ولی الله شجاع پوریان، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در نشست عدالت اجتماعی درباره این مفهوم گفت: مفهوم عدالت اجتماعی همیشه به عنوان یک آرمان بشری و گفتمان در همه دولتها مطرح بوده است. در طول تاریخ برداشتهای نادرست و سوءاستفاده های نادرست از آنها شده ولی به عنوان یک هدف جدی جوامع انسانی بوده است. سازمان ملل هم ۲۰ فوریه مطابق یک اسفند را به عنوان روز جهانی عدالت قلمداد کرد و در آموزه های دینی ما به صورت گسترده به این مفهوم پرداخته شده است.

او در ادامه سخنانش با اشاره به اصول قانون قانون اساسی، درباره پایان دادن تبعیض های اجتماعی گفت: امروز بعد از ۴۰ سال شاید در زمینه آسیب های اجتماعی کارنامه قابل دفاعی نداشته باشیم. بعد از انقلاب تلاشهای زیادی برای توسعه شهری و روستایی صورت گرفته ولی اینکه مجموعه منظم نظام مندی کمک کرده باشد تا بی عدالتی منطقه ای نداشته باشیم، این اتفاق نیفتاده است.

شجاع پوریان درباره گستردگی آسیب های اجتماعی در تهران گفت: آمار آسیب های اجتماعی در کلانشهر تهران بسیار تلخ است و برای جامعه دینی قابل افتخار نیست. شهرداری تهران آمار کودکان کار را بیش از ۱۵ هزار نفر اعلام کرده ولی سازمان بهزیستی می گوید ۷ هزار کودک کار داریم. این مشکل ماست که یک اطلس کامل برای آسیب های اجتماعی نداریم.

او گفت: کارتن خوابها بیش از ۱۵ هزار نفر هستند. افراد متکدی و بی خانمان ۱۰ هزار نفرند. در تهران سالانه ۴۰ هزار طلاق داریم. آمار معتادان از ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار نفر در نوسان است. ۲۱ هزار نفر زندانی در تهران داریم، نزاعهای خیابانی، خودکشی ها و سایر مسایل را به عنوان هشدار جدی داریم.

شجاع پوریان در پایان سخنانش گفت: شهرداری تهران امروز هزینه این آسیبها را می پردازد ولی در به وجود آمدن این آمارها نقشی نداشته یا کمتر نسبت به سایر دستگاه ها نقش داشته. ما ۲۲ مجموعه بهاران، ۱۶ مددسرا، ۲ سامان سرا و ۲ همراه سرا و ۱۷ مرکز پرتو داریم که کودکان در معرض آسیب را پوشش می دهد. تاکنون برنامه های جدی و علمی از سوی شهرداری کمتر بوده و به جای پرداختن به علتها، به معلول ها توجه شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.