مصطفی احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شاید در زمینه خشکبار مهم‌ترین موضوع پسته باشد که امسال اگرچه در حوزه پسته به میزان سال‌های قبل تولید داریم اما کیفیت این کالا مانند قبل نیست و از نظر ظاهر و اندازه این محصول دچار افت کیفیت شده است.

وی افزود: این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که سال دیگر شاهد برگزاری رقابت‌های جام جهانی در روسیه هستیم و از همین حالا افغان‌ها وارد بازار شده‌اند و کالای ایرانی را در حجمی چند برابر سال‌های گذشته خریداری می‌کنند تا به هنگام بازی‌های جام جهانی آن را به روسیه صادر کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار در پاسخ به این سئوال که گفته می‌شود صادرکنندگان خود به دلیل تعرفه‌های پائین‌تری که برای افغانستان وجود دارد ترجیح می‌دهند کالای خود را از این طریق صادر کنند، توضیح داد: به واسطه شرایط این کشور و جنگ‌ زده بودن آن برخی کشورها شرایط تعرفه‌ای بهتری برای افغانستان لحاظ می‌کنند برهمین اساس ممکن است گاه تجار چنین تصمیمی گرفته باشند اما شرایط فرق کرده و به نفع افاغنه تغییر کرده است.

وی ادامه داد: اکنون برخی از صادرکنندگان ما از دور خارج شده‌اند، چرا که در گذشته خود صادرکننده کالا را به افغانستان می‌برد و از طریق این کشور به صادرات می‌پرداخت اما مدتی است خود افغان‌ها به شهرهایی مانند رفسنجان، سیرجان و غیره می‌روند و محصول مورد نیاز را مستقیم از باغ‌دار خریداری می‌کنند.

احمدی همچنین به بحث تغییرات نرخ ارز اشاره کرد و گفت: اگر نرخ ارز فقط ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کند برای صادرات پسته این رقم حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ تومان می‌شود، چرا که قیمت متوسط هر کیلوگرم پسته هشت تا ۹ دلار است و در حالت کلی قیمت‌های این کالا از شش تا هفت دلار شروع می‌شود و تا ۱۶ دلار نیز پیش می‌رود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.