پرسش های کلیدی برای یک ازدواج موفق
بسیاری از تصمیمگیریهای ما سرنوشتساز هستند؛ رشته تحصیلیمان، شغلی که انتخاب میکنیم، دوستانی که برمیگزینیم و از همه مهمتر، همسری که میخواهیم تمام زندگی و آینده خود را با او شریک شویم. روانشناسان هم میگویند رابطه عاطفی حائز اهمیت است چون نقش تعیینکنندهای در سلامتی ما دارد و نوع برخورد ما با فشارهای عصبی و حتی جهان پیرامون را تحت تأثیر قرار میدهد.
اما از کجا میتوان فهمید که در انتخاب شریک زندگی درست عمل کردهایم؟ مطمئنا راهی با صحت و اطمینان صد درصد وجود ندارد؛ اما میشود به کمک پرسشهایی علمی در کنار حس قلبیای که نسبت به رابطهمان داریم، به نتایج اطمینانبخشی دست پیدا کنیم.
پیشنهاد میکنیم پیش از خواندن پرسشها، به این فکر کنید که همانطور که در ترکیب یک تیم ورزشی تلاش میشود بهترین فرد (برآیندی از نکات مثبت و منفی) انتخاب شود، ما هم تلاش میکنیم بهترین فرد ممکن را برای یک عمر زندگی مشترک انتخاب کنیم؛ چرا که در دنیای واقعی، انسان ایدهآلی وجود ندارد.
لیست کلتنر
۱۵ پرسش تعیینکنندهای که در ادامه خواهید دید، از لیست «کلتنر» اقتباس شدهاند. این فهرست را یکی از تحلیلگران شناختهشده بیسبال به نام «بیل جیمز» تهیه کرده است تا با تعدادی پرسش ساده که جواب بله یا خیر دارند، توانایی بازیکنان و شانس حضور آنها را در بازیها بسنجد.
ترکیبی از همین سؤالهای کلیدی با پاسخ بله یا خیر میتواند به هر یک از ما در ارزیابی رابطه عاطفیای که درگیر آن هستیم، کمک کند. روانشناسی خوشذوق و کارشناس روابط عاطفی به نام « گری لواندوسکی»، لیست کلتنر را برای روابط انسانی تغییر داده و تلاش کرده است مهمترین عوامل را در حفظ یک رابطه لحاظ کند. او میگوید: «اگر نتیجه برایتان مهم است کاملا روراست باشید و با دقت به پرسشها پاسخ بدهید. اگر به خودتان دروغ بگویید، نتیجهای غلط در انتظارتان خواهند بود».
و اما پرسشها. همانطور که لواندوسکی گفت، توصیه میکنیم صادقانه و با پاسخهای بله یا خیر به هر پرسش پاسخ بدهید:
۱- آیا همسرتان از شما انسان بهتری ساخته است؟ آیا شما هم برای او این قدم را برداشتهاید؟
۲- آیا هر دوی شما در بیان احساساتتان به دیگری، تکیه کردن به او و کمک خواستن راحتید و میدانید که او شما را ترک نخواهد کرد؟
۳- آیا هر دوی شما، دیگری را همانطور که هست پذیرفتهاید و نیازی به ایجاد تغییر در او نمیبینید؟
۴- آیا نظر مخالفتان را با آرامش و احترام به یکدیگر اعلام میکنید؟
۵- آیا هر دو در تصمیمگیریها دخیل هستید و خود را در رابطه مؤثر میدانید؟
۶- آیا هر دو بهترین دوست یکدیگرید؟
۷- آیا بیشتر از اینکه به «من» و «تو» فکر کنید، احساس «ما» بودن دارید؟
۸- آیا میتوانید رمز حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی یا رمز کارت بانکیتان را در اختیار او قرار بدهید؟
۹- آیا نظرات واقعبینانه و مثبتی نسبت به یکدیگر دارید؟
۱۰- آیا همسر شما و دوستان نزدیکتان معتقدند رابطهای بسیار خوب و پایدار دارید؟
۱۱- آیا رابطه شما عاری از خیانت، حسادت و کنترل رفتار دیگری است؟
۱۲- آیا دیدگاههای سیاسی و مذهبی مشترکی دارید؟ آیا ازدواج برای هر دوی شما به یکاندازه مهم است و در مورد داشتن فرزند و نحوه تربیت او به توافق رسیدهاید؟
۱۳- آیا هر دوی شما حاضر به فداکاری برای همسر خود هستید؟
۱۴- آیا هر دو شخصیتی سازگار و با ثبات روانی دارید؟
۱۵- آیا از رابطه زناشویی خود احساس رضایت دارید؟
محاسبه امتیاز
برای داشتن رابطهای پایدار و سالم، نیازی نیست که به هر ۱۵ سؤال پاسخ مثبت بدهید. گاهی ممکن است سؤالی از نظر شما و همسرتان اهمیت چندانی نداشته باشد و بخواهید آن را حذف کنید. با این حال هرچقدر به سؤالات بیشتری پاسخ مثبت بدهید، احتمال پایدار بودن رابطهتان بیشتر است. لواندوسکی میگوید: «روابط انسانی بسیار پیچیده است. این لیست هرچند دید خوبی نسبت به رابطهتان ارائه میدهد، اما هیچکس نمیتواند پایداری یک رابطه را صد درصد تضمین کند».
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر