مصطفی رزاق کریمی کارگردان مستند «بانو قدس ایران» در گفت‌وگو با ایسنا درباره حضور این مستند در بخش رقابتی جشنواره فیلم  فجر بیان کرد: به نظر من حضور یک مستند در کنار فیلم‌های داستانی دیگر در سینما یک تجربه مثبت است که خارج از ایران در جشنواره‌های برلین، فرانسه و آلمان تجربه شده و جواب بدی هم نداده است. در ایران هم این اولین بار است که یک مستند در بخش رقابتی حضور دارد و می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.

او همچنین گفت: این اتفاق خوبی است که در کنار این همه فیلم داستانی، مخاطبان با دنیای سینمای مستند هم مواجه می‌شوند و مهم این است که در این وجه هم فیلم مستند به نمایش درمی‌آید. با توجه به اخباری که به من داده شده است، در این ۳ روز که از ابتدای جشنواره می‌گذرد، حضور مردم برای دیدن این مستند پررنگ بوده‌ و این نشان می‌دهد که افراد به دیدن فیلم مستند هم در کنار فیلم‌های داستانی علاقه‌مند هستند. ولی اینکه داوران چه فکری راجع به ارزیابی این اثر داشته باشند را نمی‌دانم، البته این نکته هم وجود داشت که در جدول برنامه‌های چند سینما مثل باغ کتاب اسمی از نمایش مستندها وجود ندارد.

او ادامه داد: این فیلم بخشی از تاریخ معاصر ماست و برای نسل جوان جذاب خواهد بود. "بانو قدس" موضوع حساسی داشته و نزدیک شدن به آن نیازمند تحقیق و اسناد و مدارک بسیاری بود. این مستند فقط برای جشنواره حقیقت یا جشنواره فجر ساخته نشد بلکه هدف آن ساخت مستندی برای مردم بوده است و حاصل جمع‌بندی تمام تجربیات سال‌ها فعالیت من در ساخت مستندهای پرتره است.

کارگردان این مستند با اشاره به اینکه قرار بود بعد از جشنواره حقیقت نکاتی به «بانو قدس ایران» اضافه شود، توضیح داد: من بعد از جشنواره حقیقت معتقد بودم که فیلم ناقص است بنابراین بعد از جشنواره مجددا فیلمبرداری را آغاز کردیم و نکات مهمی به آن اضافه شد و اکنون از نظر من فیلم تکمیل شده است و حدود ۱۰ روز پیش اصلاحات نهایی فیلم به پایان رسید.

او درباره پلان‌هایی که به این مستند اضافه شده است، بیان کرد: یک موضوع مهمی در رابطه با دکتر فاطمه طباطبایی همسر مرحوم حاج احمد خمینی وجود داشت که طی این سال‌ها شرایط به وجود نمی‌آمد که جلوی دوربین ما حاضر شوند. قطعا به اصرار هم نمی‌شود کسی را جلوی دوربین آورد چرا که این فیلم مصاحبه یا گزارش نیست، بلکه درد دل است و همه بخشی از تاریخ و خاطراتشان را تعریف می‌کنند و از فراز و نشیب‌ها صحبت می‌کنند.

رزاق کریمی در پایان یادآور شد: بعد از جشنواره حقیقت من رسما اعلام کردم و طی گفت‌وگویی که با خانم طباطبائی داشتیم، پذیرفتند که جلوی دوربین ما حاضر شوند. این اتفاق مهمی برای روند فیلم بود و ما تا نیمه‌های شب در اندرونی جماران این گفت‌وگوها را ضبط کردیم. نکته دیگری که به فیلم اضافه شد اشتباهی بود که در یک موضوع داشتیم و در تحقیق دریافتیم بخشی از جمله‌ای که راجع به مهر امام بوده ناقص است. در واقع مهر امام (ره) که به امانت به همسرشان داده شده بود توسط شخص امین دیگری به امام بازگردانده شد و همسر امام مستقیم آن را به امام نداده بودند و به این ترتیب این بخش در مستند اصلاح شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.