تک کرانچ گزارش داد، مدتی است که برودکام (Broadcom) یکی از دو غول تکنولوژی که در عرصه پردازنده و تراشه‌سازی فعالیت می‌کنند،   می‌خواهد رقیب آمریکایی خود یعنی کوالکام را تصاحب کرده و سهام آن را خریداری کند. اما حالا به نظر می‌رسد بازی پیچیده میان این دو تراشه‌ساز با دستور توقف مذاکرات توسط ترامپ، وارد مرحله جدیدی شده است.

تصاحب کوالکام توسط برودکام می‌توانست به بزرگترین معامله چند سال اخیر در عرصه تکنولوژی تبدیل شود اما دونالد ترامپ – رئیس جمهور کنونی ایالات متحده آمریکا – به دلیل نگرانی‌های کاخ سفید برای به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا دستور داد که مذاکرات برای انجام این معامله به کلی متوقف شود.

بنابر آنچه که تحلیلگران برآورد کرده‌اند، ایالات متحده آمریکا با فروختن سهام کوالکام به شرکت برودکام چینی که در سنگاپور مستقر است، عملا راهبری نسل پنجم اینترنت پرسرعت ۵G و همچنین تصاحب تراشه‌سازی در جهان را دو دستی تقدیم چین و سنگاپور کرده است و این مساله امنیت ملی آمریکا به به مخاطره خواهد انداخت.

به گفته یکی از مقامات کاخ سفید، دستور ترامپ برای توقف مذاکرات و روند انجام معامله ۱۱۷ میلیارد دلاری برای تصاحب کوالکام، به این دلیل بوده است که این غول آمریکایی تاکنون در زمینه توسعه زیرساخت‌های لازم برای فناوری اینترنت پرسرعت ۵G بعنوان بزرگترین رقیب هواوی چین در صحنه ظاهر شده است و اگر این معامله انجام شود، به طور کلی راهبری و پیشگامی برای نسل پنجم اینترنت به طور کلی به دست چین و غول‌های چینی میفتد و این امر در نهایت به ضرر آمریکا می‌شود.

پیشتر کوالکام پیشنهاد ۱۱۷ میلیارد دلاری برودکام را رد کرده بود. پیشنهادی که CFIUS یا کمیته نظارت بر سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده به شدت آن را تحت نظر داشته است. این کمیته که شورایی متشکل از چندین نهاد و سازمان است و وزارت خزانه‌داری آمریکا هدایت آن را بر عهده دارد، پیامدهای خرید شرکت‌های آمریکایی توسط شرکت‌های خارجی را بر امنیت ملی این کشور مورد بررسی قرار می‌دهد.

کمیته CFIUS در نامه‌ای اعلام کرده بود که در حال بررسی موضوعی مبنی بر عطش برودکام برای بلعیدن دلارهای تحقیقاتی کوالکام است و اینکه آیا برودکام امکان رقابت را از این شرکت آمریکایی سلب خواهد کرد یا خیر. این نامه همچنین درباره خطرات و تهدیداتی که مناسبات مالی و کاری برودکام با سازمان های خارجی در پی خواهد داشت، مسائلی را مطرح کرده است. چیزی که به کرات در این نامه به چشم می‌خورد، پیشگام بودن کوالکام در زمینه نسل پنجم اینترنت ۵G است که نشان دهنده ارزش بالای این شرکت آمریکایی است.

در این نامه خطاب به ترامپ نوشته شده است که چین درصدد تصاحب کوالکام و پر کردن خلا ناشی از عدم حضور غول های آمریکایی برای توسعه نسل جدید اینترنت ۵G است که این امر در نهایت منافع ملی و امنیت آمریکا را به خطر خواهد انداخت.

تاریخچه و پیشینه این نگرانی ها به ممنوعیت استفاده از گوشی های هوشمند و دستگاههای الکترونیکی چینی در آمریکا بخصوص مقامات کاخ سفید باز می گردد. چند ماه پیش هم ترامپ در اقدامی ناگهانی و تعب برانگیز اعلام کرد که گوشی های چینی به جاسوسی کردن از اطلاعات محرمانه و شخصی کارکنان و مقامات کاخ سفید می پرداخته اند و افشای بسیاری از اطلاعات محرمانه دولت آمریکا تقصیر آمریکاست.

هواوی یکی از بزرگترین بازیگران توسعه زیرساخت های لازم برای نسل جدید اینترنت ۵G در جهان است و از بزرگترین رقبای کوالکام، نوکیا و اریکسون است.

بر اساس گزارش‌های موسسه جفریس، کوالکام نیز همچون هواوی یکی از بزرگترین بازیگران نقش اول فناوری ۵G به حساب می‌آید و طبق برآوردها، حدود ۱۵ درصد از حق اختراعات اصلی ۵G در جهان را در اختیار دارد. سهم نوکیا ۱۱ درصد و ۱۰ درصد هم سهم غول‌های چینی همچون هواوی و برودکام است.

این در حالیست که بزرگترین سازندگان گوشی‌های هوشمند بر روی تراشه و ریزپردازنده‌های ۵G کوالکام که قرار است تا اواخر ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی تحویل آنها بدهد، حساب باز کرده‌اند. بنابراین در صورتی که برودکام آن را تصاحب کند، درآمد و سود هنگفتی را به زودی کسب خواهد کرد.

تنها چند ساعت بعد از اعلام دستور ترامپ، سهام برودکام با یک افزایش اندک به ۲۶۴.۱ دلار در هر سهم رسید این در حالیست که سهام کوالکام با کاهش ۴.۳ درصدی روی قیمت ۶۰.۱۴ دلار ایستاد.

برودکام ضمن اشاره به اینکه در حال بررسی جوانب مختلف دستور ترامپ است، در بیانیه‌ای تاکید کرده است که معامله پیشنهادی‌اش برای مالکیت و تصاحب کوالکام، هیچ گونه خطری برای امنیت ملی و منافع آمریکا نخواهد داشت.

متن دقیق دستور ترامپ به شرح زیر است:

تصاحب کوالکام توسط برودکام به‌طور کامل ممنوع است و هرگونه تلاشی برای ادغام، اکتساب یا به دست گرفتن کنترل این شرکت، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باید از دستور کار خارج شود

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.