رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای نادر و مفصل با شبکه خبری سی بی اس گفت: سخنرانی سال نو کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی که در آن گفت کل سرزمین آمریکا در داخل برد موشک‌های اتمی‌اش قرار گرفته است، ما را نگران کرد اما این سخنرانی باعث شد که گزینه‌های ما در رابطه با پیونگ‌یانگ جدی‌تر و محکم‌تر شود.

وی افزود: این نوع تهدید علیه مردم آمریکا توسط کره شمالی غیر قابل قبول است و دونالد ترامپ به عنون فرمانده کل قوا از جیمز ماتیس، وزیر دفاع کشورمان خواسته که مطمئن شود که ما برای هر اتفاقی آماده هستیم. ما برای متقاعد کردن مقامات کره شمالی درخصوص مذاکره متوسل به گزینه‌های بسیار جدی و سختی می‌شویم.

تیلرسون در پاسخ به این سوال که اگر دیپلماسی شکست بخورد گزینه‌های نظامی در رابطه با کره شمالی وجود دارد یا خیر، گفت:  اگر شکست بخورم بله من به همتای چینی خود نیز گفته‌ام اگر مجبور به متوسل شدن به گزینه نظامی شویم در حقیقت مردممان را ناامید کرده‌ایم، این چیزی است که ما اصلا آن را نمی‌خواهیم.

وی افزود: ما می‌خواهیم برای جلوگیری از وقوع جنگ به صورت دیپلماتیک پیش برویم و مذاکرات بالقوه‌ای با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی داشته باشیم. آنچه که ما باید در حال حاضر مشخص کنیم این است که آیا برای آغاز مذاکرات آماده هستیم؟ آیا آنها آماده هستند؟ و اگر آنها آماده مذاکرات نباشند ما به فشارهای خود علیه پوینگ یانگ ادامه خواهیم داد و آن را افزایش می‌دهیم. این کاری است که ما انجام می‌دهیم و تحریم‌های جدیدی نیز وجود دارد. جهان می‌خواهد کره شمالی روند خود را تغییر دهد.

تیلرسون تصریح کرد: در رابطه با اینکه چین تا چه اندازه خواستار این تغییر است باید بگویم که به نظر من ما با پکن به درک مشترکی رسیده‌ایم و آن این است که کره شمالی تهدید جدی برای چین نیز محسوب می‌شود. ما صریحا به چینی‌ها گفته‌ایم زمانی که مذاکرات آغاز شود آنها نقش بسیار مهمی دارند که باید آن را ایفا کنند.

وی گفت: کره شمالی باید بداند که ما برای متقاعد کردن آنها به منظور آغاز مذاکره از گزینه‌های سخت و جدی استفاده خواهیم کرد. این فشارها به کره شمالی، منبع درآمدش و برنامه‌های نظامی‌اش ضربه خواهد زد. کره شمالی باید بداند که با برنامه تسلیحاتیش هیچ چیز عایدش نخواهد شد. این برنامه تسلیحاتی تنها سبب می‌شود که دولت پیونگ یانگ از جهان دیپلماتیک و جهان اقتصادی دورتر و منزوی‌تر شود.

تیلرسون افزود:‌ من از تمام فرصتی که دارم تا فرود آمدن نخستین بمب استفاده خواهم کرد تا بتوانیم به صورت دیپلماتیک این مسئله را حل کنیم. شغل من این است که تا جای ممکن نگذارم نخستین بمب فرود آید و دقیقا نمی‌دانم که چقدر تا آن زمان وقت دارم. شغل من به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا این است که مطمئن شوم مقامات کره شمالی می‌دانند که ما کانال‌های ارتباطی را باز گذاشته‌ایم. من آماده شنیدن حرف‌های آنها هستیم.

تیلرسون در رابطه با روابط نزدیکش با ولادیمر پوتین، رییس جمهور روسیه نیز گفت: ۱۸ سال است که روابط دوستانه‌ای با رییس جمهور روسیه دارم. این روابط همیشه بر مبنای موفق بودن سهامداران شرکتم و موفق بودن روسیه بوده است. اما هنگامی که به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا وارد کرملین شدم برخوردهای ما کاملا متفاوت بود چراکه باید با دقت قدم بر می‌داشتم و تنها چیزی که گفتم آن بود که آقای رییس جمهور من همان مرد هستم اما در جایگاهی متفاوت به همین خاطر پوییایی روابطمان تغییر کرد چراکه من در حال حاضر نماینده مردم آمریکا هستیم.

وی در پاسخ به این اظهارت که از زمان به عهده گرفتن پست وزیر امور خارجه آمریکا، پوتین به نقض توافقنامه‌های کنترل تسلیحات اتمی، تقلب در تحریم‌های کره شمالی، اجازه دادن به بشار اسد، رییس جمهور سوریه برای "استفاده از تسلیحات شیمیایی و گاز کلر علیه غیر نظامیان" متهم شده و اینکه در سی روز گذشته شش حمله با استفاده از گاز کلر صورت گرفته، گفت: در رابطه با اتهاماتی که گفتید نمی‌دانم چه بگویم اما این مسئله که در سی روز گذشته ۶ حمله با گاز کلر صورت گرفته باید بگویم که واقعیت دارد و به نظر من روسیه در این ماجرا مسئولیت ویژه‌ای بر عهده دارد چرا که متعهد شده بود اسد تمام تسلیحات شیمیایی‌اش را نابود کند.

تیلرسون افزود:‌ آوریل سال گذشته نیز ما به طور جدی تاکید کردیم که تسلیحات شیمیایی هرگز به عنوان یک سلاح معمولی در درگیری‌ها، شناخته نشده و یا عادی نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا تحریم‌هایی که کنگره آمریکا به طور یک صدا با آن موافقت کرده بود را در رابطه با روسیه اجرا نمی‌کند، گفت:‌ ما اقداماتی انجام داده و می‌دهیم تا در نتیجه این قانون از بخشی از فروش‌های نظامی روسیه جلوگیری کنیم، ما در حال ارزیابی افراد بیشتر برای تحریم‌های احتمالی هستیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.