به گزارش وبگاه تحلیلی دوران، در تحلیلی با اشاره به شکل‌گیری ائتلاف سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه و دور شدن تدریجی کشورهای منطقه از آمریکا نوشت که،  واقعیت ژئوپولیتیک خاورمیانه به طور چشمگیری در حال تغییر است و روسیه، ایران، ترکیه و چین به طور مدام در حال پیش افتادن از آمریکا هستند.

با ظهور مثلث ایران، روسیه و ترکیه، سلطه غرب در خاورمیانه و شمال آفریقا نه تنها به وضعی شرم‌آور بلکه با برجای گذاشتن فهرستی طولانی از درگیری‌های نظامی و بی‌ثباتی پایان یافته است.

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به سفر پادشاه عربستان به روسیه آمده است: نخستین سفر یک پادشاه عربستان به روسیه نشان دهنده قدرت رو به رشد مسکو در خاورمیانه است و همچنین نشان می‌دهد که نه تنها کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی، بلکه مصر و لیبی نیز ممکن است مسکو را به عنوان یک متحد راهبردی در نظر گیرند.

بر این اساس، دیدار «ملک سلمان» پادشاه عربستان از مسکو نه تنها می‌تواند قراردادهای تجاری چند میلیارد دلاری در پی داشته باشد بلکه می‌تواند اولین گام واقعی به سوی اتحاد جدید ژئوپلیتیک و نظامی بین عربستان سعودی به عنوان رهبر اوپک و روسیه باشد.

این همکاری نه تنها پیامدهای شدیدی برای منافع غرب خواهد داشت، بلکه می‌تواند تا حدی نیز اوضاع اوپک را تحت الشعاع قرار داده یا تغییر دهد.

همچنین برخورد باز مسکو با عربستان سعودی، متحد طولانی مدت واشنگتن و مخالف قدرت گیری فزاینده ایران در جهان عرب نشان می‌دهد که پوتین تغییر‌های اساسی در خاورمیانه را درک می کند.

در خاتمه تحلیل این وبگاه قبرسی آمده است: اینک متحدان آمریکا چون عربستان، مصر، ترکیه و حتی امارات متحده عربی اشتیاق به توسعه روابط نظامی و اقتصادی با مسکو که در حال حاضر از ایران حمایت می‌کند را نشان داده‌‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.