به گزارش خبرگزاری رویترز، عربستان قصد دارد به منظور اصلاح ساختار اقتصادی خود و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، ۵ درصد از سهام شرکت نفتی آرامکو را در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ در بورس عرضه کند. 

این کشور در راستای عرضه عمومی سهام شرکت آرامکو در اواخر سال ۲۰۱۸، ساختار این شرکت را به یک شرکت سهامی تغییر داد.

یک منبع ارشد در شرکت آرامکو که نامش فاش نشده، گفت: این تغییر که در قالب حکمی از سوی کابینه عربستان ابلاغ شده، یک گام مقدماتی الزامی برای شرکت‌های داخلی که قصد دارند در بورس عرضه شوند، تلقی می‌شود. 

این منبع افزود: این اقدام به سرمایه‌گذاران احتمالی در آینده اجازه می دهد در کنار دولت عربستان به‌عنوان سهامدار اصلی، در این شرکت سهم داشته باشند.

براساس گزارش روزنامه عربستانی الحیات، بر اساس این حکم، هیات‌مدیره شرکت آرامکو ۱۱ عضو خواهد داشت و آنها این اختیار را خواهند داشت که سهام شرکت را در بازارهای داخلی و بین‌المللی عرضه کنند. 

دولت عربستان ۶ عضو هیات‌مدیره را منصوب خواهد کرد، اما سهامدارانی با سهام بیش از یک درصد نیز حق خواهند داشت که یک عضو به مجمع عمومی پیشنهاد دهند. 

همچنین دولت عربستان حق انتصاب یا تغییر رئیس شرکت را در اختیار خواهد داشت. 

بر این اساس دولت عربستان همچنان سهامدار عمده شرکت آرامکو باقی خواهد ماند و تصمیم نهایی در مورد سطح تولید و ظرفیت تولید بر عهده دولت عربستان خواهد بود.

به گزارش مقامات سعودی، بورس‌های داخلی و بین‌المللی نظیر بورس لندن، توکیو و هنگ کنگ به دنبال میزبانی عرضه سهام شرکت آرامکو هستند.

همچنین قرار است عواید ناشی از فروش این سهام برای تامین هزینه برنامه اقتصادی و اجتماعی عربستان موسوم به &#۳۹;چشم انداز ۲۰۳۰&#۳۹; به کار رود که به ابتکار محمد بن سلمان ولیعهد این کشور با هدف تبدیل عربستان به یک اقتصاد پیشرفته منطقه و بدون وابستگی به نفت دنبال می شود.

سعودی ها انتظار دارند که بتوانند از محل فروش ۵ درصد سهام آرامکو دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار به دست آورند تا بخشی از هزینه اجرای برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ را که حدود ۵۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده تامین کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.