ابوالحسن نواب، رئیس هیات مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه حمایتی تمام قد از بودجه حوزه های عملیه کرده و به بی عدالتی در حوزه و دانشگاه اعتقاد دارد. او گفته است:

برخی معتقدند که پرداخت پول از سوی دولت به حوزه‌های علمیه باعث می‌شود که موضوع استقلال این مراکز زیر سوال برود. نظر شما در این باره چیست؟

مقوله پول گرفتن حوزه های علمیه از دولت بحث جدید و تازه ای نیست و بحث دامنه‌داری است. ولی آن آقایانی که می گویند استقلال حوزه از دولت، البته نمی دانم متوجه نظام اسلامی هستند یا نه؟ در نظام اسلامی که حوزه نباید از نظام مستقل باشد. حوزه و نظام اسلامی یکی هستند و باید در کنار هم باشند.

از نظر من دریافت پول از دولت با استقلال حوزه علمیه هیچ منافاتی ندارد.

 این آیا مقتضای عدالت است که چهار و نیم میلیون دانشجو غذای یارانه‌ای بگیرند ولی 100 هزار طلبه از یارانه غذا بهره‌مند نشوند؟ آن ها باهم  چه فرقی می کنند؟

از طرف دیگر حوزه استقلال خودش را دارد. شهریه طلبه ها را که دولت پرداخت نمی کند مراجع از وجوهات می دهند. نظام جدید حوزه باعث نشده که پرداخت شهریه تغییر کند و استقلال هم دارند. مقام معظم رهبری و مراجع کماکان شهریه را می‌دهند. این ها در دوران آموزش است. وقتی طلبه‌ها به استان‌ها می‌روند امام جماعت هستند و با مردم کار می کنند و زندگیشان هم با مردم است و کاری با دولت ندارند. 

الان هشت میلیون نفر از دولت حقوق می گیرند و بیمه دولت هستند، در کنار این صدهزار نفر طلبه شاغل به تحصیل هستند که بیمه آن ها را دولت می دهد. سوال این است آن هایی که به دانشگاه می روند همه دولتی شده اند؟ یا نه، حقوق می گیرند و فکر خود را دارند؟ دانشگاهیان ما در حالی که پول از دولت می گرفتند مگر همه طرفدار احمدی نژاد بودند؟

اما در آن زمان انتقاد چندانی از سوی حوزه علمیه به احمدی‌نژاد مشاهده نمی شد؟

اتفاقا انتقاد تندی از سوی مراجع و حوزه به احمدی نژاد می شد. یک بخشی از حوزه با احمدی نژاد بود ولی طیف غالب همه علیه احمدی نژاد بودند. البته احمدی نژاد دوران متفاوتی داشت دوران اولش که کسی کاری نداشت.

این پولی که شما تحت عنوان مرکز خدمات دریافت می کنید دقیقا برای چه اموری خرج می شود؟

این پول بیمه طلاب و از کار افتادگی روحانیون است که برای کل روحانیون غیر شاغل هزینه می شود.

شما انصاف را در این می دانید طلبه ها هم مانند دانشجویان یارانه بگیرند.

دانشجو پس از اتمام تحصیل شاغل می شود ولی طلبه شاغل نمی شود.

شما در جریان آمار فارغ التحصیلان بیکار نیستید؟

اگر آن آمار بیکاری حل شود این مسائل هم حل می شود. ولی طلبه شغلی ندارد.

شما آماری از طلبه‌های بیکار دارید؟

طلبه که بیکار نمی شود. طلبه یا درس می خواند یا به مردم خدمت می کند.

بالاخره وقتی درس می خواند امکانات دارد.

بله خیلی ضعیف!

دانشجویان هم خیلی امکانات ندارند.

من خودم رئیس دانشگاه هستم و از وضعیت دانشجوها خبر دارم. شما اگر بودجه دو دانشگاه دولتی را سرهم بگذارید می بینید که با بودجه حوزه ها قابل مقایسه نیست که اینقدر هم آن را در بوق و کرنا کردند. آقای صالحی وزیر ارشاد به عنوان یک داور منصف  که از اعضای بنیانگذار دفتر تبلیغات هم بوده باید از او پرسید که الان دفتر تبلیغات یک سی ام وزارت ارشاد بودجه می گیرد ولی خدمت آن به اندازه یک سی ام ارشاد است؟

به نظر شما چرا واکنش مردم نسبت به بودجه حوزه‌های علمیه منفی بود و انتقاد کردند؟

این ها مردم نیستند که انتقاد می کنند. 

ولی انتقادات زیادی در فضای مجازی مشاهده شد؟

یک سایتی از خارج از کشور خط می‌داد بقیه هم دنبال می کردند. نمی گویم که مردم انتقاد نکردند ولی مردم باید توجیه شوند.

باید توجیه شوند که این بودجه ضروری است؟

بله مردم مربی عقیدتی سیاسی نمی خواهند؟ در مدارس نیروی پرورشی نمی خواهند؟ آیا روحانیت در اصلاح وضع مردم هیچ نقشی ندارد؟

سخنگوی حوزه علمیه: جریانی به دنبال تخریب حوزه علمیه هستند

همچنین تسنیم نوشت: حجت الاسلام رفعتی سخنگوی حوزه‌های علمیه با انتقاد از تضعیف روحانیت توسط یک جریان خاص در کشور گفت: این جریان در روزهای اخیر در جریان بودجه ۹۷، درصدد تخریب حوزه‌های علمیه بوده درحالی‌که استقلال حوزه‌های علمیه همواره مورد مطالبه بزرگان حوزه است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.