در هفته‌ جاری وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی از تامین منابع عیدی و پاداش بازنشستگان خبر داد و درباره تعیین دستمزد کارگران گفت: چانه‌زنی‌ها برای تعیین حداقل مزد کارگران در شورای عالی کار در جریان است و تلاش می‌کنیم این مساله به شب عید کشیده نشود.

وی با بیان اینکه در جریان تعیین مزد سیاست افزایش حقوق بیش از نرخ تورم را دنبال می‌کنیم، افزود: دریافتی‌های تا سقف ۲ میلیون تومان را درصدی افزایش خواهیم داد تا فاصله دریافتی های پایین و بالا را کمتر کنیم.

ربیعی درعین حال از ثبت نام ۵۰ هزار نفر در سامانه کارا برای دریافت وام اشتغال  روستایی خبر داد و گفت: از ۵۰ هزار درخواست وام در مرحله اول، حدود ۸۰۰۰ وام پذیرفته شده است که از امروز پرداخت این وام‌ها در پنج استان انجام می‌شود.

به گفته وزیر کار امسال از مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده در این طرح، دو هزار میلیارد تومان پرداخت می‌شود.

این هفته رییس اتاق تعاون ایران با سفیر کنیا دیدار و بر آمادگی ایران برای صادرات محصولات تعاونی‌ها به کنیا تاکید کرد.

بهمن عبداللهی با ارائه پیشنهاداتی در حوزه تقویت فعالیت تعاونی‌ها و معرفی فرصت‌های فعالیت دو کشور در این بخش، گفت: برای افزایش ارتباطات تجاری و معرفی بخش‌های فعال تعاونی دو کشور نیاز داریم تا از سوی سفارت و دولت کنیا، شرایط مذاکرات اتاق تعاون ایران با مرکز مدیریت بخش تعاون این کشور هر چه سریعتر با رفع بروکراسی‌های اداری فراهم شود.

تدوین هفت مسیر ایرانگردی برای گردشگران خبر دیگری بود که این هفته انتشار یافت.

آنطور که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته، هفت مسیر ایرانگردی برای گردشگران تدوین شده تا به این وسیله فقر در مناطق محروم کاهش یابد.

ربیعی با تاکید بر ترویج گردشگری در کشور گفت: ایجاد اشتغال، افزایش رفاه عمومی و رفع فقر با توسعه گردشگری قابل دسترسی است.

به گفته وی سرعت اشتغال در گردشگری ۲.۵ برابر سایر بخشهاست و صنعت گردشگری رتبه اول اشتغالزایی در کشور را به خود اختصاص داده است.

این هفته معاونت رفاه وزیر کار در تحلیلی رقم خط فقر ملی را اعلام کرد.

میدری گفت: برای رسیدن به رقم فقر ملی، فرمول مشخصی را مدنظر قرار داده‌ایم بدین صورت که فقر شدید یا همان خط فقر ملی را از حاصلضرب هزینه‌های خوراکی هر نفر در چهار یا پنج به دست می‌آوریم که میانگین آن چیزی حدود ٧٠٠ هزار تومان برای هر خانوار است که بین سه تا پنج نفر جمعیت دارند.

معاون رفاه وزیر کار تاکید کرد: در بودجه سال ۱۳۹۷ حدود ٨٠٠ هزار خانوار را مورد شناسایی قرار داده‌ایم که زیر ٧٠٠ هزار تومان در ماه درآمد دارند. از این رو پیشنهاد داده‌ایم تا دولت بسته‌های حمایتی مختلفی برای آنان تدارک ببیند تا بتوانند درآمد خود را به حداقل ٧٠٠ هزار تومان در ماه برسانند.

فراخوان ثبت طرح‌های فناورانه اشتغال روستایی خبر دیگری بود که از سوی معاون وزیر ارتباطات اعلام شد.

آنطور که سراییان گفته در راستای اجرای قانون توسعه اشتغال روستایی، کارآفرینها و صاحبان ایده در حوزه استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار بخش کشاورزی، گردشگری، صنایع دستی و فروش محصولات روستایی، متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت kara.mcls.gov.ir نسبت به ثبت طرح خود اقدام کنند.

وی از شرکتهای استارت‌آپی هم دعوت کرد که طرح های پیشنهادی خود را در زمینه ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و محروم از طریق پرتال http://www.ictstartups.ir   مرکز توانمندسازی و تسهیل‌گری کسب و کارهای نوپا ارسال کنند.

به گفته رییس سازمان فناوری اطلاعات، این طرح ها در دستگاه‌های اجرایی مربوطه مورد بررسی قرار گرفته و پس از تایید کارگروه فنی جهت دریافت تسهیلات برای راه اندازی طرح، به بانک عامل معرفی می شوند

در هفته‌ای که گذشت وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی آموزش در محیط کار واقعی و کارورزی برای فارغ التحصیلان را دو طرح اشتغال در اولویت وزارتخانه متبوع خود ذکر کرد.

ربیعی گفت: با توجه به محدودیت منابع، تاکنون ۲۷ هزار نفر از طریق طرح کارورزی مشغول به کارشده اند. در طرح آموزش در محیط کار واقعی هم با پوشش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پیش‌بینی می‌شود که نظیر طرح کارورزی ۷۰ درصد افراد تحت پوشش، پس از پایان دوره شاغل شوند.

وزیر کار از پیش بینی ۳۳۰ هزار تومان ماهانه به عنوان مشوق بیمه‌ای برای کارفرمایانی که نیروی کار جدید را به خدمت می‌ گیرند، خبر داد و گفت: مبلغ  ۳۷۰ هزار تومان هم به منظور یارانه دستمزد برای به کارگیری افراد شغل اولی در مناطق با بیکاری بالاتر از میانگین کشوری در نظر گرفته شده است.

از دیگر خبرهای این هفته ایجاد ۶۰۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌ها در دی ماه امسال بود.

براساس اطلاعات سامانه جامع آماری ثبتی تعاون، در دیماه امسال تعداد ۳۸۲ تعاونی با عضویت ۵۷۲۴ نفر در کل کشور به ثبت رسیده که این میزان تعاونی برای ۶۲۰۳ نفر فرصت شغلی ایجاد کرده‌اند.

به موجب این گزارش تعداد تعاونی‌‌های ثبت شده در دی ماه سال جاری در مقایسه با ماه گذشته، با افزایش معادل ۹ درصد مواجه بوده که این میزان برای فرصت شغلی جدید حدود ۱۰ درصد افزایش را به همراه داشته است.

استان فارس با تعداد ۶۰ تعاونی بیشترین تعداد تعاونی‌های ثبت شده در این ماه را به خود اختصاص داده و استان‌های خراسان شمالی، کردستان و گیلان با یک تعاونی کمترین تعداد ثبت را داشتند. بیشترین تعداد تعاونی‌های ثبت شده مربوط به رشته فعالیتهای کشاورزی و بیشترین فرصت شغلی مربوط به رشته فعالیت تعاونی‌های خدمات بوده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.