نشست «گروه بین المللی حمایت از لبنان» روز جمعه (۱۷ آذر-۷ دسامبر) در پاریس با حضور وزیران پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل، آلمان، ایتالیا، مصر و البته لبنان برگزار شد.

این گروه حدود چهار سال پیش و در بحبوحه ورود پناهجویان سوری به لبنان در راستای کمک به اقتصاد و ثبات این کشور تشکیل شد.

نشست روز جمعه این گروه اما کارویژه دیگری داشت و آن تلاش برای کسب مشروعیت بین المللی برای سعد الحریری پس از تلاطم های اخیر بود؛ خود او نیز در این نشست حضور داشت.

او حدود یک ماه پیش در حالی که در عربستان سعودی بود از سمتش استعفا کرد. بسیاری اما استعفای او را تحت فشار مقام های سعودی دانستند. سرانجام و پس از پادرمیانی «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه او به لبنان بازگشت و استعفایش را پس گرفت. 

الحریری سه شنبه گذشته رسما اعلام کرد که استعفایش را پس گرفته است. در همین روز نیز کابینه لبنان فعالیت خود را دوباره از سر گرفت.

مکرون که نقش مهمی در حل و فصل پرونده سعد الحریری داشته، سعی کرد تا با برگزاری نشست پاریس موقعیت الحریری را بویژه از نظر بین المللی محکم تر کند.

رئیس جمهوری فرانسه پیشاپیش این نشست از همه قدرت‌های منطقه‌ای خواست که از دخالت در امور داخلی لبنان خودداری کنند.

وی همچنین گفت: برای اینکه لبنان از بحران‌های منطقه در امان بماند، باید همه احزاب لبنان و بازیگران منطقه‌ای به اصل عدم مداخله احترام بگذارند.

رئیس جمهوری فرانسه همچنین تاکید کرد که کشورها باید برای برقراری امنیت بیشتر در لبنان حمایت خود را افزایش دهند و در عین حال کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی به این کشور ارائه دهند.

کشورهای شرکت کننده در نشست پاریس نیز در پایان با صدور بیانیه ای ضمن استقبال از بازگشت سعد الحریری به قدرت، حمایت خود را از ثبات لبنان اعلام کردند.

بسیاری از تحلیلگران بازگشت سعد الحریری به نخست وزیری لبنان و عادی شدن شرایط این کشور را شکست عربستان سعودی می دانند. بر این اساس گفته می شود عربستان نتوانست سیاست آشوب سازی در لبنان در پی استعفای الحریری را اجرایی کند. به نظر می رسد تدبیر لبنانی ها در پرهیز از مواضع تحریک آمیز و نیز مدیریت قوی «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در کنار کسب حمایت های بین المللی عربستان سعودی را از سیاست آشوب سازی در لبنان بازداشت. 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.