آیت‌الله محسن حیدری عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به استعفای نخست‌وزیر لبنان در  عربستان گفت: استعفای سعد حریری در عربستان از دو جهت با حاکمیت آن ارتباط دارد.

عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: در مسئله استعفای نخست وزیر لبنان در خاک عربستان یک وجه قضیه، ارتباط خانوادگی و دیگری ارتباط سیاسی است.

وی افزود: ارتباط خانوادگی سعد حریری با خاندان آ‌ل‌سعود از این قرار است که پس از طلاق مادر سعد حریری از همسرش، او با ملک فهد ازدواج کرد.

حیدری با بیان اینکه در زمان ازدواج مادر سعد حریری با ملک فهد، سعد دوران کودکی خود را سپری می‌کرد، اظهار کرد: از این جهت او به همراه مادرش در خاندان سعودی بزرگ شد و به نوعی هم پسر فهد به حساب می‌آمد.

عضو خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: علاوه بر این مسئله عربستان از ابتدا، بنای دخالت در لبنان را داشت و با پول و قدرت تلاش می‌کرد معامله را به نفع خودش تغییر دهد.

وی با اشاره به شکست‌های پی در پی عربستان در عراق، سوریه و یمن گفت: وقتی آل‌سعود دید از این وضعیت راه به جایی نمی‌برد، از اهرم وابستگی سعد حریری به عربستان برای ایجاد فتنه در منطقه سوء استفاده کرد و اکنون شاهدیم که سعد در حصر خانگی قرار گرفته است.

عضو خبرگان رهبری هدف عربستان از این اقدام را ایجاد اختلاف بین کابینه و مجلس لبنان عنوان و تأکید کرد: عربستان تلاش می‌کند با افزایش این شکاف بهانه‌ای برای دخالت نظامی در لبنان و سپس نابودی حزب‌الله پیدا کند.

وی با بیان اینکه عربستان جرئت درگیر شدن با حزب‌الله را ندارد و تلاش می‌کند با برهم زدن اوضاع لبنان تأمین مالی آنرا برعهده بگیرد و کار را به اسرائیل بسپارد، اظهار کرد: اگر چنین چیزی رخ دهد، آن وقت ماهیت صهیونیستی رژیم عربستان افشا خواهد شد، چون آنها هم از نظر نسبی به یهود بر می‌گردند و از نظر عقیدتی هم به صهیونیست‌ها وابستگی دارند.

حیدری با تأکید بر اینکه آل‌سعود از نظر موضع سیاسی از ابتدای تشکیل رژیم صهیونیستی در کنار آنها بوده است، گفت: پدر آنها عبدالعزیز رسما اعلامیه داده بود که ما سرزمین فلسطین را به یهود بخشیدیم و از همان روز اول که رژیم صهیونیستی شکل گرفت، عربستان در کنار آن بوده است.

وی در ادامه تغییرات اخیر عربستان را که با نام اصلاحات در حال انجام است، اصلاحات آمریکایی خواند و تأکید کرد: زمانی می‌توان از اصلاحات حقیقی نام برد که به همه مردم حق رأی داده شود و صرف اینکه زنان اجازه رانندگی پیدا کنند نمی‌توان گفت که آن جامعه در حال اصلاحات است.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه نظام عربستان یک رژیم فاسد وراثتی است که مردم هیچ حق رأی ای ندارند، خاطرنشان کرد: یک مجلس در این کشور وجود دارد که همه اعضای آن از طرف پادشاه منصوب می‌شوند و مردم هیچ نقشی در قانونگذاری ندارند و قانون همان اراده پادشاه است. اولین اصلاحات حقیقی از بین بردن وضعیت موجود و روی آوردن این کشور به انتخابات است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.