خبرگزاری رویترز نوشت، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در سفر به میانمار در حالی از رهبران بودایی میانمار خواست تا سازش مجدد میان مردم از تبار و قومیت‌های مختلف این کشور ایجاد کنند که این کشور هنوز دچار درگیری‌های قومی و قبیله‌ای به ویژه با مسلمانان روهینجا است.

گفته‌های پاپ فرانسیس برای صلح در میانمار در جریان سومین روز سفرش به این کشور آسیایی و پس از مراسم عشا ربانی در حالی مطرح شد که بیش از ۶۲۰ هزار مسلمان روهینجایی در پی سرکوب توسط نیروهای دولتی و ارتش میانمار و با تحریک راهبان بودایی به بنگلادش گریخته‌اند.

وی همچنین خواستار عدالت، حقوق بشر و احترام به حقوق تمامی قومیت‌های مذهبی و اقلیت‌ها در میانمار شد.

رهبر کاتولیک‌های جهان به همراه اسقف‌ها و کاردینال‌هایی که در این سفر همراهش بودند از شورای عالی سانگها متعلق به راهبان بودایی در یانگون بازدید کرد و خواستار دید مشترک از جانب تمامی رهبران مسیحی به منظور مقابله با فقر و سرکوب و همچنین التیام آثار ناشی از درگیری‌ها شد.

وی ادامه داد: این دیدار فرصتی برای جامعه کاتولیک و بودایی برای تاکید مجدد بر تعهداتشان برای برقراری صلح، احترام به شرافت انسانی و عدالت برای زنان و مردان است. اگر ما متحد باشیم همانطور که هدفمان این است می‌توانیم به تمامی اشکال مربوط به بدفهمی، عدم تحمل، تنفر و پیش‌داوری پایان دهیم.

در همین حال "بهادانتا کومارابهیوامسا" رهبر شورای بودایی میانمار به رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: تمامی مذاهب هدفی جزء صلح و عشق ندارند و تروریسم ناشی از فقدان اعتقاد و باور است.

وی ادامه داد: این واقعا بد است که افراط گرایی و تروریسم به نام مذهب امروزه در سراسر جهان به وجود آمده است.

تنها ۷۰۰ هزار تن از جمعیت ۵۱ میلیون نفری میانمار کاتولیک هستند و بسیاری از نقاط دور افتاده این کشور برای دیدار با پاپ فرانسیس در منطقه رانگون حضور یافتند.

سفر پاپ فرانسیس به میانمار روز پنجشنبه به پایان می‌رسد و او سپس به بنگلادش می‌رود تا با گروهی از آوارگان روهینجایی در داکا پایتخت این کشور دیدار کند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.