در حال جنگ است. تلاش من این است که بتوانم برای کشورهای در حال جنگ، به ویژه کشورهای خاورمیانه، گامی در خصوص ایجاد صلح بردارم. از این پس فعالیتهای ما به صورت رسمی آغاز میشود و هر ماه جلساتی را در شهرهای زوریخ و ژنو برگزار میکنیم. من به عنوان نماینده 800 شرکت بزرگ دنیا باید فعالیتهایی را در خصوص رفع مشکلات کشورهای جنگ زده انجام دهم و نتیجه مذاکرات با گروههای مربوطه را به اطلاع هیأت مدیره برسانم.
وی در خصوص مسئولیتهای خود افزود: در این کار بزرگ به یاری سازمان ملل، دولتهای مختلف و نخبگان و افراد متبحری که در ایران حضور دارند نیازمند هستیم. من اولین ایرانی هستم که به سمت سفیر صلح اتحادیه اروپا منتصب شدهام و برای ایفای نقش در مسئولیتی که پذیرفتهام یک سال فرصت دارم. اگر بتوانم به خوبی عمل کنم سال دیگر هم در انتخابات حضور خواهم داشت در غیر این صورت این مسئولیت به شخص دیگری محول میشود.
سفیر صلح اتحادیه اروپا بیان کرد: فعالیت ما در تهران آغاز شده است اما تلاش میکنیم برخی از جلسات بزرگ را در شهر مشهد برگزار کنیم و میزبان 800 شرکت بزرگ باشیم. در این خصوص جلساتی با استاندار خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
وی در خصوص درخواستهایی که از مسئولین دارد، اظهار کرد: یکی از درخواستهایی که من از مسئولین دارم حمایت اساسی است. در زمینههای مالی و اقتصادی نیازی به کمک نداریم اما خواستار حمایت دولت هستیم تا صلح طلبی و آزاده بودن خود را ثابت کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از فعالیتهای اساسی که باید آن را در دستور کار قرار دهیم، آشنایی با اقوام مختلف است. باید صحبتهای مردم شهرهای گوناگون را بشنویم، به مشکلات آنها رسیدگی و اختلافات احتمالی بین اقوام مختلف را برطرف کنیم. مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنیم انسجام اقوام است. اگر این امر اتفاق بیافتد وحدت در کشور ما حفظ خواهد شد.
سفیر صلح اتحادیه اروپا گفت: اگر بتوانیم مبادلات اقتصادی را گسترش دهیم، منافع مادی شرکتها و مردم تامین میشود و با صدور کالاها فرهنگمان را به کشورهای دیگر نیز نشان خواهیم داد. با ایجاد یک شبکه اقتصادی میتوانیم در زمینه صلح بین کشورها گام برداریم.
وی در خصوص نحوه برگزاری جلسات افزود: 800 شرکت بزرگ دنیا هر سال در یک کشور جلسه ای را برگزار میکنند. آنها از کشورهای مختلفی حضور مییابند و در رابطه با آخرین اختراعات و تکنولوژیها صحبت میکنند. تلاش میکنم که در سال آینده بتوانم شرکتهای ایرانی را وارد این مجموعه کنم..
وی خاطر نشان کرد: پیش از آنکه به سمت سفیر صلح اتحادیه اوپا منتصب شوم به عنوان کنسول افتخاری لیتوانی فعالیت داشتم. هم اکنون نیز پیشبرد اهداف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی لیتوانی را در نظر دارم. اولین اقدامات ما در خصوص اهداف فرهنگی دو کشور است. در جلسهای که با رییس دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، قراردادی را تنظیم کردیم که این دانشگاه، به عنوان اولین دانشگاه از ایران با لیتوانی همکاری کند.
سفیر صلح اتحادیه اروپا ادامه داد: برنامه ما این است که بتوانیم دانشجویان ایرانی را برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری به لیتوانی بفرستیم و دانشجویان آنها را نیز در دانشگاه فردوسی بپذیریم. در خصوص اهداف اقتصادی بیشتر به مسائل کشاورزی توجه داریم. تولیدات کشاورزی لیتوانی همچون غلات، گندم، حبوبات و... کیفیت بسیار خوبی دارد. در تلاش هستیم در صورت موافقت وزارت کشاورزی برخی محصولات لیتوانی را به کشور وارد کنیم و متقابلا آنها نیز از صنعت ما بهرهمند شوند.
کریمیطبسی تصریح کرد: در سه ماه گذشته چندین گروه اقتصادی لیتوانی به ایران آمدهاند و در اواخر فروردین نیز یک گروه 20 نفره سرمایهگذار به کشور ما خواهند آمد. آنها علاقهمند هستند در زمینههای مختلف تجاری با ما همکاری کنند. تا چندین ماه آینده در کشور لیتوانی نمایشگاهی برای ارائه محصولات و تولیدات ایرانی برگزار خواهد شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر