خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از مقامات سعودی دیروز (دوشنبه) گزارش داد، که رئیس جمهوری مصر "متعهد شده است" هزار کیلومتر مربع از اراضی جنوب شبه جزیره سیناء را به ولی‌عهد عربستان واگذار کند.

انتشار خبر واگذاری این مقدار از اراضی شبه جزیره سینا واکنش‌های برخی از شخصیت‌های دینی و سیاسی را به خود همراه داشته است.

شیخ «بشیر بن حسن»، از مبلغان تونسی در واکنش به این خبر به شدت به مقامات سعودی و مصر تاخت و آن‌ها را دیکتاتور خواند.

این مبلغ تونسی روز سه‌شنبه در حساب فیس‌بوک خود، از این دست و دلبازی «عیدالفتاح السیسی» انتقاد کرد و آن را به «قرارداد قرن» که خواهان پایان دادن به آرمان فلسطین است، ربط داد.

شیخ بن حسن تأکید کرد: «در راستای موفقیت قرارداد قرن و عادی‌سازی آشکار با کیان صهیونیستی، دیکتاتور مصر هزار کیلومتر مربع از جنوب سیناء را به دیکتاتور عربستان واگذار می‌کند؛ همه این‌ها با هدف توسعه مساحت اسرائیل است؛ این [دیکتاتورها] اگر منکر چنین خبری هم باشند، گذشت روزها خود شهادت خواهد داد».

اصطلاح قرارداد قرن برای اولین بار در پانزدهم فروردین ماه گذشته از سوی رئیس جمهوری مصر و در جریان سفر او به آمریکا به کار رفت. براساس این طرح، آمریکا، رژیم اسرائیل و برخی کشورهای عربی قصد دارند کشوری به نام فلسطین در منطقه نوار غزه و بخش‌هایی از شبه جزیره سینا تشکیل دهند و از بازگشت آوارگان فلسطین به سرزمین اصلی خود ممانعت کنند.

مقام مذکور سعودی که از همراهان «محمد بن سلمان» در سفر اخیر وی به مصر نیز هست، در گفت‌وگو با رویترز گفته است که هزار کیلومتری که السیسی قول واگذاری آن به عربستان را داده، به موازات دریای سرخ  جای گرفته و قرار است بخشی از ابر شهر«نئوم» باشد که ولی‌عهد عربستان ماه اکتوبر گذشته از احداث آن خبر داده بود.

رئیس جمهوری مصر و ولی‌عهد عربستان یکشنبه این هفته بعد از دیدار از تأسیس صندوق مشترک مالی به ارزش 10 میلیارد دلار خبر دادند.

محمد بن سلمان دوم آبان ماه طی سخنانی از ایجاد شهر مدرنی به ارزش نیم تریلیون دلار خبر داد که بخش‌هایی از اردن و مصر را نیز شامل می‌شود.

این طرح «نئوم» (Neom) نام دارد و در مساحت 26 هزار و 500 کیلومتر مربعی احداث خواهد شد و مرحله نخست این طرح در سال 2025 آماده خواهد شد.

از جمله ویژگی‌های پروژه نئوم، اشراف آن بر ساحل دریای سرخ است که شریان اقتصادی مهمی به شمار می‌رود و 10% از مسیر عبور و مرور تجارت جهانی از آن می‌گذرد.

این منطقه، قاره‌های آسیا، اروپا و آفریقا را به هم پیوند می‌دهد؛ به گونه‌ای که 70% از ساکنان جهان می‌توانند خود را نهایت ظرف 8 ساعت بدان برسانند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.