تحلیل استخوان مهمترین مشکل برای جایگذاری ایمپلنت
آرش خجسته درباره موضوع بی دندانی اظهارکرد: این مشکل یکی از مسائلی است که با افزایش سن، بسیاری از افراد کشور ما و دنیا به آن دچار میشوند هر چند ممکن است به دلایلی از جمله تصادفات، مشکلات مادرزادی، تومورها نیز بی دندانی اتفاق بیفتد ولی در کشور ما شایع ترین دلیل، کشیدن دندان در سنین بالا به دلیل پوسیدگی یا لق شدن است که خالی بودن فضای دندانی علاوه بر مشکلات زیبایی، مشکلاتی در سیستم گوارشی ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه اگر دندان کشیده شود ولی به موقع و درست جایگزین نشود، استخوان در برگیرنده دندان تحلیل رفته و در نهایت امکان جایگزینی ایمپلنت وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: امروزه بسیاری از بیماران در جامعه دچار مشکلاتی از جمله تحلیل استخوان های فکی شدهاند که امکان جایگذاری مناسب ایمپلنت را ندارند که باید قبل از جایگذاری ایمپلنت، استخوان در برگیرنده ایمپلنت دندانی به درستی بازسازی شود.
خجسته ادامه داد : برای بازسازی استخوان روشهای مختلفی پیشنهاد شده که یکی از این روشها پیوند استخوان از منابع خارج دهان مانند استخوان لگن، استخوان جمجمه و استخوان های نواحی مختلف فک بوده که همه این موارد مستلزم جراحیهای متعدد است و البته امروزه در دنیا روشهای جدیدی درحال بررسی هستند که استفاده از مهندسی بافت، سلولهای بنیادی، پزشکی بازساختی برای بازسازی فکین از جمله این موارد هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید به اینکه تلاش شده در هشتمین سمپوزیوم ایمپلنت خلیج فارس انجمن جراحان دهان و فک و صورت روشهای مختلف بررسی شود گفت: این مباحث با حضور سخنرانان داخلی و خارجی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
دبیر علمی سمینار ایمپلنت انجمن جراحان دهان و فک و صورت با اشاره به اینکه در این کنگره جراحی های زنده بر روی بیمار نیز برنامه ریزی شده که طی ساعات بعد از ظهر ارائه میشود افزود: در جهت بهینه سازی جایگذاری ایمپلنت روشهای مختلف دیجیتال نیز امروزه مطرح هستند که این مبحث نیز در هشتمین سمپووزیوم مورد بررسی قرار میگیرد.
خجسته با بیان اینکه باید توجه شود که ایمپلنت فقط گذاشتن پیچ در داخل استخوان نیست ، بلکه زمان مناسب و جایگاه مناسب قرار دادن ایمپلنت اهمیت بسیاری دارد گفت: در صورتی که استخوان بیمار دچار تحلیل شده باشد نمیتوان کاری با کیفیت مناسب ارائه نمود که در این راستا ارزیابی و بررسی استخوان موجود و روشهای بازسازی مهمترین موضوع در درمان موفق ایمپلنت است که ابتدا باید بستر ایمپلنت آماده شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه ۷ تا ۸۰ درصد مطالب سمپوزیوم خلیج فارس مربوط به بازسازی بستر ایمپلنت که یکی از مهمترین موارد موفقیت درازمدت ایمپلنت است اختصاص یافته، خاطرنشان کرد: سالانه کنگرههای متعددی در کشورهای مختلف دنیا ارائه می شود که حضور در این کنگره ها نیازمند صرف زمان و هزینه بسیاری بالایی است ولی متاسفانه برخی از همکاران از کنگره های داخلی آنگونه که باید استقبال نمیکنند درحالی که این کنگره از نظر سطح علمی ، مطابق با کنگره های علمی دنیاست که امیدواریم همکاران از مطالب علمی بهره کامل را ببرند.
دبیر علمی سمینار ایمپلنت شانزدهمین کنگره بین المللی انجمن جراحان دهان و فک و صورت با بیان اینکه انجمن جراحان دهان و فک و صورت همزمان با برگزاری کنگره سالانه خود ، بخشی را تحت عنوان سمپوزیوم ایمپلنت برگزار میکند، گفت : در سال جاری هشتمین سمپوزویم بهنام سمپوزیوم خلیج فارس برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در سمپوزیوم ایمپلنت هر ساله تلاش می شود مطالب و مرز دانشی ایمپلنت دنیا به بحث و بررسی گذاشته شود، افزود: متخصصین جراحی دهان و فک و صورت، پریودنتولوژی و دندانپزشکی عمومی و سایر رشتههای مرتبط دندانپزشکی جامعه هدف این مباحث هستند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر