چرا مشهدیها به غذا اهمیت زیادی میدهند؟
عباس پورفرخی در افتتاحیه نمایشگاه برندهای برتر صنعت غذایی که در هتل هما یک شماره ۱ برگزار شد، اظهارکرد: عموم مردم معتقدند که در کسب و کار مرتبط با غذا تخصص دارند و هر زمان که در کسب و کار خود شکست میخورند سراغ ایجاد فستفود، کافیشاپ، رستوران و... میروند چنانچه در شهر مشهد از هر چهار یا پنج مغازه، یک مغازه مرتبط با خوراک است.
این مشاور حوزه برندینگ عنوان کرد: این دیدگاه زیاد هم اشتباه نیست، زیرا غذا مخصوصا در ایران و بهویژه در مشهد از بازار بسیار خوبی برخوردار است چنانکه یک ضربالمثل فرانسوی تصریح میکند که راه نفوذ به قلب انسانها از شکمشان میگذرد.
وی درخصوص علت اهمیت غذا بیان کرد: اولین علت توجه ایرانیها و به خصوص مشهدیها به غذا به عنوان یک تفریح، کمبود تفریحات است، بهطوری که همه تفریحات ما به خوردن ختم میشود.
پورفرخی ادامه داد: اگر به ۱۰۰ثروتمند برتر دنیا نگاه کنیم، در چندین صنعت سرمایهگذاری کردهاند و به اصطلاح همه تخممرغها را در یک سبد نگذاشتند. یکی از صنایعی که تقریبا همه آنها در آن سرمایه دارند صنعت خوراک است.
این مشاور حوزه برندینگ گفت: بعضی از افراد بسیار ساده به این صنعت نگاه میکنند که اگر امکانات و خدمات خوب ارائه کنند قطعا مشتری خواهند داشت، اما اگر به این سادگی بود همه موفق میشدند.
وی افزود: واقعیت این است که بدون برند شدن هیچ درآمد فوقالعادهای که مستمر باشد به دست نخواهد آمد و همه اهرمها در اختیار عرضهکننده نیست، بلکه مشتری، تعیینکننده است؛ چراکه فلسفه وجودی رستورانها صرفا سیر کردن نیست.
این مشاور برندینگ مطرح کرد: همه مراکز عرضهکننده خوراک تصور میکنند خوب هستند، اما خوب بودن زمانی اتفاق میافتد که شما بتوانید تاثیرگذار باشید. مکان و قیمت مناسب، رعایت بهداشت، طعم خوب غذا و... خوب بودن است، اما تاثیرگذار بودن نیست، برای تاثیرگذار بودن باید به تمایزهای خود با سایر همکاران تکیه کرد.
پورفرخی درخصوص علت خریدن یک محصول خاطرنشان کرد: ظاهر و بستهبندی محصول باید در کنار کیفیت آن خوب باشد. محصول باید در دسترس باشد، اطلاعات درست و کافی به مشتری برساند و نیاز روانی مشتری را تامین کند و آن زمان است که مشتری کالا را خریداری میکند.
وی احترام و عشق به مشتری را راهحل کسب موفقیت دانست و ادامه داد: گذاشتن قوانین عجیب و غریب، مردمآزاری است. ما نیاز به وفادارسازی مشتری داریم و مشتریان دارای نیازهای آشکار و پنهان هستند و تفاوت در برطرف کردن نیازهای پنهان مشتری است زیرا نیازهای آشکار را همه برطرف میکنند.
پورفرخی درخصوص شعار حق همیشه با مشتری است، خاطرنشان کرد: این شعار دیگر پذیرفته شده نیست، حق همیشه با مشتری نیست، اما وظیفه خدماتدهنده کسب رضایت مشتری است که با شناخت مناسب از مشتری به وجود میآید.
وی با اشاره به حس مثبت یا مهربانی نسبت به برخی افراد یا مکانها تصریح کرد: این حس خوب که از رعایت نکات ریز حاصل میشود، منجر به تکرار مصرف مشتری خواهد شد. در واقع همه در موارد کلی موفق هستند، اما آدمهای موفق، موفقیتشان را مدیون رعایت نکات ریز هستند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر