به گزارش ایرنا، هیات ۳۰ نفره تجاری پاکستان، پنجم آبانماه برای سفر به شهرهای مشهد، تهران و زاهدان و حضور در نمایشگاه بین المللی&#۳۹;اکسپو ۲۰۱۷ تهران&#۳۹; عازم ایران شد.
این هیات 30 نفره که اعضای اتاق بازرگانی و صنعت مشترک پاکستان - ایران هستند، شامگاه جمعه - پنجم آبانماه وارد مشهد شده و طی دو روز اقامت خود در این شهر، ضمن ملاقات با مقامات اقتصادی استان خراسان رضوی با بخش خصوصی نیز دیدار و گفت و گو کردند.
این هیات سپس برای شرکت در نمایشگاه بین المللی اکسپو ۲۰۱۷ به تهران سفر و با همتایان خود در اتاق بازرگانی و صنایع تهران ملاقات کرد.
پس از تهران، هیات اتاق بازرگانی مشترک پاکستان – ایران، امشب دوازدهم آبانماه به زاهدان عزیمت و با مقامات استانداری سیستان و بلوچستان و اعضای اتاق بازرگانی زاهدان در خصوص راه های توسعه تجارت دو کشور گفت و گو می کند.
طرف پاکستانی در این سفر تفاهم نامه هایی با هدف ارتقای همکاری تجاری با اتاق های بازرگانی و صنایع مشهد، تهران و امضا کرد.
30 فعال تجاری این گروه که در تهران به سر می برد، در نشست با مدیران وزارت امور خارجه مشکلات خود را مطرح کردند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان در گفت و گو با ایرنا با تشریح جزئیات این نشست گفت:فعالان اقتصادی پاکستان، نبود ارتباط بانکی و وجود مشکل در گشایش اعتبار اسنادی را از موانع توسعه تجارت ایران و پاکستان عنوان کردند.
محمد رفیعی ادامه داد:بازرگانان پاکستانی در این نشست گفتند که نبود ارتباط بانکی و وجود مشکل در گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) از مشکلات عمده تجارت با ایران است که باید در اسرع وقت حل و فصل شود.
وی در خصوص راهبردهای حل این مشکل گفت:مقرر شد که با پیگیری های اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان، این مشکل به زودی حل شود.
رفیعی گفت: آقای صفری رییس اداره منطقه ای پاکستان در وزارت امور خارجه نیز در این نشست اعلام کرد که ایران، 24 بانک را به بانک مرکزی پاکستان معرفی کرده است و اسلام آباد در این خصوص تصمیم گیری می کند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کویته پاکستان، انجام مطالعات و بررسی برقراری خط پروازی بین ایالت های پاکستان نظیر کویته با زاهدان، مشهد و تهران در این نشست بررسی شد.
وی اقدام ایران برای احداث انبار مورد نیاز در زاهدان برای نگهداری موقت کالاهای صادراتی ترخیص پاکستانی نظیر برنج و کنجد را از دیگر خواسته های بازرگانان پاکستانی از ایران عنوان کرد و گفت:این هیات تجاری، امشب - جمعه - به زاهدان سفر کرده و با اعضای اتاق بازرگانی زاهدان و استاندار سیستان و بلوچستان نیز دیدار می کند.
رفیعی در پایان سخنانش گفت:در این نشست مقرر شد که بازرگانان ایرانی نیز بزودی به پاکستان سفر کرده و از توانمندی های ایالت های پنجاب و بلوچستان در بخش تجارت دیدن کنند.
به گزارش ایرنا، آمار رسمی موجود درخصوص حجم صادارات و واردات میان ایران و پاکستان، حاکی است در سال 1394، کل مبادلات تجاری رسمی میان دو کشور 861 میلیون دلار بوده است.این رقم در سال 1395 سیر صعودی خود را آغاز کرد. 
حجم تجارت دو سویه میان ایران و پاکستان در سال ۱۳۹۵ به بیش از یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار افزایش یافت. انتظار می رود در پایان سال جاری، تجارت میان دو کشور نسبت به سال گذشته نیز افزایش یابد. 
ارزش اقلام صادراتی ایران به پاکستان در سال 1395 بیش از 795 میلیون دلار و واردات از این کشور همسایه حدود 365 میلیون دلار بود. 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.