سفر تاریخی اردوغان به یونان
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، پس از چندین دهه تنش که با رویارویی نظامی درسال ۱۹۹۶ آغاز و با وقوع زلزله در سال ۱۹۹۹ میلادی پایان یافت، روابط میان ترکیه و یونان طی ۲۰ سال گذشته گرمتر و صمیمیتر شده است.
اما پس از آنکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه خواستار بهبود در چگونگی تعریف حریم هوایی و آبی میان این دو کشور در دریای اژه شد، سخنگوی دولت یونان نسبت به این مسئله ابراز نگرانی کرد و گفت نگرانیم که اظهارات اردوغان به عنوان احیای اختلافات قلمرویی تلقی شود.
اردوغان پیش از آغاز سفر به یونان در مصاحبه با خبرگزاری اسکای تی وی یونان گفت: مردم یونان باید بدانند که روابط منفی میان آنکارا و آتن در حال حاضر به تاریخ پیوسته است.
وی با اشاره به مذاکراتش با الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان درباره اعضای شبکه گولن در یونان گفت: نخستوزیر یونان گفته بود که ظرف ۱۵ الی ۲۰ روز توطئهگران کودتای نافرجام سال گذشته ترکیه را مسترد میکند اما متاسفانه این کودتاچیان همچنان در یونان به سر میبرند. ما باید این مسئله را با دقت پیش ببریم. اگر چنین اقدامی علیه یونان صورت گرفته بود، ترکیه نیز باید این کودتاچیان را بازداشت و آنها را به یونان مسترد میکرد. تعویق در اجرای عدالت به معنای نادیده گرفتن عدالت است.
اردوغان با اشاره به مسائل اخیر با آمریکا گفت: آمریکا و ترکیه باید تحولات در سوریه و عراق را با یکدیگر کنترل کنند. ما همچنین در خصوص این مسئله تماسهای تلفنی داشتهایم اما هنوز هیچ پیشرفتی صورت نگرفته است.
اردوغان همچنین گفت: ترکیه با روسیه در خصوص این مسئله در حال مذاکره است و هر دو کشور اقدامات مثبتی اتخاذ کرده و خواهند کرد.
وی در پیامی خطاب به مردم یونان گفت: باید بدانیدکه روابط منفی میان ترکیه و یونان در حال حاضر به تاریخ پیوسته است. در حال حاضر دو کشور وجود دارند که توافقات استراتژیک عالیرتبه امضا کرده و بر اساس آن روابط خود را پیش میبرند. اعتماد و ثبات دو اصل بسیار مهم برای ما هستند.
اردوغان افزود: من از جوامع ترکیه و یونان میخواهم تا صلح نسبت به یکدیگر را به نمایش گذاشته و همبستگی با یکدیگر را توسعه بخشند.
وی در خصوص به روزرسانی معاهده لوزان که مرزهای مدرن میان یونان و ترکیه را تعیین میکند، گفت: در حقیقت تمامی توافقات جهان باید به مرور زمان به روزرسانی شوند. لوزان نیز باید به دنبال تحولات به وجود آمده به روزرسانی شود . این بروزرسانی نه تنها برای ترکیه بلکه برای یونان نیز مفید خواهد بود. این بروزرسانی میتواند دوستی و امنیت هر دو کشور را تقویت بخشد.
جلال بایاک، رئیس جمهور سابق ترکیه در سال ۱۹۵۲ به یونان سفر کرد. درست همان سالی که هردو کشور به طور همزمان با حمایت آمریکا به ناتو پیوستند.
از زمانی که تلاش ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا متوقف شده و روابطش با غرب متزلزل شده است، این سفر اردوغان دومین سفر وی به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از زمان وقوع کودتای نافرجام سال گذشته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر