زالودرمانی؛ تجارتی پرسود اما ناشناخته
در سطح کشور ۲۰ مرکز پرورش زالو وجود دارد که هر کدام از آنها قابلیت پرورش حداقل ۳۰ هزار زالو را دارند.
زالو در ایران از یک هزار و ۲۰۰ تا ۶ هزار تومان به فروش میرسد و با توجه به اینکه زالو نیاز به امکانات زیادی برای پرورش ندارد و در آکواریوم و حوضچههای کوچک نیز قابلیت تکثیر است میتواند به درآمدهای کشور و اقتصاد آن کمک بزرگی کند.
این در حالی است که درآمد صادراتی کشورهایی مانند آذربایجان و فرانسه از زالو از درآمد نفتی ایران بیشتر است و میتوان از این تجربه جهانی به عنوان الگویی موفق استفاده کرد.
زالودرمانی طب سنتی رایج در کشور
یکی از فروشندگان گیاهان دارویی اراکی با بیان اینکه زالودرمانی طب سنتی رایج در کشور است، گفت: امروزه بسیاری از افراد با استفاده از زالو برای درمان بیماریهای مختلف گرایش پیدا کردهاند.
عصمت مقدم تأکید کرد: متأسفانه اطلاعات زیادی از نحوه پرورش، نوع درمان و میزان تأثیرگذاری زالو در اختیار مردم قرار ندارد و همین نبود آگاهی سبب شده تا میزان استفاده از این آبزی زیاد نباشد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از داروهای شیمیایی میتواند تأثیرات و عوارض منفی را برای بدن بیمار به دنبال داشته باشد و این در حالی است که بهرهگیری از زالو اثرات منفی را برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.
مراکز ارائهدهنده بهداشتی زالودرمانی در سطح استان بسیار اندک است
این شهروند اراکی با اشاره به اینکه تعداد مراکز ارائهدهنده بهداشتی این خدمات در سطح استان بسیار اندک است، ادامه داد: متأسفانه برخی از مراکز و عطاریهای سطح استان نسبت به انجام پروسه زالودرمانی اقدام میکنند که به دلیل بهداشتی نبودن سبب میشوند مردم به دیگر مراکز اعتماد نکنند.
مقدم افزود: بر اساس شنیدهها زالودرمانی میتواند بسیاری از بیماریها مانند واریس، بیماریهای عروقی، جوشهای هورمونی، دمل، کمردرد، اختلالات گردش خون، زانودرد، بواسیر، سکته قلبی و... را درمان کند.
وی تأکید کرد: ابوعلی سینا نیز به خواص درمانی این آبزی اشاره کرده است و میتوان گفت این آبزی درمانی از گذشتههای دور مورد استفاده پزشکان قرار میگرفته است.
این شهروند اراکی اظهار داشت: بسیاری از اطرافیان و آشنایان برای درمان بیماریهای خود به مراکز زالودرمانی مراجعه کردهاند که برخی از آنها از این درمان راضی و برخی نیز ناراضی بودهاند.
مقدم تصریح کرد: امید میرود مسئولان دستگاههای اجرای ذیربط مانند شیلات نظارت بیشتری بر مراکز زالودرمانی داشته و از پرورشدهندگان حمایتهای ویژهای داشته باشند.
اهمیت زالو را از طب سنتی بپرسید
یکی از پرورشدهندگان زالو با اشاره به اهمیت زالو در طب سنتی، گفت: اهمیت زالو را باید از طب سنتی پرسید، زالو به دلیل داشتن خواص درمانی دارای اهمیت زیادی است.
شهاب رحمتی با بیان اینکه خاصیت درمانی زالو در بزاق این آبزی است، افزود: فرق زالو با حجامت در این است که در حجامت فقط خون از بدن خارج میشود، اما در زالودرمانی هنگام مکیدن خون بزاقی را وارد بدن میکند که دارای 116 آنزیم درمانی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 3 نفر در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند و میتوان گفت میزان استقبال از پرورش این آبزی بسیار زیاد است و حتی جوانان بارها برای کارآموزی به این کارگاه مراجعه کردهاند.
زالو در اراک ناشناخته است
این پرورشدهنده زالو در اراک ناشناخته بودن این آبزی در بین افراد و حتی مسئولین را از مشکلات بزرگ پرورشدهندگان زالو عنوان کرد و ادامه داد: هنوز آئیننامه اجرایی برای این آبزی پرفایده تصویب نشده است و حتی در گرفتن جواز برای پرورش نیز با مشکلات زیادی دستبهگریبان هستیم.
رحمتی خاطرنشان کرد: در کل کشور یک نفر جواز پرورش زالو دارد که این امر نیازمند توجه بیشتر از سوی سازمان شیلات است.
وی افزود: به جرأت میتوان گفت بیش از 300 پرورشدهنده زالو وجود دارد که بدون داشتن مجوز و کاملاً حرفهای در حوزه پرورش زالو فعالیت میکنند.
مسئولان از پرورشدهندگان حرفهای زالو حمایت کنند
این پرورشدهنده زالو در اراک با اشاره به تفاوت کار حرفهای با نیمهحرفهای در پرورش زالو اظهار داشت: بیشتر کشورهای پیشرفته مانند روسیه، انگلیس و... کار پرورش زالو را به صورت کاملاً حرفهای انجام میدهند اما در ایران کار پرورش زالو به صورت کاملاً سنتی و بدون هیچ دستگاهی انجام میشود.
رحمتی تأکید کرد: این در حالی است که اگر پرورشدهندگان به تولید انبوه برسند میتوانند به عنوان یک پرورشدهنده حرفهای مطرح شوند و متأسفانه در حال حاضر تا رسیدن به نقطه مطلوب در پرورش زالو فاصله زیادی دارند.
زالو تجارتی پرسود
یکی دیگر از پرورشدهندگان زالو در اراک گفت: زالو باید تا 3 ماه قرنطینه شود، چیزی نخورد و از آلودگی پاک شود تا بتوان آن را وارد بازار فروش کرد.
مصطفی نیازی تصریح کرد: زالو تجهیزات خاصی نیاز ندارد و با داشتن زمین کوچک و آب مورد نیاز برای پرورش زالو میتوان به راحتی این آبزی را تولید و تکثیر کرد.
وی با اشاره به اینکه پرورش زالو بسیار پرسود است، خاطرنشان کرد: پرورش زالو سود اقتصادی بالایی را به همراه دارد و حتی میتوان گفت به پای قیمت نفت نیز میرسد البته اگر امکانات و تجهیزات مناسبی در اختیار متقاضیان این حرفه قرار بگیرد.
این پرورشدهنده زالو در اراک به علاقهمندان به پرورش این آبزی توصیه کرد: علاقهمندان برای شروع به پرورش زالو حتماً باید آموزشهای لازم را زیر نظر متخصصین این حوزه بیاموزند، با علم و آگاهی این کار را ادامه دهند و در کلاسهای که اخیراً برای این امر در آموزشگاههای آزاد ایجاد شده است شرکت کنند.
بازار داغ خرید و فروش زالو
نیازی ادامه داد: استقبال از زالو در کشور زیاد است و به دلیل اینکه تولید این آبزی در ایران کم و بازار مصرف آن بالا است از بازار فروش خوبی برخوردار میباشد.
وی با بیان اینکه باید اقدامات لازم در صدور مجوز فعالیت پرورشدهندگان زالو صورت بگیرد، اظهار کرد: انتظار میرود مسئولان آئیننامهای را برای این حرفه تصویب کرده و قوانینی را برای آن در نظر بگیرند.
ایران هیچ رتبهای در تولید زالو ندارد
این پرورشدهنده زالو در اراک گفت: بهترین زالو دنیا در استان گیلان و مازندران تولید میشود به طوری که کشور روسیه زالوهای مورد نیاز خود را از بازارهای ایران تهیه میکند اما ایران هیچ رتبهای در تولید زالو ندارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر