احتمال نشت آلودگی هستهای از تاسیسات دیمونا
القدس العربی گزارش داد، طبق نتایج پژوهشی اسرائیلی در منطقه محل قرار گرفتن نیروگاه هستهای دیمونا در صحرای نقب، احتمال نشت تشعشعات رادیواکتیو از راکتور این نیروگاه و نیز محل تخلیه زبالههای سوختی وجود دارد و این مساله میتواند موجب آلودگی محیط زیست و زنجیره غذایی شود.
طبق نتایج این پژوهش که از سوی برخی رسانههای عبری زبان منتشر شده، منابع آب و گیاهانی که در این منطقه وجود دارند، احتمال دارد که باعث انتشار مواد رادیواکتیو در محیط زیست شوند.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت نوشت، از منطقه مسدود شده اطراف نیروگاه دیمونا به عنوان محلی برای تخلیه زبالههای رادیو اکتیوی استفاده میشود و حرفی از دفن زبالهها در داخل یک ساختمان و یا یک محل تخلیه حفاظت شده نیست بلکه آنها در داخل کانتینرها و بشکههایی در عمق کم دفن و ذخیره میشوند و که این مخازن احتمالا دچار پوسیدگی، ترک خوردگی، زنگ زدگی و فرسودگی میشوند و احتمال نشت آلودگیها وجود دارد.
این پژوهش نشان میدهد که کانتینرها و بشکههای حاوی این ضایعات رادیو اکتیوی در عمق دو متر دفن یا پوشانده شدهاند و از حجم دقیق این ضایعات که برای آبهای زیرزمینی خطرناک است اطلاعی در دست نیست.
دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بیانیهای مدعی شد که هیچ خطری در مورد نشت زبالههای پرتوزا در بیرون محدوده انبار زبالهها وجود ندارد و آنها هرگز موجب آلودگی محیط زیست نخواهند شد.
در ادامه این بیانیه تاکید شده، راکتور دیمونا طبق استانداردهای سختگیرانه بین المللی فعال بوده و در کوتاه مدت و برای سالهای آینده تحت نظارت خارجی جهت تضمین امنیت آن است.
این راکتور با کمک فرانسه در اواخر دهه پنجاه همانند راکتورهای ویژه تولید برق به نحوی ساخته شد که برای ۴۰ سال کار کند در حالی که مسئولان اسرائیلی میدانند دو راکتور فرانسوی که در همان زمان احداث شدند، در سال ۱۹۸۰ میلادی تعطیل شدند و قدیمیترین راکتور در فرانسه که هنوز فعال است در سال ۱۹۷۷ میلادی احداث شده است.
در تگزاس راکتوری قدیمی وجود دارد که در سال ۱۹۶۹ احداث شد و قرار است در سال ۲۰۱۹ تعطیل شود و این یعنی راکتور دیمونا دیگر بسیار قدیمی شده است اما به گفته یاریو لیوین، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی، تلآویو میخواهد دیمونا دستکم تا ۲۰۴۰ فعال یاشد و این یعنی عمر آن به ۸۰ سال برسد.
روزنامه عبری زبان هاآرتص به نقل از یکی از دستاندرکاران ساخت راکتور دیمونا در پاسخ به لیوین نوشت، شفافیتی در مورد عملکرد کمیتههایی که سلامت و امنیت راکتور دیمونا را کنترل میکنند وجود ندارد و طولانی کردن عمر این راکتور نیازمند منابع بسیاری است.
شبکه ۱۰ تلویزیون رژیم صهیونیستی سال گذشته میلادی گزارشی از راکتور دیمونا منتشر کرد که دهها تن از نیروهای شاغل در آن به سرطان مبتلا شده بودند.
رژیم صهیونیستی در این خصوص سیاست سکوت را در پیش گرفته و استفاده از این راکتور برای ساخت سلاحهای هستهای را نه تایید و نه تکذیب میکند اما برخی منابع خارجی پیشتر بارها تاکید کردهاند که اسرائیل بیش از ۲۰۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر