به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پلیس، سردار اسکندر مومنی در جلسه قرارگاه عملیات فرماندهی و مدیریت بحران ناجا مستقر در شهرستان "سرپل ذهاب"، اظهار کرد: به منظور حفظ کرامت مردم، باید جایگاه های مخصوص همچون مدارس و مساجد برای توزیع کمک های مردمی در نظر گرفته شود.

وی وضعیت امنیت در منطقه را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: ناجا با تمام توان برای کمک رسانی به مردم زلزله زده به میدان آمده است.

جانشین فرمانده ناجا با تاکید بر اینکه شرایط روز به روز در حال بهبود است، خاطرنشان کرد: با تمام توان تلاش می کنیم تا شاید بتوانیم گوشه‌ای از درد و آلام مردم را کاهش دهیم.

سردار مومنی با تاکید بر اینکه مبارزه با سرقت یکی از اولویت های ناجا در مناطق زلزله زده است، اضافه کرد: روز گذشته، دو سارق غیربومی که برای سرقت از زلزله زدگان وارد شهر سرپل ذهاب شده بودند، توسط پلیس آگاهی دستگیر شدند.

وی به ایست و بازرسی‌های پلیس در طول مسیر مناطق زلزله زده اشاره و بیان کرد: همچنین روز گذشته، فردی که قصد خارج کردن ۴۰ تخته پتو از شهر سرپل ذهاب را داشت، دستگیر شد.

تخریب ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده/آغاز نوسازی مدارس از هفته آینده

همچنین رییس سازمان نوسازی مدارس از تخریب ۷۸ مدرسه در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: نوسازی مدارس از هفته آینده آغاز می شود.

محمد تقی نظرپور دکه به کرمانشاه سفر کرده است تا از نزدیک وضعیت را ارزیابی کند به ایسنا گفت: در مجموع ۷۸ فضای آموزشی با ۴۱۵ کلاس درس در استان کرمانشاه تخریب شده است.

وی به آمار تفکیکی مدارس شهرستان ها اشاره کرد و افزود: سرپل ذهاب ۲۹ مدرسه (۱۶مدرسه روستایی و۱۳مدرسه شهری با ۱۵۸کلاس)، در ثلاث باباجانی۳۹ مدرسه (۱۷مدرسه شهری و۲۲مدرسه روستایی با ۱۸۶ کلاس)، در قصرشیرین ۳مدرسه با۱۸کلاس،در دالاهو و گهواره ۵مدرسه با۲۹کلاس، در گیلان غرب۲مدرسه با۲۴کلاس وجود دارد.

به گفته رییس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس عملیات ساخت فضاهای آموزشی از هفته آینده آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه مدارس با قدمت بالاتر از ۳۰سال تخریب شده است گفت: از ۷۵۷ مدرسه با ۲هزارو۸۵۴کلاس درس این ۵شهرستان، ۷۸مدرسه با۴۱۵کلاس تخریب و غیر قابل استفاده است. این رقم معادل۱۱درصد مدارس این مناطق است.

آب ۱۰۰روستای زلزله‌زده وصل شد/ پس‌لرزه‌ها کیفیت آب را کاهش می‌دهند

معاون راهبردی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از وصل شدن آب در صد روستای زلزله‌زده خبر داد و گفت: برای آبرسانی به همه روستاها لازم است که در ابتدا برق این مناطق وصل شوند.

به گزارش ایلنا، شاهین پاکروح (معاون راهبردی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور) با بیان اینکه ۱۳ شهر استان کرمانشاه متاثر از زلزله شده بودند، اظهار کرد: تاکنون توانسته‌ایم هم در موضوع تصفیه آب (کاهش کدورت) و هم در زمنیه انتقال و توزیع پایداری لازم را ایجاد کنیم.

به گفته وی، علاوه بر اینکه هر پس لرزه موجب کاهش کیفیت آب می شود، ما با مشکل شکستگی لوله‌های آب نیز مواجه هستیم. به همین دلیل گروه‌های امدادی را برای عیب‌یابی و شکستگی‌ها تحت فعالیت قرار داده‌ایم.

پاکروح در خصوص آخرین وضعیت آبرسانی به روستاهای مناطق زلزله‌زده گفت: با پیگیری‌های انجام شده تاکنون به ۱۰۰ روستا آب‌ رسیده است و دیروز توانستیم پنج مجتمع آبرسانی را وارد مدار کنیم اما برای آبرسانی به همه روستاها لازم است که در ابتدا برق این مناطق وصل شوند.

معاون راهبردی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در ابتدای زلزله منابع آب شهر کرمانشاه، پاوه، جوانرود و اسلام آباد را از دست دادیم، گفت: کمتر از ۱۰ ساعت آب این مناطق وارد مدار شد و باید گفت که در مجموع در ۱۳ شهر مشکل کدورت آب داشتیم که ۶۵ درصد جمعیت شهری استان کرمانشاه را شامل می شود.

وی درباره وضعیت منابع آبی سر پل ذهاب گفت: آب به طور کامل وارد مدار شده اما به دلیل پس لرزه‌ها ممکن است در برخی مناطق با کدورت آب مواجه باشیم.

آواربرداری برای یافتن اجساد و مصدومان روستاهای سرپل ذهاب به اتمام رسید

در عین حال، جانشین فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سرپل ذهاب هم گفت: کار آوار برداری در تمامی روستاهای زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب برای یافتن اجساد و یا مصدومان حادثه زلزله یکشنبه شب پایان یافته و دیگر هیچ جسد و یا مصدومی در آوارهای این مناطق روستایی وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، سرهنگ پاسدار مجتبی کاکایی با بیان اینکه کمک به مصدومان نیز با تمام امکانات در حال انجام است اظهار کرد: امکانات و لوازم ارسالی مردمی و دولتی برای زلزله زدگان منطقه بسیار خوب است و این اقلام به صورت مرتب در میان مناطق روستایی توزیع می شود.

او با اشاره به اینکه کار توزیع کمک های امدادی در روز نخست وقوع حادثه به دلیل شرایط بحرانی مقداری بی نظم بود گفت: هم اکنون امدادرسانی و توزیع لوازم مورد نیاز مردم در روستاها با نظم خاصی در حال انجام است.

جانشین فرمانده سپاه ناحیه شهرستان سرپل ذهاب، با بیان اینکه تامین وسایل اولیه مورد نیاز روستاییان آسیب دیده در حد مطلوب است ادامه داد: چادر، آب و مواد غذایی مورد نیاز در تمام روستاهای این شهرستان توزیع شده است.

سرهنگ کاکایی، از تقسیم بندی امدادرسانی به روستاهای سرپل ذهاب بین استان های مختلف کشور خبر داد و افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هر استان، وظیفه کمک رسانی و حفظ امنیت چند روستا دراین منطقه زلزله زده را برعهده گرفته اند.

مناطق زلزله‌زده جای سلفی با سگ شخصی نیست/سگ‌های خود را به مناطق زلزله زده نیاورید

در جریان رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان، مدیر مرکز نگهداری سگ‌های تجسس هلال احمر ضمن بیان اینکه تنها سگ‌های هلال احمر در مناطق زلزله زده عملیات جستجو می کنند از مردم خواست سگ‌های خود را به مناطق زلزله زده نیاورند.

به گزارش ایسنا، اسکندری با بیان اینکه ۳۱ قلاده سگ در محل حادثه دیده کرمانشاه عملیات جست‌وجو را انجام می دهند گفت: ما همه مناطق را پوشش دادیم و اکنون سگ‌های زنده یاب آماده باش هستند تا هرجا نیاز باشد پوشش بدهند.

وی توصیه‌ای به مردم داشت و گفت که این روزها مشاهده می‌کنیم هرکس سگ در منزل دارد، به اینجا می‌آورد تا کار جست و جو انجام دهد. هر کس سگ داشته باشد نمی‌تواند به محل حادثه بیاید و این کار تنها باعث ایجاد اختلال در کار هلال احمر می‌شود.

مدیر مرکز نگهداری سگ‌های تجسس هلال احمر با بیان اینکه سگ‌های ما آموزش دیده هستند و تربیت آنها دوسال زمان برده است اظهار کرد: تمام سگ‌های زنده یاب ایران را هلال احمر پوشش می‌دهد. متاسفانه افرادی با سگ‌هایشان به اینجا آمده بودند و اظهاراتی در فضای مجازی داشتند مبنی بر آنکه سگ‌هایشان توانسته‌اند افرادی را از زیر آوار پیدا کنند اما سگ های هلال احمر نمی‌توانند اینکار را انجام دهند، در حالی که اینجا فقط سگ‌های تجسس هلال احمر و پلیس فعالیت می‌کنند و بقیه می‌آیند عکس می‌گیرند و برمی‌گردند.

اسکندری با اشاره به انتشار تصاویری درباره کشف زلزله زدگان از زیر آوار توسط سگی به نام "تیدا " گفت: تیدا یک سگ جعلی است، تمام این اخبار و اظهارات شایعه است و باعث می‌شود ما از کار خود عقب بمانیم. از مردم درخواست می‌کنیم این کار را انجام ندهند. فقط سگ‌های هلال احمر می‌توانند زنده یابی کنند، مناطق زلزله زده جای سلفی با سگ شخصی نیست.

نرخ اقلام امدادى در بازار سیاه کرمانشاه/جزئیات کشف محموله امدادى به سرقت رفته

خبرنگار ایلنا هم از بازار سیاهی خبر داده که در کرمانشاه شکل گرفته. به گزارش این خبرگزاری، از همان شب نخست که برخى اقلام امدادى توسط اولین گروه از امدادگرها بین اهالى توزیع می‌شد، همزمان در نقاط دیگر دلالان در حال چانه‌زنى بر سر فروش وسایل اولیه حیاتى بودند.

با رسیدن سیل اقلام امدادى از سوى مردم و سازمانهاى امدادى، بساطِ بازار سیاه در مناطق زلزله‌زده جمع شد اما این‌بار در کرمانشاه بازار سیاه جدیدى به وجود آمد. در سبزه میدان بازار این شهر؛ قیمت پتو طرح گلبافت که پیش از زلزله به صورت تکی ٣٨ هزار تومان بود ناگهان به ٤٥ هزار تومان آن‌هم به صورت عمده (گونی ١٢ تایى) افزایش پیدا کرد و پتوهاى ارتشى نیز با ٥٠ درصد افزایش قیمت ٢٠ هزار تومان فروخته مى‌شد.

در روز نخست چادر مسافرتى تا سیصد هزار تومان معامله مى‌شد. در محله لب آب در نزدیکى طاق بستان نیز چادرهاى مسافرتى که قیمت آنها از ٨٠ هزار تومان تا ١٥٠ هزار تومان بود به ١٢٠ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

اما این تمام ماجرا نبود مردم با مشاهده مدیریت ضعیف سازمانها و ارگانهاى دولتى در توزیع اقلام امدادى خود دست به کار شدند و مایحتاج ضرورى را به برخى مناطق زلزله زده رساندند به طوریکه روز گذشته ترافیک سنگینى از کرمانشاه به سرپل ذهاب به خاطر حضور ماشین‌هاى کمک‌هاى مردمى تشکیل شد.

اما اینجا نیز داستان بم تکرار شد و افراد دیگری از سایر نقاط کشور به طمع دستیابى به اموال خود را در پوشش زلزله‌زدگان نشان دادند به طوریکه اگر ماشینى در طول جاده توقف می‌کرد چنان به آن هجوم مى‌بردند که علاوه بر کمک‌ها، وسایل شخصى مردمى که برای امداد آمده بودند را نیز به یغما می‌بردند.

اقلامى که آرم هلال احمر را دارد در بازار سیاه خریدار آنچنانى ندارد اما اگر جزو کمک‌هاى مردمى باشد به راحتى خریدارى مى‌شوند. به طوریکه پتو را به قیمت ١٢ تا ١٥ هزار تومان و چادر بسته به اندازه آن از ٥٠ هزار تومان تا ١٢٠ هزار تومان خریدارى مى‌شود.

صفایى (نایب رئیس اتاق اصناف کرمانشاه) با محکوم کردن این پدیده زشت گفت: روز گذشته با گزارش‌هاى مردمى از یک خانه مسکونى یک نیسان چادر اهدایی به مناطق زلزله‌زده کشف و فرد خاطى نیز توسط نیروی انتظامى بازداشت شد.

وى ادامه داد: باوجود اطلاع از این امر به‌رغم دیر وقت بودن کارگروه ویژه و مشترکى با سازمان صنعت و معدن استان، تعزیرات حکومتى و نیروی انتظامى تشکیل و مقرر شد از مکان‌هایى که احتمال معامله این اقلام وجود دارد بازررسى به عمل آید.

سخنگوى اتاق اصناف ایران تصریح کرد: اصناف کشور اجازه نمی‌دهند این پدیده زشت و شوم در این شرایط بحرانى کرمانشاه به وجود آید و شدیدا با آن برخورد مى‌کنند اما بهترین بازرسین مردم هستند که مى‌توانند از طریق شماره ١٢٤ و اتاق اصناف استان به ما در این امر کمک کنند.

این روزها نیروى انتظامى با کمک ارتش و سپاه توانسته‌اند امنیت جاده‌هاى منتهى به مناطق زلزله‌زده را تامین کنند و همانطور که تصاویر آن در شبکه‌های اجتماعى منتشر شده با سوءاستفاده کنندگان و سارقان برخورد می‌شود اما همچنان بازار سیاه در برخی نقاط در حال فعالیت است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.