پایتخت اندونزی تا ۲۰۳۰ زیر آب فرو می رود
پیشتر منابع دولتی اندونزی بر اساس پیش بینی کارشناسان زیست محیطی اعلام کردند که بخشی از ۳۹;جاکارتا۳۹;، تا سال ۲۰۳۰ در آب اقیانوس فرو می رود و برنامه نجاتش نیاز به سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد دلاری دارد.
'بامبانگ براد جونگورو'وزیر برنامه ریزی توسعه ملی اندونزی در روزهای اخیر در گفت وگو با جاکارتا گلوب درخصوص آخرین وضعیت این طرح مطالعاتی اعلام کرد : طرح دولت برای انتقال پایتخت اندونزی از جاکارتا به شهرهای دیگر درحال اتمام است.
به گفته وی قرار است نتایج نهایی این طرح در پایان دسامبر ( آخرین ماه سال جاری میلادی) به جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی ارائه شود.
طبق این گزارش، برنامه های کلان انتقال پایتخت از جاکارتا به کلان شهری دیگر از ابتدای سال 2018 میلادی و یا حداکثر سال 2019 میلادی شروع می شوند.
وزیر برنامه ریزی توسعه ملی اندونزی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت این طرح مطالعاتی گفت: در این طرح که مراحل نهایی خود را می گذراند، شهرهای مناسب جایگزین جاکارتا بر اساس جغرافیا، طرح های تامین مالی و عوامل دیگری مورد توجه قرار گرفته اند.
وی بدون نام بردن از شهر خاصی در این کشور تاکید کرد : پایتخت جدید اندونزی به طور قطع مانند جاکارتا ( مرکز کنونی ) خارج از جزیره جاوا خواهد بود.
وی که از ماه آگوست گذشته رئیس هیات برنامه ریزی توسعه ملی اندونزی نیز شده، گفت: گزارش نتایج تحقیقات در مورد جابه جایی پایتخت و اسامی شهرهای منتخب جایگزینی جاکارتا ابتدا به رئیس جمهوری ارائه می شود و سپس این اطلاعات انتشار عمومی خواهد یافت.
براساس برخی گزارش ها احتمالا مکان شهرهای منتخب در کالیمانتان مرکزی، کالیمانتان شرقی و کالیمانتان جنوبی در بورنئو قرار دارند.
فرماندار سابق کالیمانتان مرکزی نیز در اواسط سال جاری اعلام کرده بود که شهر ۳۹;پالانگ کارایا۳۹;آماده جایگزینی برای جاکارتاست، اما این موضوع بستگی به تصمیم رئیس جمهوری دارد.
انتخاب این شهر اندونزی به عنوان پایتخت احتمالی جدید به این دلیل بوده است که 'سوکارنو' رئیس جمهوری اسبق این کشور تصمیم داشت پایتخت را به این شهر منتقل کند.
شهر ۳۹;پالانگ کارایا۳۹; که سال ۱۹۵۷ ساخته شده است، از نظر مساحت پهناورترین شهر اندونزی محسوب می شود که بیشتری فضای آن را جنگل و بیابان تشکیل می دهد.
انتقال پایتخت اندونزی از جاکارتا به شهری دیگر دست کم از زمان ریاست جمهوری 'سوکارنو' در دهه 1960 میلادی مطرح بوده و پیش از آن نیز در اوایل قرن بیستم هلندی ها تلاش کردند پایتخت را به 'باندونگ' انتقال دهند.
جاکارتا با مساحت حدود ۶۶۱ کیلومتر مربع بیش از ۱۰ میلیون نفر و کلان شهر جاکارتا (با حاشیه آن) ۲۸ میلیون نفرجمعیت را در خود جای داده ، در حالی که شهر پیشنهادی فعلی بیش از دو هزار و ۶۷۸ کیلومتر مربع مساحت و تنها حدود ۲۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.
طبق این گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی اندونزی نیز طرح بررسی وضعیت و شرایط ترافیکی شهرهای جدید منتخب برای جایگزینی مرکزیت سیاسی – اقتصادی اندونزی را در دست اجرا دارد که به نظر می رسد در سال 2018 به اتمام رسد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر