حوزه بهداشت از مسائل امنیتی جداست؟
دکتر سیدحسن هاشمی در همایش تخصصی بهداشت عمومی و امنیت قضائی که به میزبانی دادسراهای عمومی و انقلاب استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: وضعیت آب و غذا در کشور مناسب است و نباید خودزنی کنیم چرا که بیشترین شایعات حتی در کشورهای پیشرفته نیز در حوزه غذا است و نباید فکر کنیم که با اظهارات منفی و ناامیدانه، جامعه دچار التهاب نمی شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه دائماً پیام های منفی و ناامیدانه به جامعه مخابره می شود، گفت: بعضی از ما مسئولان خودشیفته، در رسانه ها و تریبون ها به منفی گویی می پردازیم البته منظور من این نیست که سخنان خلاف و امید آفرینی کاذب کنیم بلکه می توان در کنار موفقیت ها نقاط ضعف را نیز گفت. امروزه صفحه اول اکثر روزنامه هایی که پول خود را از دولت می گیرند اخبار منفی است و این همان چیزی است که دیگران و دشمنان می خواهند.
هاشمی تصریح کرد: ترساندن مردم و ایجاد اضطراب در آنها بدون اینکه نتیجه ای حاصل شود بی فایده است و بخش عمده ای از امنیت هم مربوط به نشاط اجتماعی است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: از روز اول مسئولیتم تلاش کرده ام که خلاف نگویم به عنوان نمونه بارها تاکید کردم که در حاشیه شهر تهران وضعیت تخت های بیمارستانی نامطلوب و نامناسب است و به دنبال آن دولت به ساخت بیمارستان در این شهرها اقدام کرده است.
وی با اشاره به وظیفه مهم قوه قضائیه یادآور شد: وقتی که قوه قضائیه اقدام به اجرای عدالت می کند بزرگترین خدمت به نشاط اجتماعی است و مردم متوجه می شوند که قوه قضائیه با متخلفین و متقلبین برخورد می کند و قانون در کشور حکم فرما است.
هاشمی همچنین در مورد میزان واردات روغن پالم، گفت: در مورد روغن پالم همواره بین شرکت های وارداتی رقابت وجود داشته و هر روز تلاش می کنند که رقیب خود را از میدان بیرون کنند. واردات روغن پالم در سال ۹۰ حدود ۵۶۰ هزار تن در سال ۹۱ ۵۵۰ حدود هزار تن، در سال ۹۲ حدود ۵۰۰ تن، در سال ۹۳ حدود ۷۴۰ هزار تن، در سال ۹۴ حدود ۶۰۰ هزار تن، در سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار تن و در سال جاری با ادامه روند کاهش واردات پالم تاکنون ۳۶۰ هزار تن بوده و هرکسی مدرکی بر خلاف این آمارها دارد می تواند به دادستان تهران ارائه دهد.
وی افزود: میانگین مصرف روغن پالم در دنیا ۳۰ تا ۳۴ درصد است و استفاده از آن در صنایع مختلف از جمله شکلات سازی و بستنی سازی مورد نیاز است که تمام دنیا نیز از آن استفاده می کنند. خوشبختانه در دولت یازدهم واردات پالم به کشور از ۷۵۰ هزار تن به ۴۵۰ هزار تن کاهش یافت و تعرفه واردات آن نیز ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بحث و اظهارنظر در مورد محصولات تراریخته در تخصص ما نیست، افزود: مسئول بررسی این محصولات وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد است و وزارت بهداشت و قوه قضائیه باید حقوق مردم را مطالبه کنند به شرط اینکه همدیگر را متهم نکنند چرا که ما مسئولیم و مردم از ما کار می خواهند و نباید مشکلات را به گردن هم دیگر بیاندازیم چرا که مردم از اینکه اشکالات را به دیگران نسبت می دهیم، خسته شده اند.
هاشمی خاطرنشان کرد: هرکدام از قوای سه گانه تصور می کنند که کار خود را به درستی انجام می دهند اما مردم کارنامه و خروجی کار را می بینند و امروز مردم از ما محیط و غذای سالم می خواهند.
وی ضمن تاکید بر لزوم برگزاری جلسات مشترک توسط مسئولان وزارت بهداشت و قوه قضاییه اظهار داشت: قطعاً وزارت بهداشت بدون همکاری قوه قضاییه نمی تواند در حوزه سلامت و بازدارندگی تخلفات موفق باشد و وقتی قانون از مجرای قوه قضاییه اجرا شود موثرتر خواهد بود چرا که ما فقط تخلفات را اطلاع رسانی می کنیم و اختیار صدور حکم نداریم .
وزیر بهداشت تصریح کرد: ۱۱۷ سفره خانه و رستوران غیرمجاز که اقدام به عرضه قلیان می کنند شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده اند اما پس از صدور حکم و پلمپ این مراکز شاهد بودیم که دوباره فک پلمپ شده اند و در این شرایط دیگر آبرویی برای کارشناسان ما باقی نمی ماند و متاسفانه شاهدیم که تعداد این مراکز از ۱۱۷ به ۱۳۸ مرکز افزایش یافته است.
هاشمی یادآور شد: در مورد داروخانه های متخلفی که اقدام به عرضه داروی قاچاق می کنند بارها به مراجع قضایی گزارش شده اما ظرف یک روز مجددا این مراکز بازگشایی و به فعالیت خود ادامه می دهند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: همکاری وزارت کشور و فرمانداران در تامین سلامت جامعه بسیار مهم است و وزارت بهداشت حاضر است به عنوان بازوی اجرایی قوه قضاییه هر اقدامی را در جهت پیشگیری از تخلفات انجام دهد. اما ۸۰ درصد از عوامل موثر بر سلامت مردم در اختیار سایر دستگاه های اجرایی است.
وی گفت: متاسفانه دولت ها کمترین هزینه را برای نظارت می کنند و وزارت بهداشت اخیراً در تهران با همکاری دفاتر سلامت در حوزه بهداشت محیط اقدام به صدور کارت بهداشت در کمترین زمان کرده و اگر گزارشاتی مبنی بر تخلف یا تقلب وجود داشته باشد به دستگاه قضایی گزارش می کند.
هاشمی تاکید کرد: در حوزه تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت مصمم است که با متخلفان برخورد کند چرا که این اقدامات از بروز بیماری ها و همچنین تحمیل هزینه دارویی، ساخت بیمارستان و توسعه تخت بیمارستانی جلوگیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: همه دستگاه ها باید تلاش کنند که بیماری تولید نکنند متاسفانه در مورد آلودگی هوا اکثر دستگاه هایی که اظهار نظر یا مطالبه می کنند خودشان مسبب ایجاد این شرایط هستند و باید پاسخگو باشند و مردم نیز به خوبی متوجه می شوند که برخی افراد می خواهند از زیر بار مسئولیت فرار کنند.
هاشمی تاکید کرد: همیشه مردم باید مدعی و قوای سه گانه پاسخگو باشند.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به نقش مهم وزارت بهداشت و قوه قضائیه در پیشگیری از بروز بیماری ها و تامین سلامت مردم اظهار داشت: برخورد با تخلفاتی که با حضور مامورین بهداشتی، مقام قضایی و رسانه ها باشد از بروز شایعات جلوگیری می کند و مردم باور و اطمینان خواهند یافت که در برخورد با متخلفان جدی هستیم و با هیچ فردی مسامحه و شوخی نداریم.
هاشمی اضافه کرد: مردم تصور می کنند که دادستانی فقط در مواردی مانند اختلاف، قتل، غارت و یا جرم های سیاسی ورود پیدا می کند در حالی که حقوق عامه مردم مهم است و علاوه بر مواردی مانند سقوط هواپیما و تاخیر در پروازهای هواپیماها ، مشکلات بهداشتی و درمانی و تخلفات در حوزه غذا و آب نیز از مواردی است که می تواند توسط دادستانی انجام شود و موجب اطمینان بخشی در مردم و نشاط اجتماعی شود.
وزیر بهداشت درخصوص اقدامات وزارت بهداشت در مورد مبارزه با قاچاق مواد آرایشی و بهداشتی گفت: در کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود دارد و یکی از تکالیف آنها نیز همین است و ما به عنوان وزارت بهداشت گزارش تخلفات، قاچاق و تقلب های این حوزه را ارائه می دهیم. اما وقتی فرد متقلب یا متخلف باشد قوه قضاییه باید حکم صادر کند. همچنین در مواردی مانند آرایشگاه ها و باشگاه های ورزشی تخلفات گسترده ای رخ می دهد که نیازمند ورود مراجع قضایی به این حوزه است.
هاشمی یادآور شد: اگر فردی محکومیت دارد و اجازه طبابت ندارد با آن برخورد می کنیم همچنین در صورت مشاهده تخلف در داروخانه ها و موسسات پزشکی که بهداشت را به خوبی رعایت نمی کنند و زباله ها را به صورت صحیح دفع نمی کنند اختیاراتی مانند لغو پروانه و یا اعتباربخشی را در اختیار داریم.
وی تاکید کرد: در مورد تخلفات با عنوان طب اسلامی بارها مراجع بزرگواری همچون آیت الله مکارم شیرازی، جوادی آملی و ری شهری (فردی که بیشترین تالیف در حوزه علوم حدیث و ائمه اطهار دارد) اعلام کردند که چیزی به نام طب اسلامی وجود ندارد و افرادی که در کسوت روحانیت یا غیر روحانیت در درمان مردم مداخله می کنند مورد تائید نیست زیرا در صورتی که مردم از درمان تجویز شده توسط آنها پاسخی نگیرند آن را به حساب اسلام و روحانیت می گذارند.
وزیر بهداشت افزود: خوشبختانه بزرگان حوزه علمیه و دادگاه ویژه روحانیت به حوزه تخلفات تحت عنوان طب اسلامی ورود کرده اند و می دانیم که لایه های پنهان این جریان چیست و در قانون به صراحت آمده اگر فردی در حوزه پزشکی صلاحیت ندارد و اقدام به مداخله در درمان می کند باید برخوردهای لازم با او انجام شود.
وزیر بهداشت در خصوص وضعیت عطاری ها در کشور، اظهار داشت: برخی افراد افراطی طب مدرن را دارای منشاء صهیونیستی، آمریکایی و وارداتی می دانند و عنوان می کنند که ما در کشور طب اسلامی داریم اما همین افراد در صورتی که نیاز به اقدامات درمانی مانند دندان پزشکی داشته باشند به دندان پزشکان طب جدید مراجعه می کنند حتی از داروهای خارجی نیز استفاده می کنند. در مقابل بعضی افراد در جامعه پزشکی باور و اعتقادی به طب سنتی ندارند اما در مراحلی که کاری از دستشان بر نمی آید به طب سنتی مراجعه می کنند و باید بپذیریم که مردم طب سنتی را به عنوان طب مکمل قبول دارند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر مواردی از عرضه داروهای غیرمجاز و همچنین اضافه کردن مواد مخدر به برخی از گیاهان دارویی مشاهده شود حتماً به طور جدی برخورد قانونی خواهیم کرد.
وزیر بهداشت پیشنهاد تشکیل یک کارگروه مشترک با حضور دادستان تهران و رؤسای دادگستری های تهران و همچنین سه دانشگاه تهران را ارائه کرد و گفت: اگر بتوانیم وضعیت سلامت غذا و آب را در تهران کنترل کنیم شاهد اثرات مثبت و گسترده آن در سطح ملی خواهیم بود حتی می توانیم قاضی یا شعبه ویژه رسیدگی به این تخلفات را در تهران داشته باشیم تا برخورد با تخلفات در کمترین زمان تعیین تکلیف شود و مردم احساس امنیت بیشتری کنند.
دکتر هاشمی در پایان گفت: بازدیدهای مشترک مقام قضایی، مامورین بهداشتی و رسانه ها اگر به صورت مداوم انجام شود می تواند در بازدارندگی از بروز تخلف و تقلب، موثر و موجب دلگرمی همکاران ما در حوزه بهداشت شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر