بهانهجویی کیسینجر برای حضور نظامی آمریکا در عراق
پایگاه خبری عراقی العهد در گزارشی تحلیلی از اظهارات مقامات آمریکایی درمورد عراق نوشت: روز به روز دایره بحث و جدل بر سر حضور نظامی آمریکا در عراق و اهداف واشنگتن از این حضور، آشکارتر می شود. در این میان اظهارات مسئولان آمریکایی در این باره قابل توجه است.
العهد نوشت: جان سولیوان، معاون وزیر خارجه آمریکا چند روز پیش تصریح کرد آمریکا هرگز اشتباه عقب نشینی زودهنگام از عراق را مرتکب نخواهد شد. وی افزود خطر داعش با وجود شکست نظامی همچنان وجود دارد. این در حالی است که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق نیز همین مطلب را به زبان آورده و گفته بود هسته های وابسته به داعش مشکلی ادامه دار خواهد بود و ما نباید از آن غافل شویم و خطاهای گذشته را در کم گرفتن آن تکرار کنیم، خطا به گونه ای که نیروهای آمریکایی به طور کامل از عراق عقب نشینی کردند.
اریک یاهون، سخنگوی امور رهبری میانه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون گفت: ما قصد نداریم هیچ نظامی آمریکایی را در زمان نزدیک از عراق خارج کنیم و پنتاگون با دولت بغداد درمورد تبدیل کردن ماموریتهای نیروهای آمریکایی مستقر در خاک عراق به عملیات تمرکز بر آموزش یگانهای ارتش عراق و بالا بردن آمادگی و توان آن برای جنگ با تروریسم توافق نظر دارد.
این در حالی است که مخالفتهای سیاسی و مردمی در عراق با هرگونه حضور آمریکا و زیر هر پوششی و با هر توجیهی در این کشور، روز به روز بیشتر و گسترده تر می شود. به نظر می رسد واشنگتن حجم و تاثیر فضای مخالفتها را در عراق با حضور نظامیان آمریکایی در این کشور احساس کرده و به همین علت در پی چارچوب و پوششهای دیگری برای کاستن از شدت واکنشهای مخالفت آمیز است. واشنگتن برهمین اساس به همپیمانان خود در ناتو پناه برده و آن گونه که نشریه لندنی العرب به تازگی نوشته است، تلاش می کند اعضای ناتو را متقاعد کند مربیان و مشاوران و کارشناسان نظامی به عراق بفرستند تا ماموریتهای بلند مدت در این کشور برعهده گیرند، درست مانند ماموریت ناتو در افغانستان که ده سال پیش آغاز شد تا پوششی برای حظور نظامی آمریکا در عراق باشد و فضا را برای تحرک و آزادی عمل نظامیان خود در عراق بدون برخورد با طرفهای عراقی فراهم آورد، طرفهایی که به شدت با حضور آمریکا در خاک عراق مخالفند.
در همین حال دیپلماتهای اروپایی می گویند آمریکا فشارهای خود را به شرکتهای اروپایی در پیمان ناتو از سر گرفته است تا ماموریت بلند مدتی را در عراق برای آموزش و دادن مشورت آغاز کنند. پنج دیپلمات بلند پایه ناتو اعلام کردند که جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا با ارسال نامه ای به پیمان ناتو خواستار تشکیل هیئت رسمی ناتو در عراق به فرماندهی دائمی یا شبه دائمی برای آموزش نیروهای عراقی شده است. شماری از اعضای کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق در واکنش به این تلاش واشنگتن، چند روز پیش درمورد خطرات طرحهای آمریکا برضد عراق پس از پیروزی بر داعش هشدار دادند.
العهد تصریح کرد: برای پی بردن به چنین خظراتی می توان به اظهارات مسئولان آمریکایی به ویژه مسئولان پیشین توجه کرد. یکی از این مسئولان بلند پایه پیشین، هنری کیسینجر ۹۵ ساله، وزیر پیشین خارجه آمریکا و سیاستمدار همه دوره های آمریکایی است که در پاره ای از خاطرات خود که در برخی از پایگاههای اینترنتی آمده، از واقعیت تعامل واشنگتن با عراق و اهدافی که آمریکا در عراق در پی آن است، پرده بر داشته است. از جمله خاطرات کیسینجر این جمله است:«خلاصه سیاست کنونی ما در عراق این است که این کشور برای سالهای طولانی، مستقیم یا غیر مستقیم، چه از نظر سیاسی و چه از نظر نظامی، تحت سیطره کامل ما باشد، عامل مهمی که ما موفق شدیم آن را ایجاد و برای باقی ماندن آن تلاش کنیم. ما کشور عراق را از نظر مذهبی و فرقه ای تجزیه کردیم به گونه ای که نمی تواند یک کشور با دولت مرکزی قوی باشد و این کشور هم اکنون صحنه ای آسان برای انفجار و حکومت بر آن است».
روباه سیاست آمریکا در خاطرات خود می افزاید: «ما را همواره می بینی هنگامی که کردها قدرت می یابند و عربها ضعیف می شوند، به ایجاد اختلاف بین کردها روی می آوریم و امکان این را فراهم می آوریم تا کشورهای همسایه، آنان را هدف قرار دهند، در همین حال عربها قدرت نمی گیرند مگر اینکه ما به تحریک درگیریهای مذهبی بین آنان روی می آوریم و امکان قدرت گرفتن نقش کردها را فراهم و ورق کرکرک و دیگر مناطق مورد نزاع را رو می کنیم.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر