زنجبیل، اکسیر جوانی پوست
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره زنجبیل گفت: زنجبیل طبع گرم و خشک دارد و حاوی کلسترول مفید، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبرغذایی، قند، پروتئین، کلسیم، فولیک اسید، آهن، منیزیم، آنتی اکسیدان و ویتامینهای A ، B ،C ،E ، b۱۲ ،b۶ است.
وی بیان کرد: اهمیت غذایی زنجبیل آنقدر زیاد است که در قرآن کریم (سوره انسان آیه ۱۷) نیز به آن اشاره شده است؛ زنجبیل مقوی قلب، مُدر، محرک سیستم ایمنی، افزایش دهنده ترشحات رودهای، کاهشدهنده کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و هضم غذا است؛ مصرف این گیاه همچنین سبب رفع تهوع، سرفه و لخته شدن خون نیز میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: زنجبیل ضد باکتری و سموم کبدی است و برای پیشگیری از تهوع و استفراغ، کماشتهایی و بیاشتهایی روانی، برونشیت و روماتیسم استفاده میشود. زنجبیل در بهبود بیماریهای کلیه، رفع چاقی ران، تورم و آبآوردن بافتها نیز مؤثر است.
عظمایی تاکید کرد: جینجرول مهمترین جزء تشکیل دهنده زنجبیل و ایجاد کننده طعم و مزه در این گیاه است. زنجبیل از رشد سلولهای سرطانی به ویژه سرطان روده بزرگ، در فرد جلوگیری و با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیمهای گوارشی به هضم و جذب مواد غذایی کمک میکند.
وی گفت: زنجبیل مخاط خلطی را از ریهها بیرون میراند و تاثیر بسزایی در درمان آسم، برونشیت و سایر ناراحتیهای تنفسی دارد. زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، بادشکن، ضد غلظت خون، تقویت کننده حافظه و دفعکننده بلغم و رطوبت غلیظی است که روی جداره روده و معده میچسبد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: زنجبیل جهت بهبود فلج و ضعف اعصاب نیز تجویز میشود؛ همچنین این گیاه برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است؛ مخلوط زنجبیل با نبات و کُندُر نقش موثری در جلوگیری از نفخ ناشی از مصرف میوههای نارس دارد.
تاثیر معجزه آسای ماساژ موضعی با زنجبیل در درمان روماتیسم
عظمایی عنوان کرد: ماساژ موضعی اندامهای بدن مانند دست و پا با روغن زنجبیل یا زنجبیل خشک و آب تازه آن و همچنین استفاده از زنجبیل و دارچین با عسل برای درمان روماتیسم مفید است؛ زنجبیل ترشح هورمون کورتیزول را نیز در غدد فوقکلیوی افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: افراد برای درست کردن یک سس خوشمزه، باید زنجبیل را با روغن زیتون، فلفل قرمز خشک شده، دارچین، میخک، برگ بو و پیاز به خوبی مخلوط کنند.
نحوه مصرف زنجبیل در دوران بارداری
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: هفتههای ششم تا شانزدهم، مهمترین زمان بروز ویار، تهوع و استفراغ در زنان باردار که با تهوع صبحگاهی همراه است اما زنان باردار بیشتر در ظهر و عصر دچار تهوع و استفراغ میشوند.
عظمایی گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته زنجبیل برای کاهش تهوع، استفراغ و رفع تهوع صبحگاهی مورد استفاده قرار میگیرد؛ در طب رایج برای رفع تهوع و استفراغ ناشی از ویار زنان باردار بیشتر از ویتامین b۶ کمک گرفته میشود؛ مطالعات انجامشده نشان میدهد که زنجبیل و ویتامین b۶ هر۲ در کنترل تهوع، استفراغ و ویار دوران بارداری نقش دارند.
وی تاکید کرد: زنجبیل میزان کلسترول خون در زنان باردار را کاهش میدهد و در بهبود سرماخوردگی و سرفههای دوران بارداری نیز مؤثر است؛ زنجبیل به علت داشتن آنتی اکسیدان، ویتامین C و فولیکاسید، سبب رفع التهاب و موجب تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین میشود؛ زنجبیل گردشخون مادر و جنین را بهبود میبخشد و در انتقال مواد غذایی و اکسیژن نیز تاثیر چشمگیری دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به نقش مؤثر زنجبیل در رفع سوزش معده، تصریح کرد: افراد بهتر است از زنجبیل تازه استفاده کنند همچنین زنان باردار نیز باید از مصرف خودسرانه این گیاه خودداری کنند؛ زیرا افراط در مصرف زنجبیل موجب بروز سقط جنین و آغاز قاعدگی میشود. زنان باردار تنها مجاز هستند که روزانه حدود یک گرم زنجبیل استفاده کنند. به طور کلی مصرف زنجبیل در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط صورت بگیرد.
جوانسازی پوست با مصرف زنجبیل
عظمایی گفت: زنجبیل به علت اینکه سبب ایجاد گردش خون در بدن میشود، ضد پیری پوست و رفع کننده لک و جوش است؛ افراد برای رفع سوختگی باید از آب تازه زنجبیل استفاده کنند همچنین برای درخشان شدن پوست نیز، اشخاص باید زنجبیل تازه را برش بدهند و آن را بر روی پوست بگذارند.
وی افزود: افراد باید برای کاهش رنگدانهها و شادابی پوست، چند تکه زنجبیل تازه را برش بدهند و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بر روی پوست بگذارند؛ روغن زنجبیل با ایجاد گردش خون مناسب در کف سر سبب رفع ریزش مو میشود و رشد مو را نیز تحریک میکند. زنجبیل همچنین درمان کننده شوره سر و موخوره نیز است. افراد برای رفع شوره سر و موخوره باید کمی روغن زنجبیل را به شامپوی سرشان اضافه کنند، سپس موهایشان را با آن بشویند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره عوارض ناشی از مصرف زنجبیل گفت: افراد گرممزاج نباید در مصرف زنجبیل زیادهروی کنند همچنین زنجبیل در کودکان زیر ۲ سال نیز باید با احتیاط مصرف شود؛ استفاده زیاد از زنجبیل موجب سوزش سرِدل میشود؛ افرادی که دچار سنگ کلیه هستند باید پیش از مصرف زنجبیل با پزشک خود مشورت کنند.
عظمایی یادآور شد: اشخاصی که داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و وارفارین مصرف میکنند نیز نباید زنجبیل بخورند؛ مصرف زیاد و همزمان زنجبیل با داروهای قلبی، دیابت و فشار خون تداخل ایجاد میکند بنابراین باید بین استفاده از این داروها با مصرف زنجبیل حداقل ۲ ساعت فاصله باشد؛ افراط در استفاده از زنجبیل میتواند باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر