کیانوش جهانپور در خصوص خروج داروهای بدون نسخه (OTC) از پوشش بیمه‌های پایه عنوان کرد: تصمیمی در شورای‌عالی بیمه خدمات درمانی قبل از انتقال دبیرخانه این شورا به وزارت بهداشت مبنی بر خروج داروهای بدون نسخه از پوشش بیمه پایه گرفته شده است که البته این موضوع تاکنون نهایی نشده و مورد تصویب دولت قرار نگرفته و لذا اجرایی نیز نشده است.

سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگرچه بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان امر در صورت نهایی شدن و ابلاغ آن، این تصمیم در راستای منافع عمومی و تخصیص بهینه منابع در نظام سلامت ارزیابی می‌شود.

جهانپور در ادامه خاطرنشان ساخت: داروهای OTC یا بدون نسخه، داروهای متداول، پرمصرف، ارزان  و کم عارضه ای هستند که بدون نسخه و  تجویز پزشک از داروخانه‌ها در سراسر دنیا قابل تهیه هستند و حتی در باکس دارویی و جعبه کمکهای اولیه بسیاری از منازل و خانواده ها موجودند، در بسیاری از نظام‌های سلامت کشورهای مختلف نیزمشمول بیمه نیستند، هیچ آنتی بیوتیکی در فهرست بدون نسخه قرار ندارد و همین امروز و قبل از ابلاغ چنین مصوبه ای بسیاری از افراد این داروها را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه می کنند.

وی افزود: داروهای بدون نسخه برخی اقلام نظیر مُسکن‌های خفیف مانند استامینوفن و ... یا داروهای سرماخوردگی و برخی محلول‌های ضد عفونی یا آنتی اسید گوارشی و ... را شامل می شود و در صورت نهایی شدن و ابلاغ، در حال حاضر ۸۳ قلم/ شکل دارو را شامل می‌شود.

سرپرست روابط عمومی سازمان غذا و دارو همچنین اضافه کرد: در هر حال تاکنون چنین مصوبه ای در دولت نهایی و ابلاغ نشده ولی در صورت اجرایی شدن افزون بر ۱۴۰ میلیارد تومان صرفه جویی در این موضع اتفاق خواهد افتاد که این منبع می‌تواند به اولویت‌های بالاتر و مهمتری نظیر داروهای بیماران خاص و صعب العلاج و ... تخصیص یابد و ازین جهت در راستای منافع عمومی و تسهیل ارایه خدمات دارویی ارزیابی می‌شود.

جهانپور خاطرنشان کرد: حسب اطلاع این مصوبه تنها در مورد داروهای بدون نسخه افراد بالای ۱۲ سال بوده و در صورت نهایی شدن، شامل نسخ دارویی بیمه افراد زیر ۱۲ سال نخواهد بود.

به گزارش تسنیم، این در حالی است که علی نوبخت حقیقی - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به خروج ۱۶۰ قلم دارو از سبد بیمه‌ای گفت: در این‌باره جلسه‌ای با مسئولان وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو  و تأمین اجتماعی خواهیم داشت و مسئولان وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی باید به کمیسیون بهداشت اعلام کنند که کدام اقلام دارویی را از سبد بیمه‌ها حذف کرده‌اند، زیرا چنانچه داروهای مفیدی از سبد بیمه‌ای حذف شده باشد باید دوباره در پوشش بیمه‌ای مدنظر قرار گیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.