یک منبع آگاه گفت، شرکت آرامکوی عربستان از طریق یکی از شرکت های وابسته خود در آمریکا، امکان ارسال نفت خام آمریکا به بازار آسیا در ماه فوریه را بررسی کرده، اما بعدا به این نتیجه رسیده که این کار از نظر اقتصادی به صرفه نیست. به گفته دو منبع آگاه در پالایشگاه های آسیا، شرکت آرامکو همچنین از خریداران احتمالی در آسیا سوال کرده که آیا علاقمند به دریافت نفت خام آمریکا هستند یا نه. به دلیل محرمانه بودن این اطلاعات، این افراد نخواسته اند نامشان فاش شود.

این واقعیت که سعودی ها در نهایت تصمیم گرفته اند اقدام به صادرات نفت خام آمریکا در ماه فوریه نکند، بدان معنا نیست که آنها در آینده مجددا این گزینه را مورد بررسی قرار نخواهند داد. چنین اقدامی بی سابقه خواهد بود و به معنای استراتژی جدید عربستان در مواجهه با افزایش تولید آمریکا تلقی خواهد شد. شرکت های تولید کننده نفت در آمریکا هم اکنون تهدیدی برای تلاش های اوپک و متحدانش برای برقراری توازن در بازار به شمار می روند.

شرکت آرامکو از طریق شرکت تابعه خود در هیوستون، به نام موتیوا انترپرایزز، اقدام به بررسی گزینه صادرات نفت خام آمریکا به آسیا کرده است. این شرکت مالک بزرگترین پالایشگاه نفت آمریکای شمالی در پورت آرتور تگزاس است که با ظرفیت بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز فعالیت می کند. شرکت آرامکو به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخ نداده است.

نفت نسبتا ارزان آمریکا در طی ماه های گذشته به شکل فزاینده ای راه خود را به سوی بازارهای بزرگ مصرف نظیر چین، هند و کره جنوبی باز کرده و در حال کاهش سهم تولید کنندگان سنتی ای نظیر عربستان از بازار آسیاست.

این هفته، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا برای اولی بار در طی بیش از یک سال گذشته به بالاتر از رقم شاخص نفتی خاورمیانه رسید. احتمالا این افزایش قیمت نفت خام آمریکا در برابر شاخص نفتی دوبی عامل از بین رفتن توجیه اقتصادی ارسال نفت از سواحل آمریکا به آسیا بوده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.