محمد آزاد ـ معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت ـ با اعلام این خبر، گفت: در پی تاکیدهای مقام معظم رهبری و هموار شدن مسیر اعزام زائران به حج تمتع سال ۹۶، سازمان حج و زیارت تعدادی از اعضای خانواده‌های شهدای حادثه منا را به منظور انجام آزمایش DNA و طی شدن مراحل تعیین هویت شهدا به عربستان اعزام کرد که این حرکت در نهایت، به تعیین و مشخص شدن محل دفن چهار تن از شهدای عزیز منا و تایید و اعلام آن از طرف پزشکی قانونی عربستان منجر شد.

او با اشاره به این‌که اعضای هفت خانواده از شهدای منا همزمان با حج امسال برای شناسایی پیکر شهدا تعیین هویت نشده به عربستان اعزام شده بودند، افزود: تلاش کارشناسان سازمان و اعضای خانواده شهدا به شناسایی محل دفن چهار شهید و دریافت شماره قطعه مربوط در عربستان منجر شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت با بیان این‌که هزینه‌ی اعزام و مراحل مختلف شناسایی شهدای منا به عهده‌ی سازمان حج و زیارت است، گفت: شرایط و موقعیت منطقه‌ای و قطع روابط سیاسی تا حدودی مانع تسریع شناسایی و احقاق حقوق شهدای عزیز ما شد، با اینحال سازمان حج و زیارت همچنان پیگیر حقوق شهدا و خانواده معزز آن‌ها است و در این راه از هیچ کوششی فرو گذار نخواهد کرد.

ایران در فاجعه منا ۴۶۴ زائر خود را از دست داد که از آن جمع ۱۱ پیکر نه تنها تعیین هویت نشده بودند که محل دفن‌شان نیز نامشخص بود. طبق اظهارات مسؤولان وقت حج ایران، قرار بود عربستان با اطلاع کشورها، خاکسپاری اجساد فاجعه منا را انجام دهد که به خاطر شرایط ویژه پیکرهای بازمانده، سریعا و بدون اطلاع سایر کشورها، همه آن‌ها را در قبرستان مکه به خاک سپرد. ایران موفق شد تا پیش از آغاز تنش‌های سیاسی، پیکر تمام زائران جان‌باخته جز ۴۲ تن را به کشور باز گرداند. از میان جمعی که در قبرستان مکه به خاک سپرده شده‌اند تا کنون ۱۱ تن مجهول‌الهویه بودند که اکنون چهار شهید شناسایی شده‌اند و همچنان سرنوشت ۷ تن دیگر نامعلوم است.

علاوه بر این و با وجود وعده‌های متعدد وزارت حج عربستان هنوز غرامت جان‌بختگان منا پرداخت نشده و این کشور کمیته تفحص را تشکیل نداده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.