عبدالعلی علی عسگری که امشب (۱۲ اسفند ماه) در مراسم افتتاحیه شبه ایران کالا سخن می گفت ضمن عرض خیر مقدم به حاضرین در این مراسم، درباره ایده اصلی تاسیس این شبکه تلویزیونی اظهار کرد: در چند سال گذشته مقام معظم رهبری گفتمان انقلابی و پیشروی اقتصاد مقاومتی را مطرح و در همین راستا نیز امسال را سال اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال عنوان کردند که در همین راستا ما در رسانه ملی نیز تلاش کردیم تا در همه برنامه­‌های این موضوع را دنبال کنیم، اما در عین حال به فکر یک کار جهادی، میان بر و تاثیرگذار نیز بودیم.

او با اشاره به افزایش شرکت­‌های دانش­بنیان، ادامه داد: با توجه به اینکه گسترش حجم اشتغال و تولید به صورت توامان در کوچک و متوسط و دانش بنیان، تصمیم گرفتیم برای معرفی این شرکت­ها و کالاهای ایرانی شبکه تلویزیونی ایران کالا را طراحی و راه­‌اندازی کنیم. به هر حال شرکت­‌های بزرگ توانایی سیاست­‌های بازرگانی و تبلیغات در رسانه‌­های تصویری، صوتی و مکتوب را دارند، اما صنایع متوسط و دانش­بنیان این توان را ندارند و به همین خاطر هم تعامل آنها با بازار کم می­‌شود و در آینده آسیب­‌های جدی خواهند دید.

رئیس سازمان صداوسیما افزود: با توجه به کارکردهای رسانه ملی تصمیم گرفتیم تا به منظور کمک به شرکت­ها و صنایع کوچک و متوسط که به نسبت اشتغال­زا تر از صنایع بزرگ هستند و توان رقابت با صنایع جهانی را نیز دارند، شبکه­ای تاسیس کنیم. البته ما در رسانه ملی به شرکت­‌های بزرگ نیز کمک کرده‌­ایم. سال گذشته تصمیم گرفتیم به صنایعی که تولید ایرانی دارند و از متخصصین و کارآفرینان ایرانی نیز بهره می­‌گیرند، به میزان شغلی که تولید می­‌کنند، آنتن رایگان برای تبلیغات در اختیار آنها قرار بدهیم که این فرآیند همچنان در جریان است و چند هزار کارخانه در این طرح ثبت‌­نام کرده­اند. اما ما عنوان نمی­‌کنیم که کدام شرکت­ها و صنایع رایگان و کدام با هزینه در آنتن سانه ملی تبلیغات می­‌کنند.

علی ­عسکری با اشاره به رشد روزافزون شرکت‌­های دانش­بینان، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش این صنایع دیگر آنتن شبکه­‌های مختلف گنجایش این حجم از تبلیغات را نداشت و به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا شبکه‌­ای جداگانه برای برای این موضوع طراحی کنیم که به طور مستمر در طول شبانه­‌روز برای شرکت­های کوچک و دانش­بنیان کار تبلیغاتی انجام دهد.

او با تاکید بر اهمیت کارآفرینی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور، گفت: کسانی که در این کشور کار تولید می­‌کنند، انسان­های گرانقدری هستند که باید آنها را تکریم کنیم. اگر ملتی بازار خود را در اختیار بیگانگان قرار دهد، در واقع بالاترین توان اقتصادی خود را در اختیار آنها قرار داده است که این موضوع خلاف مصلحت است. ما باید بتوانیم بازارمان را خودمان سیراب کنیم؛ چرا که ملتی که بازار خود را در اختیار بیگانگان قرار دهد زیان خواهد کرد.

رئیس سازمان صداوسیما یادآور شد: در زمان صدراسلام، حضرت محمد (ص) دست کارآفرین و کارگر را بوسید. آن زمان استعمار اقتصادی همانند امروز معنا نداشت و امروز اهمیت این موضوع بسیار بیشتر است. ما باید دستان و باززوان کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی را ببوسیم و آنها را تکریم کنیم.ما در شبکه ایران کالا می­خواهیم به تمام کارآفرینان و مدیرانی که در این شرایط سخت فعالیت می­کنند بپردازیم و به همه آنها سرویس رایگان بدهیم، کالاهای آنها را معرفی و در بازار فروش از آنها حمایت کنیم.

علی­ عسکری در ادامه سخنان خود خطالب به زابلی زاده، رئیس شبکه ایران کالا اظهار کرد که این شبکه نیاز به یک سایت کامل و پیشرفته دارد تا بتواند محصولات شرکت‌­های مختلف را معرفی کند و در صورت چندزبانه بودند نیز می­تواند زمینه‌های صادرات را نیز فراهم کند.

او همچنین از دولت خواست در این مسیر به سازمان صداوسیما کمک کند تا مسیر پیشرفت صنایع و کارآفرینان داخلی هموارتر شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.