بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه همچنین از واشنگتن خواست در کنار ترکیه قرار گرفته و از به وجود آمدن چنین نیرویی جلوگیری کند.

ترکیه واکنش خشمگینانه‌ای نسبت به طرح آمریکا برای تشکیل یک نیروی ۳۰ هزار نفری کرد با عنوان نیروی مرزی در مرزهای سوریه و ترکیه داشته و این نیروها را "ارتش ترور" خوانده و قول داده است که آنها را نابود کند.

ترکیه همچنین گفته است که در عفرین و دیگر شهرهای تحت کنترل کردها در سوریه عملیات نظامی انجام داده و هم اکنون نیز نیروها و تانک‌های خود را به مرزها انتقال داده است.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه تاکید کرد که آمریکا به ترکیه یک توضیح در خصوص حمایت از ایجاد نیروهای امنیت مرزی در شمال سوریه بدهکار است.

تیلرسون گفت که تمامی قضایا به طور نادرستی برداشت شده و برخی افراد صحبت‌های نادرستی داشته‌اند. ما اصلا خیال نیروی ایجاد نیروی امنیت مرزی نداریم. هدف آمریکا آموزش نیروهای محلی در مناطقی است که از دست داعش آزاد شده‌اند. با این حال ییلدیریم گفت: رهبران ترکیه از این سخنان قانع نشده‌اند و ترکیه طی سه روز گذشته اظهارات متناقضی از آمریکایی‌ها شنیده است.

وی گفت: آمریکا باید این تناقضات را برطرف کرده و موضع خود را به نفع صلح و بهبود روابط با ترکیه تغییر دهد.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز درباره اظهارات تیلرسون به سی ان ان ترک گفت: ما از این سخنان راضی نشدیم.

چاووش اوغلو با تاکید بر اینکه واشنگتن به قول‌های خود در عدم ارسال سلاح به کردها عمل نکرده است، گفت: بی اعتمادی ما به آمریکا همچنان پابرجاست.

از سویی دیگر رئیس ستاد ارتش ترکیه و رئیس آژانس اطلاعاتی این کشور به منظور گفت‌وگو درباره حمله احتمالی ترکیه به عفرین راهی روسیه شدند.

در بیانیه ارتش ترکیه آمده است ژنرال آکار و هاکان فیدان با والری گراسیموف، رئیس ارتش روسیه دیدار کرده و در مورد مسائل امنیتی، آخرین تحولات سوریه و تلاش‌های صلح در این کشور به گفت‌وگو نشستند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.