سایت دیپلمات اسپانیا گزارش داد ، «ایسابل رومرو» رئیس شورای اسلامی اسپانیا در معرفی‌ گزارش اسلام هراسی در این کشور در سال ۲۰۱۷ ، اشاره داشت که اسلام هراسی در اسپانیا ، سال به سال یک تکامل غیر منفی‌ دارد اما فضای مجازی ، مادر تمام توفان ها از جمله اسلام هراسی است .

بر اساس این گزارش که از سوی جنبش شهروندی علیه اسلام هراسی (متشکل از مرکز فرهنگی‌ اسلامی والنسیا ، جنبش علیه ناسازگاری و شورای اسلامی اسپانیا ) تهیه شده است ، در سال ۲۰۱۷ میلادی ، در اسپانیا ۵۴۶ مورد حوادث اسلام هراسی ثبت شده که ۱۶۰ مورد آن در عموم و ۳۷۵ مورد آن در اینترنت (۲۶۹ مورد در شبکه های اجتماعی و ۹۶ مورد در وب سایت ها ) اتفاق افتادند .

در مورد آنچه که مربوط به حوادث در عموم می‌ باشد و روند آن کاهش یافته ، نیمی از آنها در کاتالونیا ثبت شدند . در این رابطه ، این حوادث به طور ویژه ای به شکل حملات به مساجد یا اماکن کسب و کار مسلمانان رخ دادند که این حملات به طور خاصی‌ در روزهای بعدی حملات تروریستی بارسلون و کامبریلس و توسط تبلیغات های سیاسی علیه افتتاح مساجد ، شدت یافتند .

«باربارا روییز» از مرکز فرهنگی‌ اسلامی والنسیا در این رابطه ابراز داشت :در کاتالونیا ، برخی‌ از احزاب با سخنرانی های تنفر آفرین خود رای کسب می‌ کنند .

وی افزود :خبر خوب این است که هر بار که یک تظاهرات علیه مساجد وجود دارد ، یک ضد تظاهرات به نفع همزیستی‌ سازماندهی می‌ شود .

گزارش حاکی از آن است که قربانیان اصلی‌ این اعمال ، زنان مسلمان هستند تا جایی‌ که به یک زن باردار در مالاگا به این دلیل که حجاب داشت ، حمله شد .

«استبان ایباررا» از جنبش علیه ناسازگاری به نوبه خود گفت :اسپانیا یک کشور ناسازگار نیست اما برخی‌ از افراد نیاز به آموختن تربیت و احترام به دیگران دارند .

گزارش ادامه می‌ دهد که با این حال ، هشدار دهنده ترین داده ها ، مربوط به افزایش سریع تنفر سایبری است. ۷۰ درصد مورد گزارش شده ، شامل گسترش پیام های اسلام هراسی و شایعات اسلام هراسانه در اینترنت مخصوصا در شبکه های اجتماعی و وب سایت هایی‌ هستند که در آن مسلمانان ، اسلام و پناهجویان را غیر انسانی‌ و بی عاطفه ، بیگانه و دروغ معرفی‌ می‌ کنند.

«آئورورا علی»‌ یکی‌ دیگر از اعضای جنبش شهروندی علیه اسلام هراسی در این مورد افزود :این تبلیغات ، پیش از عمل هستند و آسیبی که وارد می‌ شود ، فقط به مسلمانان نیست بلکه به کل جامعه آسیب می‌ رسد .

به خاطر تمامی این دلایل ، جنبش شهروندی علیه اسلام هراسی در گزارش خود درخواست نمود که یک قانون حفظ جامع علیه جرم نفرت و یک قانون عمومی‌ علیه تمامی اشکال تبعیض و ناسازگاری در چارچوب قانون اساسی‌ تصویب شود .

جنبش مذکور اشاره کرد که این اقدامات ، فوری هستند و احزاب سیاسی نمی‌ توانند از آن روی بر گردانند .

به گفته جنبش ، تمامی گروه های فوق افراطی راستگرای اروپایی ، در زیر پرچم اسلام هراسی جمع شده ا‌ند و آنهایی که به ترویج نفرت می‌ پردازند ، به خوبی‌ می‌ دانند که چه می‌ خواهند زیرا هدف آنها شکستن جامعه است .

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.