اتهام جاسوسی علیه کارکنان اداره مهاجرت آلمان
به گزارش ایسنا، هفتهنامه "اشپیگل" و شبکه یک تلویزیون آلمان روز شنبه (۲۲ مهر/۱۴ اکتبر) گزارش دادند که برخی از مترجمان، پرسنل امنیتی و کارکنان اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان اطلاعات مربوط به پناهجویان ترکیه را به رسانههای ترکیه گزارش دادهاند.
یک پناهجوی ترکیهای که بعد از کودتا از کشورش به آلمان پناه آورده و مدتها نزد اقوام و خویشان خود مخفی زندگی کرده گفته که فقط افراد معدودی که او را میشناختند از محل سکونت او اطلاع داشتند. اما وقتی او اداره مهاجرت را ترک میکرده در توییتر خود با برخی نوشتههای مشکوک مواجه شده است. این پناهجوی ترک که نخواست نامش را ذکر کند گفته است که ناگهان در صفحه توییترش به نامهای مختلف ترکی در محل سکونتش در آلمان برخورد کرده است.
او تاکید میکند: «من تحقیق کردم و به نام کسانی برخوردم که به سیاستهای اردوغان نزدیک بودند. من احساس ناامنی کردم و فکر کردم که پرسش و پاسخ من در اداره مهاجرت میتواند من را دچار مشکل کند.»
یک روزنامهنگار که به ادعای این پناهجو با سیاستهای اردوغان نزدیکی و با سازمان امنیت ترکیه ارتباط داشته محل سکونت او را علنی کرده است.
تکذیب اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی
اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان همکاری با یکی از کارمندانش را که در سایت فیسبوک خود از سیاستهای اردوغان هواداری کرده قطع کرده است. این اداره همچنین همکاری با ۱۵ مترجم را نیز به دلیل عدم پایبندی به تعهد و وظیفه کاری قطع کرده است.
اما اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان تکذیب کرده که کارمندان و همکارانش گزارشی درباره پناهجویان ترک به ادارات ترکیه منتقل کرده باشند.
به گزارش دویچهوله، بعد از کودتای نافرجام ترکیه ۶۰۰ تن از کارمندان بلندپایه این کشور در آلمان تقاضای پناهندگی دادهاند.
فونکه مدینگروپ (Funke Mediengruppe) نیز در این باره مینویسد، تا اواسط ماه سپتامبر ۲۵۰ پناهجو از ترکیه با گذرنامه دیپلماتیک و ۳۸۰ نفر نیز با کارت شناسایی خدمت وظیفه در آلمان تقاضای پناهندگی کردهاند.
وزارت کشور آلمان هم گفته است که از میان ۲۵۰ نفر شهروند ترک که در آلمان تقاضای پناهجویی کردهاند، ۱۹۶ نفر از آنان مورد پذیرش قرار گرفتهاند.
پس از کودتای ناکام نظامی در ترکیه در ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ هزاران نفر از کارکنان دولت از کار اخراج و بازداشت شدند. این افراد متهم به طرفداری از جنبش فتحالله گولن هستند. دولت ترکیه جنبش گولن را دشمن درجه یک خود قلمداد میکند. فتحالله گولن، واعظ مشهور ترک و منتقد اردوغان، در پنسیلوانیای آمریکا در تبعید بهسر میبرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، گولن و طرفدارانش را بارها به دست داشتن در کودتای نافرجام در ژوئن ۲۰۱۶ متهم کرده است.
یکی از سران جنبش گولن در آلمان به شبکه اول تلویزیون آلمان گفته است که مقامات امنیتی آلمان به او درباره جاسوسان ترکیه در اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی هشدار دادهاند. به ادعای این مسئول جنبش گولن این افراد کسانی هستند که درباره پرونده پناهجویان تصمیم میگیرند و یا به عنوان پرسنل امنیتی یا مترجم کار میکنند.
جم اوزدمیر، رئیس حزب سبزهای آلمان درباره اتهامات پناهجویان ترک میگوید هر کس که برای تامین امنیت کشورمان کار میکند باید مستقل باشد و نباید به کشور دیگری خدمت بکند. این سیاستمدار ترکتبار آلمانی پیشنهاد میکند که پیشینه مترجمان به لحاظ امور امنیتی کنترل شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر