اژه ای: محاکه سران فتنه به مصلحت نیست/به هزار تعاونی مجوز دادند و هیچ نظارتی نکردند
حجتالاسلام محسنیاژهای در ادامه جلسه امروز خود با دانشجویان در دانشگاه شریف اظهار کرد: میگویید چرا سران فتنه را محاکمه نمیکنید؟ ما میگوییم که شورای عالی امنیت ملی مصوب کرد که الان محاکمه سران فتنه به مصلحت نیست و آنها محصور هستند. قوه قضاییه آنچه در سال ۸۸ پیش آمد و اقداماتی علیه جان و مال مردم صورت گرفت، وارد شد و آن موقع شورای عالی امنیت مصوب کرد که الان محاکمه نباشد. میگویند که چرا قوه قضاییه بدون مبنای قانونی محصور کرده، اولا قوه قضاییه این کار را نکرده و مصوبه شورای عالی امنیت ملی است که طبق قانون اساسی است و ایرادی ندارد.
محسنی اژهای ادامه داد: گفتند که چرا اسم فلان متهم را میبرید و اسم فلان متهم را نمیبرید. من اعتقاد شخصیام این است که وقتی فردی شناخته شده دستگیر میشود و همه هم میشناسند، گفتند حروف الفبا مسخره است. آقای رحیمی وقتی که تحت تعقیب قرار گرفت، از وی اسم بردند و از من سئوال شد. اولاً همه می دانند معاون اول چه کسی است، اگر اسم برده شود ایراد دارد؟ در این خصوص بین علما اختلاف است. برخی وقتها خبرنگار اسم میبرد و من میگویم فردی که گفتید بازداشت شده یا نشده است. سئوال می کنند که آیا مهدی هاشمی بازداشت یا خیر، من چه بگویم؟
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: گفتند رییس قوهقضاییه فقط درباره مسایل سیاسی حرف می زند. رییس قوه قضاییه عضو شورای عالی امنیت ملی و عضو مجلس خبرگان رهبری هم هست و مسئولیت های دیگر هم دارد. در جلسه مسئولان عالی، نهایتا چهار دقیقه به مسایل کلی پرداخت می شود و بقیه جلسه کاملا به مسایل حقوقی و قضایی اختصاص دارد. الان دو الی سه جلسه است که درباره قانون جدید مبارزه با مواد مخدر مشغول نوشتن دستورالعمل هستیم. در صورتی که قانون ملزم نکرده اما ناچار هستیم.
محسنی اژهای درباره سازمان زندانها نیز گفت: ما در این سالها تمام تلاشمان این بوده که همه چیز را جرمانگاری نکنیم. حتی دولت گاهی وقتها طرح میدهد و جرمانگاری میکند. بنابراین اولا جرم انگاری می شود که ما هم راضی نیستیم. تا جایی که امکان داشته، حبس زدایی کردیم.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: آیا بهداشت زندان را بدون بودجه میتوان تامین کرد. از هزینه های اولیه زندان که غذا و بهداشت است، از سازمان زندانها کسر شده است. ممکن است بگویند زندانیها کم شده است. گاهی وقتها یک زندانی نیاز به اقدامات درمانی مثل عمل جراحی دارد. بیمارستان از ما پول میگیرد. چطور باید این هزینه ها را تامین کنیم.
وی درباره کاسپین اظهار کرد: چرا شما می گویید که ما به تحصنها اعتنا نکردیم و کاری نکردیم؟ تا پایان آبان، ۱۱ میلیون و هفتصد و خردهای چک برگشت خورده است. این تقصیر قوه قضاییه است؟ در مورد شرکت های تعاونی اعتبار، حنجره خودم را در جلسات مختلف دولت و مجلس پاره کردم. آمدند بیش از هزار تعاونی اعتبار را مجوز دادند و هیچ نظارتی نکردند و اصلا حق نداشتند از مردم سپرده بگیرند و بعد مشکلاتی را برای مردم و همه دستگاه ها ایجاد کردند. تمام تلاش ما این بوده که مردم به حقشان برسد.
محسنی اژهای افزود: موسسه ثامنالحجج نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان از مردم سپرده گرفتند. آیا قوه قضاییه باید نظارت کند؟ اصلا برای قوه قضاییه امکان پذیر است؟ نهایت تلاش خود را کردیم تا از بیش از یک میلیون سپردهگذاری که بودند، چیزی در حدود ۹۹ درصد از افراد تعیین تکلیف شدند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر