اکثر پالایشگاه‌های اندونزی که بیش از ۱.۶ میلیون بشکه در روز نفت مصرف می‌کنند، برای فراوری گریدهای شیرین سبک مجهز شده‌اند اما اکنون که فشار قیمت وجود دارد، این تاسیسات به تغییراتی نیاز دارند تا به آنها امکان دهد از اختلاف قیمت میان برنت که گریدهای شیرین بر مبنای آن قیمت گذاری می‌شوند و انواع ارزانتر سود ببرند.

شرکت انرژی دولتی پرتامینا اعلام کرده که تغییرات از سال آینده آغاز می‌شود و در ابتدا در سه پالایشگاه انجام می‌گیرد که مجموعا ۷۳۳ هزار بشکه در روز ظرفیت پالایش دارند. توهارسو، مدیر پالایش این شرکت گفت که ما می‌خواهیم همه پالایشگاه‌هایمان به تدریج قادر به فراوری نفت ترش باشند. ما واحدهای جدیدی در پالایشگاه‌ها ایجاد نمی‌کنیم و تنها واحدهای کنونی را ارتقا می‌دهیم.

گریدهای شیرین که بر اساس برنت قیمت گذاری می‌شوند شامل نفت آفریقا، مدیترانه، دریای شمال، دریای سیاه و اقیانوسیه هستند. از سوی دیگر، گریدهای نفت تولید شده در خاورمیانه و خاوردور روسیه بر مبنای قیمت پایه دوبی قیمت‌گذاری می‌شوند و ارزانتر هستند.

میان گریدهای شیرین و ترش اختلاف قیمت وجود دارد و نفت شیرین که سبک‌تر است فراوری راحت‌تری دارد و بنابراین گرانتر است در حالیکه نفت ترش همواره ارزان‌تر فروخته می‌شود. اکنون که برنت به مدد توافق کاهش تولید اوپک و بسته شدن خط لوله فورتیز در قیمت بالاتری معامله می‌شود، برای کشوری که ۴۰ درصد از نفت خود را وارد می‌کند منطقی است که از گریدهای ارزان‌تر استفاده کند حتی اگر این امر مستلزم هزینه‌های اضافی برای ارتقای پالایشگاه باشد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، رییس تدارکات پرتامینا اخیرا اظهار کرد که وی انتظار دارد این شرکت سال آینده حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز نفت وارد کند که نصف میزان تولید نفت داخلی است که پالایشگاه‌های بومی مصرف می‌کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.