به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ناسا یک گالری فوق‌العاده از تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی هابل منتشر کرده که اجرام آسمانی موجود در فهرست اجرام مسیه را نشان می‌دهد.

مجموعه مسیه ابتدا توسط اخترشناس مشهور فرانسوی "چارلز مسیه" تهیه شد و از مشاهدات خود و همتایانش برای کمک به همتایان اخترشناسانش در قرن هجدهم میلادی استفاده کرد.


اجرام مسیه (Messier objects) نام ۱۱۰ جرم غیرستاره‌ای بود که توسط این اخترشناس فرانسوی گردآوری شد. وی این کاتالوگ را "کاتالوگ سحابی‌ها و خوشه‌ها" نامید و در سال ۱۷۷۱ منتشر کرد. وی این کار را صرف جلوگیری از اشتباه برای رصدگران کاشف دنباله‌دارها انجام داد.


او ۴۵ مورد را از سحابی خرچنگ تا خوشه پروین نامگذاری کرد که بعدا تا ۱۱۰ مورد گسترش یافت. البته اشتباه‌هایی هم داشت مثلا اجرام ۱۰۱ و ۱۰۲ اجرامی مشابه هستند.

فهرست نهایی در سال ۱۷۸۴ منتشر شد که بعدها به فهرست اجرام مسیه معروف شد.


این کاتالوگ شامل تعدادی از معروف‌ترین اجرام آسمانی شناخته شده است که آسمان شب را تزیین می‌کنند و از مناطق فعال تشکیل ستاره مانند "سحابی اوریون" تا "کهکشان آندرومدا" هستند که حدود چهار میلیارد سال دیگر با کهکشان راه شیری ما ادغام خواهند شد.


اجرام مسیه هدف محبوبی برای هر دو گروه اخترشناسان آماتور و حرفه‌ای هستند، به طوری که در حالی که می‌توان آنها را با جزئیات دقیق از طریق تلسکوپ‌های قوی‌تر دید، اغلب به اندازه کافی روشن هستند تا با تلسکوپ‌های کوچکتر و ارزانتر رصد شوند.


تلسکوپ فضایی هابل در ۲۴ آوریل ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد و پس از یک ماموریت تعمیرات دراماتیک، تصویر و داده‌های باور نکردنی را مخابره کرد که دانشمندان را قادر ساخت تا اسرار یک جهان پر از پدیده‌های شگفت‌انگیز را دریابند.


تلسکوپ هدف خود را با گرفتن چند عکس تک رنگ مشاهده می‌کند، هر یک از آنها یک طول موج نور را می‌گیرد که وقتی ترکیب می‌شوند، یک تصویر جامع از یک جرم آسمانی را به ارمغان می‌آورد.


برخی از تصاویر طیف کامل نور مرئی یا طول موج‌هایی که برای چشم انسان نامرئی هستند، مانند نور ماوراء بنفش و مادون قرمز را شامل نمی‌شوند. در این موارد، طول موج‌های نامرئی به رنگی در می‌آیند که به دانشمندان امکان می‌دهد ویژگی‌های یک جرم آسمانی را تجسم کنند.


تا به امروز، هابل ۹۳ مورد از ۱۱۰ جرم مسیه را با جزئیات باور نکردنی مشاهده کرده است. گالری تازه منتشر شده شامل تصاویری از ۶۳ جرم مسیه است.
ناسا برنامه دارد تا این مجموعه را گسترش دهد، به طوری که تصاویر هابل بیشتر پردازش شوند.


انتشار این گالری طوری زمان‌بندی شده است که با حمام شهاب سنگ اوریونید همزمان باشد؛  حمام شهاب سنگ اوریونید هر ساله با گذر زمین از "دنباله دبریس" که از "دنباله هالی" پس از ورودش به منظومه شمسی در ژانویه ۱۹۸۶ باقی مانده، اتفاق می‌افتد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.