سردار غلامرضا جلالی طی سخنانی در همایش «پدافند جنگ نوین» که در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد، اظهار کرد: تهدیدات بر اساس فناوری‌ها و ماهیت عرصه و حوزه آن‌ها تغییر پیدا کرده است. فناوری‌ها در کنار قابلیت‌هایی که دارند، تهدیداتی را هم فراهم می‌کنند؛ بر این اساس تهدیدات نوین روز به روز تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های سپاه تهدیدشناسی و متمرکز شدن بر تهدیداتی است که متوجه انقلاب است. موضوعات تهدیدات نوین جدیدتر از ش.م.ه. است و این موضوع قدیمی و کهنه شده است، بنابراین در بحث تهدیدات نوین می‌بایست به موضوعات جنگ نرم، جنگ اقتصادی، جنگ مغناطیسی و پرتویی نیز پرداخت، به ویژه جنگ‌های سایبری و اقتصادی که اکنون با آن‌ها درگیر هستیم. این در حالی است که تعریف واحدی از جنگ سایبری و اقتصادی نداریم و حتی بخش‌های علمی ما نیز هنوز به این عرصه‌ها وارد نشده‌اند.

وی تصریح کرد: امروز تعریف مشخصی از جنگ سایبری و اقتصادی در بین نخبگان ما وجود ندارد و کماکان مسائلی مانند اقتصاد را عرصه رقابت می دانند در حالی که امروز جنگ اقتصادی جریان دارد.

جلالی بیان کرد: در جنگ جهانی دوم مردم هدف جنگ بودند و دولت ها و حکومت هایی که با هم درگیر بودند با کشتن مردم تولید بازدارندگی می کردند.

وی افزود: در جنگ جهانی دوم انبوهی از سلاح‌های شیمیایی استفاده شد که برای از بین بردن مردم بود تا از این طریق با رعب و وحشتی که ایجاد می‌کنند، بتوانند در جنگ پیروز شوند. انفجار دو بمب هسته‌ای در اواخر جنگ نیز بر همین اساس بود.

جلالی ادامه داد: زمانی که جنگ جهانی دوم تمام شد برای اینکه این گونه سلاح‌ها دیگر مورد استفاده قرار نگیرد، کشورهای مختلف کنوانسیون منع استفاده از این‌گونه سلاح‌ها را در سازمان ملل تصویب کردند ولی علیرغم وجود این کنوانسیون‌ها، سلاح‌های شیمیایی نه تنها تولید می‌شود بلکه مورد استفاده هم قرار می‌گیرد که در دفاع مقدس شاهد آن بودیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: رهبران کشورهای اروپایی و به ظاهر متمدن، قاتل و وحشی هستند زیرا در دوران دفاع مقدس آنها سلاح های شیمیایی را تولید و در اختیار ارتش صدام برای بکارگیری علیه رزمندگان ما قرار می دادند که نمونه این کشورهای تولید کننده سلاح های شمیایی کشور آلمان است که از یک طرف این گونه سلاح ها در اختیار عراق قرار می داد و از طرف دیگر ما هم مجبور بودیم جانبازان را برای درمان به این کشور بفرستیم و از این طریق با آزمایش هایی که روی آنها انجام می دادند میزان تاثیر گذاری این گونه سلاح ها را متوجه می شدند.

وی تصریح کرد: زمانی هم که ارتش عراق در روزهای پایانی جنگ حلبچه را به صورت گسترده مورد بمباران شیمیایی قرار داد و طی آن حدود شش هزار نفر از مردم این شهر را به شهادت رساند، رسانه های غربی در برابر این فاجعه انسانی سکوت اختیار کردند.

جلالی یادآور شد: کاربرد اینگونه سلاح‌ها در دفاع مقدس فقط در کربلای چهار و پنج باعث شد حدود ۱۷ هزار نفر از رزمندگان به شهادت برسند؛ بنابراین جانبازان شیمیایی دفاع مقدس اسناد زنده و گویای نفاق اروپایی‌ها هستند البته در سال‌های اخیر هم شاهد استفاده از اینگونه سلاح‌ها هستیم به عنوان مثال در مقابله با تکفیری ها در عراق و سوریه یا در غزه و یمن نوعی از سلاح های شیمیایی مورد استفاده قرار گرفت.

وی گفت: تکفیری‌ها در عراق ۲۰ بار مردم را با استفاده از گاز کلر مورد حمله قرار دادند و در غزه و یمن نیز اسراییل و عربستان با بمب‌های فسفری مردم را مورد حمله قرار دادند؛ تروریست‌ها در عراق و سوریه علاوه بر گاز کلر، از گازهای سارینو خردل نیز استفاده کردند و این بار هم رسانه‌های غربی سکوت کردند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه گزارشاتی داشتیم مبنی بر اینکه داعش به ابزار و دانش تولید محدود سلاح‌های بیولوژیک دست یافته که خوشبختانه در جنگ آسیب دیدند، گفت: اگر در آینده درگیری با نیروهایی مثل داعش داشته باشیم، کاربرد سلاح شیمیایی توسط آنها که مورد حمایت آمریکا و اروپا قرار دارند، محتمل خواهد بود پس باید در این زمینه آمادگی‌های لازم را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون آمریکایی‌ها بخشی از ظرفیت داعش را به افغانستان منتقل کردند، اظهار کرد: بعد از اتمام جنگ تحمیلی توسعه‌های مختلفی داشتیم که یکی از این توسعه‌ها مربوط به توسعه شهرها است این در حالی است که به واسطه ضعف دولت‌ها امروز بیشتر جمعیت کشور به سمت شهرنشینی حرکت کرده است به نحوی که در حال حاضر ٧٢ درصد جمعت کشور شهرنشین و ٢٨ درصد جمعیت روستایی هستند؛ لذا این باعث شده تا اغلب مراکز شیمیایی که قبلا در خارج از محدوده‌های شهری قرار داشتند امروز در داخل شهرها قرار گیرند.

جلالی با اشاره به توسعه صنعت پتروشیمی کشور بدون توجه به تهدیدات آن، بیان کرد: همچنین بواسطه برنامه‌های توسعه‌ای که داشتیم کشورمان صاحب صنعت پتروشیمی و شمیایی شده به نحوی که اکنون قدرت اول تولید محصولات پتروشیمی در منطقه هستیم؛ ولی زیرساخت‌های صنعت شیمیایی و پتروشیمی کشور بی‌ضابطه و فاقد طرح مقابله هستند به عنوان مثال در اصفهان مراکز پر خطر شیمیایی بسیاری وجود دارد که اگر روزی برای این مراکز حادثه‌ای رخ دهد به جهت آن که در جهت موافق باد احداث شده اند، باد گازهای متصاعد شده را به سمت شهر می‌برد.

وی افزود: با توجه به وجود مراکز پر خطر در شهرها، مسئولیت‌های مختلف در شهرها اعم از شهرداری، فرمانداری و استانداری ظرفیت مقابله با تهدیدات نوین را ندارند بر این اساس ایجاد نظام پدافندی هماهنگ با نظام دفاعی کشور در مناطق صنایع شیمیایی و پتروشیمی ضروری است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل با تاکید بر اینکه صیانت از مردم اصلی ترین رویکرد قرارگاه پدافند شیمیایی است، گفت: همجواری مراکز پر خطر در مراکز شهری اصلا پذیرفته نیست؛ لذا چنین مراکزی باید از شهرها خارج شوند و علاوه براین تمام شهرهای کوچک و بزرگ باید امکان دفاع در شرایط اضطراری را هم داشته باشند؛ در این رابطه باید آموزش‌های عمومی و تخصی برای مردم و مسئولان وکارکنان ارایه شود.

وی در پایان اضافه کرد: بیمارستان بقیة الله(عج) به قطب درمانی مصدومین شیمیایی تبدیل شده و اورژانس مصدومین شیمایی امروز در این بیمارستان تشکیل شده است و این قابلیت را دارد که در شرایط اضطرار تا ۳۰۰ مصدوم و بیمار را پذیرش کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.