به گزارش ایسنا، تولید ناخالص داخلی یکی از مقیاس‌های اندازه‌گیری در اقتصاد است که در برگیرنده مجموع ارزش کالاها و خدمات نهایی است که طی یک دوره معین که معمولا یک سال در نظر گرفته می‌شود، به دست می‌آید. در این تعریف منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالاها و خدماتی است که در انتهای زنجیره تولید قرار گرفته‌اند و خود آنها برای تولید و خدمات دیگری خریداری نمی‌شوند.

بر اساس آمار و شاخص‌های بین‌المللی و طبق پیش‌بینی شاخص‌های کلان اقتصادی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ طبق گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت سهم تولید ناخالص داخلی ایران از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید به قیمت جاری در سال ۲۰۱۵ معادل ۱.۲ درصد در سال ۲۰۱۶ معادل ۱.۲ درصد و در سال ۲۰۱۷ نیز معادل ۱.۲ درصد است.

روند ثابت سهم تولید ناخالص ایران از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید به قیمت جاری طی سه سال پیش رو یعنی در سال‌های ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته ادامه خواهد داشت تا سهم ایران کماکان در این سه سال معادل ۱.۲ درصد باشد.

این در حالی است که چینی‌ها با بیشترین سهم تولید ناخالص داخلی از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید قیمت جاری را از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به خود اختصاص داده‌اند و میزان این سهم به ترتیب از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ معادل ۱۷.۲، ۱۷.۷، ۱۸.۱، ۱۸.۵، ۱۸.۹ و ۱۹.۴  درصد است.

پس از چین، آمریکایی‌ها دارای بیشترین سهم تولید ناخالص داخلی از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید قیمت جاری هستند و به ترتیب با ۱۵.۹، ۱۵.۸، ۱۵.۶، ۱۵.۵، ۱۵.۲  و ۱۴.۹ درصد طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به عنوان دومین کشور دارای سهم تولید ناخالص داخلی از تولید جهانی به شمار می‌آید.

آلمان‌ها با رقابتی تنگاتنگ نسبت به روسیه توانستند سهم تولید ناخالص داخلی خود از تولید جهانی بر مبنای قدرت خرید به قیمت جاری را بالاتر از سه درصد نگه دارند و سهم تولید ناخالص داخلی این کشور از تولید جهانی طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ به ترتیب برابر ۳.۴، ۳.۳، ۳.۳، ۳.۲، ۳.۱ و ۳ درصد است. پس از آلمان‌ها، روس‌ها نیز با سهم ۳.۱، ۲.۹، ۲.۹، ۲.۸، ۲.۷ و ۲.۷ درصدی تولید ناخالص داخلی از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید به قیمت جاری به عنوان چهارمین کشور در ارتباط با این شاخص به حساب می‌آیند.

نکته جالب در ارتباط با کشورهای همسایه ایران روند تقریبا ثابت سهم تولید ناخالص داخلی این کشورها از تولید جهانی بر مبنای برابری قدرت خرید به قیمت جاری طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ است طوری که ترکیه‌ای‌ها دارای سهم ۱.۴ درصدی، اماراتی‌ها دارای سهم ۰.۶ درصدی و کره‌جنوبی دارای سهم ۱.۶ درصدی است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.