به گزارش ایلنا، مسعود کرباسیان که برای حضور در اجلاس سالانه بانک جهانی در واشنگتن به سر می‌برد، افزود: با ۹ وزیر اقتصاد کشورهای اروپایی و آسیایی دیدار داشتم که همگی معتقد بودند ایران به اجرای تعهدات خود در برجام پایبند بوده است.

 

وی ادامه داد: آنها معتقد بودند ایران در اجرای تعهداتش در مسیر درستی قرار دارد و اظهارات رئیس جمهوری آمریکا را به مثابه بدعهدی یک فرد یا کشور خاصی می‌دانستند که مورد قبول آنها نبود. همین فضایی که برای همکاری‌های آتی، سرمایه گذاری و تامین منابع مالی مطرح می کردند، نشان می داد که روند اجرای تعهدات ایران مورد قبول بود و تاکید داشتند که توسعه روابط، ادامه یابد.

کرباسیان تاکید کرد: راهبرد جدید آمریکا نه تنها تاثیر منفی در همکاری‌ها نداشت بلکه عزم طرف‌های خارجی را جدی‌تر کرد چون حرف مشخصی از سوی آمریکایی‌ها مطرح نشد و نشان داد ایران از حقانیت برخوردار است.

وی با بیان اینکه اظهارات ترامپ در حد لفظ پراکنی‌هایی بود که جایگاه مناسبی نداشت، تصریح کرد: موضع‌گیری‌هایی که از طرف مقابل منعکس شد و فضای همکاری که ایجاد کردند نشان داد راهبرد جدید آمریکا به تقویت حضور و فضای همکاری با ایران کمک کرده است و جنبه منفی نداشت.

وزیر اقتصاد درباره دستاورد سفر به واشنگتن و حضور در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول گفت: این سفر فرصتی بود تا علاوه بر مشارکت در مباحث بانک جهانی که محورهای خاص خود را دنبال می‌کرد، بتوانیم با کشورهای مختلفی که حضور دارند، مباحث دو جانبه را مورد بررسی قرار دهیم و همچنین مسایلی که می تواند مورد حل و فصل قرار گیرد و روابط را بهبود بخشد.

کرباسیان با بیان اینکه با ۹ وزیر اروپایی و آسیایی دیدار کردیم، افزود: با نهادهای مختلفی همچون رئیس بانک توسعه اسلامی صحبت کردیم و همکاران من هم با همتایان خود از کشورهای مختلف همچون ایتالیا، فرانسه، هند، روسیه، نروژ، دانمارک، و الجزایر دیدار و گفت و گو کردند.

وی ادامه داد: همکاری‌های اقتصادی و بانکی، خطوط اعتباری و اجرای پروژه و سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین همکاری‌های چندجانبه، موضوعاتی بود که در این دیدارها به آن پرداخته شد. خوشبختانه این دیدارها و حضور هیات ایران در این اجلاس ها به تقویت ذهنی مثبت طرف های خارجی از ایران کمک کرد.

کرباسیان اظهار کرد: در این سفر فرصت نبود تا جزئیات برنامه ها و نقشه راه همکاری ها نهایی شود، از این رو، به سفر مقامات این کشورها به تهران و همچنین تبادل نظر کارشناسان دو طرف موکول شد. در واقع در این سفر درباره زمینه های همکاری، نوع و سطح آن ها تبادل نظر و برنامه ریزی شد تا همکاران ما بتوانند درباره آن ها اقدام و پیگیری کنند.

وزیر اقتصاد محور اصلی اجلاس امسال بانک جهانی را به کارگیری بخش‌خصوصی در تامین مالی توسعه کشورها دانست و گفت: توصیه داشتند دولت‌ها موانع را بردارند تا بخش خصوصی بتوانند در پروژه های توسعه ای هم شرکت کنند. سال گذشته تاکید بر این بود که بخش خصوصی بتوانند به صورت اهرمی در اجرای پروژه ها با دولت ها مشارکت داشته باشند اما در امسال مطرح شد که خود آن ها در برنامه های توسعه شرکت کنند.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد ثروت جهان در سرمایه انسانی است، ادامه داد: در اجلاس امسال بانک جهانی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه سرمایه و نیروی انسانی تاکید شد.

مسعود کرباسیان که در اجلاس بانک‌جهانی و صندوق بین‌المللی در واشنگتن حضور دارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.