دکتر فرهاد رهبر در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی در واحد تبریز، گفت: بررسی آمار دانشجویان کشور نشان می‌دهد، کاهش دانشجو فقط مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی نیست، بلکه شامل کل دانشگاههای کشور می‌شود.

وی با تأکید بر شناسایی نیازهای منطقه و توسعه رشته ها متناسب با نیازها، اظهار داشت: باید تدابیری اندیشیده شود تا دانشگاه هرچه زودتر از بحران کاهش دانشجو خارج شود تا بتوانیم تمامی توان خود را برای ارتقای سطح فرهنگی، آموزشی و پژوهشی به کار گیریم.

رهبر با بیان اینکه راهکارهایی که برای حل مشکلات ارائه می شود، نباید متناقض باشد، گفت: روسای واحدهای دانشگاهی با تدبیر و اندیشه، مدیریت در هزینه ها، درآمدزایی، هم فکری و هم افزایی و بر اساس ظرفیتها و پتانسیل های واحدهای دانشگاهی از چالش ها عبور کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به چالش مازاد بودن نسبت کارمند به دانشجو، خاطرنشان کرد: هم اکنون نسبت کارمند به دانشجو ۳۶ است که باید برای کارمندان به شکل اصولی محل کار و خدمت مهیا شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه بخش اندکی از درآمدهای دانشگاه غیرشهریه‌ای است، گفت: تاکنون در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی کار مؤثری برای جذب درآمد غیرشهریه ای انجام نشده، لذا رویکرد گذشته پاسخگو نیست و باید برای برون‌رفت از مشکلات و وضعیت فعلی به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای حرکت کرده و وابستگی خود را به شهریه کاهش دهیم.

رهبر ادامه داد: یکی دیگر از سیاست های دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ارتقای کیفیت آموزشی، مطالبه امور پژوهشی از اساتید در برهه‌های زمانی تعریف شده است، آن دسته از اعضای هیأت علمی که گرنت مورد نظر دانشگاه را کسب نکنند، باید پاسخگو باشند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مهمترین دغدغه افراد جامعه را بیکاری دانست و اظهار داشت: یکی از رسالت ها و مأموریت های سازمان سما مهارت آموزی است که واحدهای دانشگاهی باید از این پتانسیل استفاده کنند.

وی ادامه داد: گسترش مهارت‌آفرینی و مهارت‌آموزی و ارتباط مهارت‌آفرینان با بازار کار موجب حل مسئله اشتغال و رفع بیکاری خواهد شد. امروز شرایط به گونه‌ای است که جامعه به تکنسین نیاز دارد.

 رهبر با تأکید بر بازنگری جدی در رشته‌ها، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید در مقاطع کاردانی و کارشناسی با توجه به مزیت‌ها و نیازهای منطقه به سوی آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای پیش رود.

وی تصریح کرد: پژوهش باید در راستای نیاز جامعه انجام پذیرد و با تشکیل کمیته‌های تخصصی و کارشناسی در سطح استان برای همه مشکلات راه‌حل کارشناسانه ارائه شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: آذربایجان در طول تاریخ صنعت، درجه ممتازی در دنیا داشته است. باید سعی شود نقش دانشگاه آزاد اسلامی در پیشرفت صنعت آذربایجان و حل مشکلاتی نظیر احیای دریاچه ارومیه تأثیرگذار باشد.

 رهبر تاکید کرد: موضوع فرهنگ در واحدهای دانشگاهی جدی گرفته شود و به پسوند اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی که توسط امام راحل، مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و مرحوم آیت الله هاشمی روی عنوان آن گذاشته شده، توجه بیشتری شود، چرا که علم و ایمان مانند دو بال می‌تواند باعث توسعه و پیشرفت دانشگاه شود و ما را به اهداف عالیه دانشگاه برساند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی وی در پایان گفت: رؤسای واحدها برنامه‌های مدنظر خود را مکتوب و مستند ارائه و عملیاتی کنند تا در راه تحقق منویات مقام معظم رهبری گام برداشته و به نظرات ایشان در دانشگاه آزاد اسلامی نائل شویم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.