قاسم آهنگری عضو کمیته علمی همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا درباره مهم ترین تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر ژنتیک گفت: آلاینده های مختلف موجود در شهرهای پر جمعیت دنیا به طور مستقیم و غیرمستقیم بر روی ژن اثر می گذارند و باعث بروز بیماری های اعصاب وروان، بیماری ام اس، سرطان و بیماری آسم آلرژیک به خصوص در کودکان، می شود.

وی ادامه داد: درمان این بیماری ها بسیار پیچیده بوده و برای وزارت بهداشت هزینه های زیادی را ایجاد می کند که این هزینه ها هم به ضرر جامعه بوده و هم برای افراد جامعه مشکلات زیادی به همراه دارد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ایران افزود: با افزایش آلاینده های موجود در هوای شهرهای آلوده، ژن‌ها آن قدر تغییر ماهیت می‌دهند که به طور کامل از بین رفته و ژن دیگری تولید می شود که در این صورت شاهد بروز انواع سرطان‌ها در افراد جامعه هستیم.

 آهنگری گفت: مطالعات ژنتیک مختلفی در خصوص تغییرات کروموزومی ناشی از تماس با آلاینده‌ها انجام شده است و در نهایت به نتایجی همچون تخریب DNA، افزایش اشکالات ژنتیکی در جنین و مادر، کاهش شدید درصد تحریک اسپرم و در نهایت ناباروری در مردان، دست یافته ایم. همچنین قابل توجه است که این تغییرات ژنتیکی تنها در یک نسل باقی نمی ماند و در آینده به نسل های بعدی منتقل شده و حتی ممکن است منشا بسیاری از بیماری ها در آینده شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه طی سالهای گذشته به دلیل مشکلات ناشی از مصرف سوخت های کربوهیدراتی و استفاده روزافزون از وسایل نقلیه شخصی، میزان آلاینده ها افزایش یافته و عوارض جبران ناپذیری را به همراه دارد. 

وی ادامه داد: بسیاری از سوخت هایی که برای گرمایش استفاده می شوند و یا دود تولید شده از شهرک های صنعتی و نیروگاهها ، در افزایش آلاینده های خطرناک نقش به سزایی دارند.متاسفانه این آلاینده ها ساخته خود بشر بوده و در حال حاضر میزان زیادی از سلامت افراد را در جوامع مختلف به خطر انداخته است.

آهنگری در خصوص راهکارهای مناسب برای کاهش آلاینده ها گفت: افزایش آگاهی عمومی، کاهش مصرف انرژی و افزایش استفاده از وسایل نقلیه عمومی باعث می شود تا آلودگی هوا کاهش یافته و بودجه هایی که در حال حاضر بیشتر صرف درمان بیماری های لاعلاج می شود، به پروژه های عمرانی و تحقیقاتی اختصاص یابد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.