نیوشا ضیغمی در گفت‌و‌گو با ایلنا، با اشاره به دلایل انتخاب فیلمنامه‌ها برای ایفای نقش و به خصوص فیلمنامه‌های طنز گفت: نمی‌توانم بگویم که فقط به فیلمنامه کمدی علاقه دارم یا به گونه دیگری از سینما علاقه زیاد دارم بلکه از میان فیلمنامه‌هایی که پیشنهاد می‌شود، قوت فیلمنامه برایم بسیار مهم است.

وی ادامه داد: شرایطی که در سالهای گذشته در سینما حاکم شده فیلم‌های جدی که من تمایل زیادی به همکاری با آن‌ها دارم دچار تکرار در انتخاب بازیگر می‌شوند و به نظر می‌رسد فیلم‌های جدی که نگاهی نیز به جشنواره‌ها دارند دارای انتخاب بازیگر‌های مشخصی شده‌اند.

ضیغمی با اشاره به اینکه تلاش کرده در طول سال‌ها به عنوان یک بازیگر مستقل در سینما حضور داشته باشد، افزود: هرچند در فیلم‌های جدی نیز حضور پیدا کرده‌ام اما فیلمنامه‌های کمدی و طنز زیادی به من پیشنهاد می‌شود که تلاش می‌کنم از میان آن‌ها آثاری را انتخاب کنم که بیشتر کمدی موقعیت باشد با فیلمنامه‌ای کاملا تعریف شده که از روایت خوبی برخوردار باشد. سعی می‌کنم در فیلم‌های لوده حضور پیدا نکنم بلکه در آثاری باشم که در عین مفرح بودن با مخاطب نیز ارتباط برقرار کرده و قصه خوبی داشته باشند.

ضیغمی که همزمان یک فیلم جدی و یک فیلم کمدی را در اکران دارد، در پاسخ به این سوال که شکل اکران فیلم‌ها و اولویتی که به آثار کمدی در روی پرده داده می‌شود، چه اندازه در انتخاب نوع فیلمنامه‌ها توسط بازیگر تاثیر دارد، گفت: واقعیت این است که سینما بدون مخاطب وجود ندارد و هر فیلمی با هر نوع نگاهی که ساخته می‌شود از نگاه فرهنگی صرف تا نگاه سرگرمی‌ساز باید مخاطب داشته باشد تا اثرگذار باشد.

وی ادامه داد: امروز سینمای ایران در بحث اکران دچار مسایلی پچیده‌ای شده و فیلم‌هایی ساخته می‌شوند که معلوم نیست چه زمانی امکان اکران دارند؟ از طرف دیگر فیلمی که مثلا در زمان اکران فروش بسیار خوبی داشته است وقتی‌‌ به شبکه نمایش خانگی می‌آید، گویا هیچ ارزش‌ سینمایی و هنری ندارد. یعنی چه بسا در زمان اکران تبلیغاتی برای فیلم صورت می‌گیرد که باعث می‌شود فیلم به فروش بالایی برسد.

بازیگر فیلم "دریا و ماهی پرنده" ادامه داد: سازندگان این فیلم با یک فیلمنامه خوب؛ داستانی را روایت کردند که یکی از مشکلات امروز جامعه است. این فیلم حتی در جشنواره‌های مختلف مورد استقبال قرار گرفت اما متاسفانه در زمان اکران دو سال پشت درهای ممیزی ماند و بعد نیز در گروه هنر تجربه یعنی گروهی که تعداد اکران‌های آن کمتر از گروه آزاد است، اکران شد.

وی ادامه داد: این رفتار‌ها شاید باعث نشود که من به عنوان یک بازیگر از حضور در فیلم‌های جدی دلسرد شوم اما واقعیت این است که در نوع نگاه من به فیلمنامه‌ها و انتخاب آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

ضیغمی که یکبار با فیلم "شوریده" نامزد بهترین بازیگر جشنواره فیلم فجر شده است، درباره تاثیرگذاری جشنواره فیلم فجر در مسیر بازیگر برای انتخاب فیلمنامه‌ها گفت: جشنواره فیلم فجر مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور است از همین رو تاثیر زیادی در آینده هنری اهالی سینما دارد. اگر بازیگری در این جشنواره به خوبی دیده شود تبلیغ بسیاری بزرگی برای او خواهد بود. قطعا اگر کار خوب یک بازیگر در جشنواره دیده نشود یا مناسبات به گونه‌ای باشد که فعالیت یک بازیگر در جشنواره دیده نشود، قطعا آینده شغلی وی تغییر می‌کند وحتی شاید آسیب ببیند.

ضیغمی که در فضای مجازی نیز بسیار فعال است، با اشاره به اینکه نمی‌توان فضای مجازی را تعطیل کرد، گفت: تلاش کردم تا از حاشیه‌سازی در فضای مجازی جلوگیری کنم و خودم را به شایعات نسپارم. بیشتر دوست دارم از این فضا برای بیشتر دیده شدن آثاری استفاده کنم که در آنها حضور دارم. معتقدم اگر بازیگری در یک اثر هنری حضور پیدا می‌کند، باید از آن اثر دفاع کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.