به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، سیف الله سایپوف که ۲۹ سال دارد همچنین به ارائه حمایت مادی و منابع دیگر به داعش متهم است. او که پس از حمله سه شنبه به ضرب گلوله پلیس زخمی و دستگیر شد، هم اکنون در بیمارستان تحت معالجه است.

ماموران اف بی آی همچنین به دنبال یک مرد دیگر اهل ازبکستان به نام محمدزوار قدیرف، ۳۲ ساله، برای بازجویی بودند که عصر چهارشنبه اعلام شد پیدا شده است.

دادستان‌ها می گویند که سایپوف از حق سکوت خود استفاده نکرد و آزادانه با آنها صحبت کرد.

مهاجم اواسط روز سه شنبه با اتومبیل در ناحیه منهتن نیویورک وارد خط ویژه دوچرخه سواری شد و عده ای را زیر گرفت. شش نفر از قربانیان در محل حادثه جان باختند و دو نفر دیگر در بیمارستان. ۱۲  نفر هم زخمی شدند که ۹ نفر آنها همچنان در بیمارستان بستری هستند.

براساس اسناد دادگاه ساییپوف گفت که حمله را دو ماه پیش برنامه‌ریزی کرده بود و اینکه عمدا روز جشن ارواح "هالووین" را انتخاب کرد تا خیابان‌ها شلوغ باشد.

مقام‌ها می گویند که ۹۰ تصویر از تبلیغات خشونت بار گروه داعش را از تلفن‌های او به دست آورده‌اند.

مهاجم محله منهتن نیویورک خود را هوادار مومن گروه داعش معرفی و به اینکه توانسته جان تعدادی را بگیرد "افتخار کرده است". او گفته در برنامه‌ریزی حمله منهتن از ویدیوهای حملات گروه داعش الهام گرفته است.

پلیس در کیسه‌ای در محل حادثه، چندین تلفن همراه پیدا کرده که در آنها هزاران عکس و فیلم مرتبط با گروه داعش ذخیره شده بود. علاوه بر آن در محل حادثه یادداشتی به زبان عربی پیدا شده که در آن از گروه داعش یاد شده است.

دادستان نیویورک علیه سایپوف به اتهام "حمایت از یک سازمان تروریستی خارجی" اعلام جرم کرده است.

دونالد ترامپ روز گذشته در توییتی نوشت که مهاجم از طریق برنامه لاتاری گرین کارت، مجوز اقامت در آمریکا را دریافت کرده است. ترامپ لاتاری گرین کارت را "دسته‌گل چاک شومر" سناتور نیویورک از حزب دموکرات آمریکا معرفی کرد و خواستار برچیدن این سیستم شد.

ترامپ در توییت دیگری خواستار مجازات اعدام برای سیف‌الله سایپف شد. رئیس جمهور آمریکا در این توییت نوشت: «تروریست نیویورک خوشحال بود و خواستار آن بوده که پرچم داعش در اتاقش در بیمارستان آویزان شود.» ترامپ در ادامه نوشت: «او ۸ نفر را کشت و ۱۲ نفر را به شدت زخمی کرد. او باید به اعدام محکوم شود.»

گزارش می‌شود که سیف الله سایپوف در شهر تمپا در فلوریدا زندگی می‌کرد و بعد به پترسون در ایالت نیوجرسی نقل مکان کرد.

او در سال ۲۰۱۰ از ازبکستان به آمریکا مهاجرت کرده و در آمریکا اقامت قانونی دارد. شرکت تاکسیرانی اوبر تایید کرد که او به عنوان راننده برای این شرکت کار کرده بود.

شبکه سی بی اس به نقل از یک منبع آگاه اطلاعاتی گزارش می دهد که او برای مقام‌های آمریکایی شناخته شده بود چون نامش در ارتباط با افرادی که در سال ۲۰۱۵ موضوع تحقیقات ضدتروریستی بودند ظاهر شده بود.

این منبع آگاه می‌گوید که او با افرادی تماس داشت که افراط گرایان رادیکال به حساب می آمدند که حداقل یکی از آنها ازبک بود. معلوم نیست آن افراد در آمریکا بودند یا نه.

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفته است که کشورش آماده "استفاده از همه نیروها و منابعش" برای کمک به تحقیقات درباره این حمله است. مقام‌های ازبک هنوز هویت یا ملیت مهاجم را تایید نکرده‌اند.

در پی این حمله حضور پلیس نیویورک در کانون‌های حمل ونقل پررنگ‌تر شده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.