به گزارش ایلنا، بهروز کمالوندی در پاسخ به این سوال که آمانو در سفر به ایران زمینه‌ساز مطالبات غیرقانونی آمریکا برای بازرسی از مناطق نظامی ایران است؟ گفت: متأسفانه رویترز در این‌باره خبرسازی کرد و اصلاً این طور نبود که مواضع آقای آمانو اینگونه باشد، او اعلام کرد: موضوعی به عنوان بازرسی از مراکز نظامی در برجام وجود ندارد.

ورود به سایت‌های نظامی، موضوعی انحرافی است 

وی افزود: این موضوع نه فقط در برجام، بلکه در پروتکل الحاقی و پادمان نیز مطرح نیست، آنچه اهمیت دارد این است که در مراکزی که فعالیت‌های هسته‌ای صورت می‌گیرد، آژانس می‌تواند در خواست کند و دسترسی داشته باشد و طبعاً اگر جایی فعالیت هسته‌ای وجود ندارد خود به خود از موضوع درخواست‌های آژانس خارج می‌شود و نه فقط، درخواست دسترسی به حوزه نظامی بلکه بسیاری حوزه‌های دیگر نیز شامل این رویه می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه وقتی در جایی هیچ‌گونه فعالیت هسته‌ای صورت نمی‌گیرد، دلیلی بر ورود به آنجا وجود ندارد، اظهار داشت: در سال‌های گذشته در رسانه‌های بین‌المللی با تبلیغات بی‌پایه، وانمود کردند در سایت پارچین فعالیت‌هایی صورت می‌گیرد و در نهایت مجبور شدیم، یک بار برای همیشه به این موضوع پایان دهیم که چنین اتفاقی هم افتاد و این پرونده بسته شد و شورای حکام نیز آن را تایید کرد. بر این اساس در آن مقطع دسترسی مدیریت شده‌ای در حد نمونه‌برداری دادیم و این پرونده بسته شد، از این رو موضوع ورود به سایت‌های نظامی، موضوعی انحرافی است تا بتوانند صداهای مخالفی در ایران ایجاد کنند و با مبنا قرار دادن همان صداهای مخالف، درخواستی را روی میز قرار دهند.

بازرسی از سایت‌های نظامی در آژانس مطرح نیست

کمالوندی تاکید کرد: باید بسیار مراقب باشیم که گرفتار این‌گونه فضاسازی‌های رسانه‌ای نشویم چون اکنون در آژانس چیزی به نام بازرسی از سایت‌های نظامی مطرح نیست و هیچ‌گاه نیز نخواهد بود، زیرا فعالیت‌های هسته‌ای ما متمرکز بر سایت‌های اعلام شده است که اطلاعتش را به آژانس داده‌ایم. بنا بر این هیچ دلیلی وجود ندارد که بخواهند به جاهای دیگر اعم از نظامی و غیر نظامی دسترسی داشته باشند.

وی افزود: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وظایفش را حرفه‌ای، مستقل و بدون پذیرش فشارهای سیاسی به درستی انجام دهد. 

آژانس وظایفش را حرفه‌ای، مستقل و به درستی انجام دهد

معاون امور بین‌الملل سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آژانس به علت ساختارش به طور مستمر تحت فشار قرار دارد، تصریح  کرد: شورای حکام آژانس مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد اعضای دائم دارد که بخش مهمی از بودجه این نهاد را تأمین می کند و ممکن است از طرق مختلف به آن فشار بیاورند همچنان‌که آمریکا با فشارهای فراوان به یونسکو، کمک‌هایش را به این نهاد بین‌المللی قطع کرد و از آن بیرون آمد.

کمالوندی یادآور شد: در عین حال انتظار ما این است که این نهاد بین‌المللی وظایفش را حرفه‌ای، مستقل و به درستی انجام دهد، همچنان‌که به طور مستمر در جلسه با مسئولان آژانس بر این موضوع تاکید کرده‌ایم.

سفر آمانو می‌تواند تلاشی برای تقویت برجام باشد 

وی درباره اهداف و برنامه سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران خاطرنشان کرد: ما به طور دوره‌ای با مسئولان آژانس دیدار و گفت‌وگو می‌کنیم و اخیراً آقای صالحی با آقای آمانو دیدار داشت و در مناسبت‌های مختلف با مسوولان این نهاد درباره موضوعات مختلف مانند مسائل مرتبط با برجام، موضوعات پادمانی و مسائل پروتکلی دیدار و گفت‌وگو می‌کنیم.

معاون صالحی با اشاره به طرح مباحث مخالف برجام از جانب هیأت حاکمه آمریکا و رویدادهای مرتبط با آن ابراز داشت: سفر امشب آقای آمانو می‌تواند تلاشی برای تقویت برجام و اقدامی با اهمیت باشد.

تعهداتی را که پذیرفته‌ایم انجام می‌دهیم

کمالوندی در پاسخ به این‌که مقامات کشورمان از آقای آمانو برای دفاع از حقوق هسته‌ای کشورمان در برابر هجمه‌های آمریکا چه انتظاری دارند؟ بیان کرد: انتظار ما این است که آژانس وظایف حرفه‌ای‌اش را انجام دهد کما اینکه تاکنون انجام داده و در هشت گزارش، پایبندی کشورمان را به برجام اعلام کرده است.

وی ادامه داد: تعهداتی را که پذیرفته‌ایم انجام می‌دهیم اگرچه اجرای این تعهدات منوط به این است که طرف‌های مقابل هم تعهداتشان را تمام و کمال انجام دهند.

سیاست‌های ایران صرف نظر از حمایت‌های دیگر کشورها مستقل است

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به مخالفت‌ها با رویکرد ترامپ عنوان کرد: پس از روی کار آمدن آقای ترامپ به علت مواضعی که او اتخاذ کرد، برخی مخالفت‌ها در داخل امریکا و حتی در عرصه بین‌الملل با مواضع او و در حمایت از برجام در کشورهای مختلف و حتی در اتحادیه اروپا شکل گرفت؛ البته ما سیاست‌های خود را بر این اساس تنظیم نمی‌کنیم؛ سیاست‌های ما صرف نظر از حمایت‌های دیگر کشورها مستقل است و آنچه فکر می‌کنیم اصولی است انجام می‌دهیم.

کمالوندی اضافه کرد: خوشبختانه می‌بینیم که اقبال بسیار خوبی در حمایت از برجام در سطح جهانی شکل گرفته و این سبب اقدامات متناقض هیأت حاکمه آمریکا شده است و مواضعشان قطعاً به خودشان نیز کمکی نمی‌کند.

طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد 

وی با اشاره به اجرای کامل تعهدات کشورمان و تأیید هشت باره آن از جانب آژانس گفت: از طرف‌های مقابل، آژانس، اتحادیه اروپا و کشورهای مختلف انتظار داریم که آنها نیز تعهداتشان را انجام دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی همچنین درباره مطالبه تشدید بازرسی‌های هسته‌ای از کشورمان از جانب شماری از سناتورهای آمریکایی اظهار داشت: ۱۳ سناتور چنین درخواستی را مطرح کردند، آنان ممکن است خواسته‌هایشان را به ذهن یا به زبان بیاورند و در این مورد ممکن است حتی آن را در قالب قطعنامه یا قانون تصویب کنند، اما آنچه اهمیت دارد این است که جمهوری اسلامی ایران سیاست‌های خودش را دارد.

تلاش برای احیا فضای تبلیغاتی علیه ایران بیهوده است 

کمالوندی تاکید کرد: در مبانی ما هیچ‌گاه مسأله سلاح هسته‌ای مطرح نبوده و نیست و ما در این خصوص فتوا داریم بنابراین، این مطالبی که بیان می‌شود برای فضاسازی در عرصه بین‌المللی است زیرا عملاً در وضعی قرار گرفته‌اند که نمی‌توانند از تبلیغات ۱۰ - ۱۲ ساله‌ای که روی آن کار کردند استفاده کنند.

وی اضافه کرد: آنان سعی می‌کنند که فضای تبلیغاتی علیه کشورمان را در سطح رسانه‌ای و بین‌المللی احیا کنند اما تلاش بیهوده ‌ای است.

موضوع تشدید بازرسی‌های هسته‌ای غیرقابل اعتناست

معاون صالحی این‌گونه ادعاها را غیرقابل اعتنا دانست و در عین حال توصیه کرد: رسانه‌های ما در این خصوص روشنگری کنند که این پرونده چه مسیری را طی کرده است و اکنون در چه وضعی قرار داریم. همچنین باید بیان کنیم که بسیاری از این اتهاماتی که قبلاً مطرح بود پاک شده و کشورمان به تعهداتش پایبند بوده است همچنان‌که آژانس با بازرسی‌های بسیار از مراکز هسته‌ای کشورمان هر سه ماه یک بار در هشت گزارش این پایبندی را تأیید کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.