کلاهبرداری از طریق سایت همسریابی!
به گزارش ایسنا، سرگرد «مرتضی ابوطالبی» با اشاره به کلاهبرداریهای سایبری، اظهار کرد: اخیرا خانمی ۲۶ ساله و دانشجوی یزد با مراجعه به پلیس اعلام کرده که مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال از حساب بانکیاش برداشت شده که موضوع جهت پیگیری و اقدام قضایی در دستور کار کارشناسان یگان پلیس فتا قرار گرفته است.
وی افزود: متاسفانه کاربران به ویژه خانمها بدون توجه به توصیهها و هشدارهای پلیس فتا در فضای مجازی برای امر ازدواج در سایتهای همسریابی ثبتنام میکنند و به هویتهای کاذب و وعده و وعیدهای پوچ توجه و اطمینان نموده و در دام کلاهبرداران میافتند .
رییس پلیس فتای یزد در ادامه با اشاره به پرونده ارجاع شده به این پلیس، گفت: سهلانگاری و اعتماد بیجا علت کلاهبرداری از شاکیه بوده که با انجام تحقیقات اولیه و کشف شیوه مجرمانه متهم شناسایی و دستگیر شده است.
ابوطالبی تصریح کرد: پس از دستگیری و بررسی پرونده متهم مشخص شد، متهم با همین روش کلاهبرداری در سال ۹۳ حدود ۵۰ شاکی داشته است که به اتهام اغفال دختران و زنان،روانه زندان شده و پس از مدتی با قرار وثیقه و سند برای مرخصی از زندان خارج شده است و در موعد مقرر به زندان مراجعه ننموده و حدود یک سال فراری بوده که با اقدامات کارشناسی و دستور قاضی وی در شمال کشور در حین اغفال خانمی ۳۰ ساله در محضر دستگیر میشود .
وی مهمترین علل وقوع این نوع از جرایم را سهلانگاری و عدم رعایت اصول امنیتی از سوی کاربران دانست و بیان کرد: اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول راهی آسان برای همسریابی تلقی گردد ولی واقعیت آن است که فضای مجازی میتواند فرصتی را برای کلاهبرداران نیز فراهم نماید تا با دام افکنی اقدام به کلاهبرداری و فریب و آسیب به متقاضیان این خدمات نمایند .
رییس پلیس فتای یزد افزود: بنابراین لازم است که والدین گرامی ضمن همراهی با فرزندان خود در فضای مجازی، آگاهی و دانش لازم را به ویژه به جوانان و امیدهای آینده خود بدهند تا احتمال آسیب را در این فضا برای خانواده و اطرافیان خود به حداقل برسانند .
سرگرد ابوطالبی به کاربران توصیه کرد: سایتهای همسریابی که امروزه فعالیت میکنند اغلب بدون مجوز میباشند و عمدتاً نیز محیطی برای کلاهبرداری از کاربران شدهاند .
وی در خصوص آسیبها و کلاهبرداریهای این گونه سایتها گفت: با توجه به اینکه مدیران سایتها به تمامی اطلاعات وارد شده توسط کاربر(نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس و شماره تماس) دسترسی دارند. میتوانند با داشتن این اطلاعات از کاربرانی سوءاستفاده نمایند. ضمن آنکه این سایتها میتوانند اطلاعات وارده را در اختیار افراد غیر مجاز قرار دهند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در این سایتها اعضا میتوانند با جلب اعتماد سایرین اقدام به سوءاستفاده از تصاویر و اطلاعات خصوصی و اخاذی از آنها نمایند. لذا با توجه به اینکه برای عضویت ویژه در این سایتها نیاز به واریز پول به حساب مدیران سایتها میباشد در بیشتر مواقع مدیران به تعهدات خود در قبال کاربران عمل نکرده و پول واریز شده آنان را به سرقت میبرند .
وی در پایان از هموطنان درخواست کرد: در صورت مواجهه با هر گونه موضوع خارج از چارچوب قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی اعلام نمایند .
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر